Ismét megpróbálnak bejutni az ellenzéki képviselők az MTVA székházába. Tavaly a Kunigunda utcából kirakták őket, de a bíróság kimondta: a képviselők törvényesen tartózkodtak ott, jogellenes volt eltávolításuk.

Megint megpróbálnak bemenni a köztévébe ellenzéki képviselők

A DK, az MSZP, a Párbeszéd és a bejegyzett pártok között szintén ott lévő Magyar Liberális Párt képviselői hétfő reggel sajtótájékoztatót tartottak, majd a bírósági ítélet birtokában újabb kísérletet tettek, hogy bemehessenek a közszolgálati tévé épületébe.

„A választók 8. éve konstruált valóság alapján járulnak a szavazóurnákhoz, a konstruált valóság ebben az épületben keletkezik” – mondta Bősz Anett a Magyar Liberális Párttól.

Szerinte „Megvezetett választók tömegei azok, akik úgy vélik, félniük kellene, ha kormányt váltanának, ha végre demokraták vezetnék ezt az országot.”

Arról beszélt, hogy külföldön egyszerűen el sem hiszik, hogy „ha kormánypárti riporter készít velünk interjút, akkor felvételt kell készítenünk, hogy szükség esetén vágatlan felvétellel bizonyítsuk a hazugságaikat.”

Az MSZP-s Harangozó Tamás röviden annyit mondott: a televízió 80-90 milliárdos éves költségvetéséből „egy fél országot el lehetne vezetni, nemhogy egy televíziót.” Helyette az intézmény vezetése folyamatosan megsérti a törvényt, még „a Fidesz által megszavazott alaptörvényt is.”

Felidézte, hogy tavaly a III. kerület jegyzője végrehajtóként jött az épülethez és törvénytelen eljárással ki akarta tessékelni a politikusokat, akik jogszerűen voltak bent.

„Nem szeretnénk mást elérni, minthogy ez az intézmény tartsa be a törvényeket. És akkor választási kampány közepén nem bírókról kezdenek mocskolódó anyagokat sugározni” hanem teret adnak a politikai vitának, megszervezik például Budapest főpolgármester-jelölti és a nagyobb városok polgármesterjelölti vitáit.

„Megpróbálunk bejutni, remélem, most nem alkalmaznak fizikai erőszakot, mert marhára elegem van a törvénysértésekből” – mondta Harangozó, majd elindultak az épület bejáratához.

Forrás: Index

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.