A Hungexpón 2021-ig nettó 55 milliárd forintból felújítják és korszerűsítik a meglévő pavilonokat, két új kiállítási csarnokot, új fogadóépületet és egy kongresszusi központot is építenek – közölte a Hungexpo.

55 milliárdot költ a kormány a vadászati kiállítás helyszínére

Az alapkövet Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója, valamint Denhoffer Balázs az Expo Park Kft. ügyvezetője helyezte el a közlemény szerint.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra hangsúlyozta, hogy a főváros vezetése évek óta prioritásként kezeli Budapest infrastrukturális, turisztikai, kulturális, valamint sport célú ingatlanfejlesztéseit, és "messzemenőkig támogatja mindazokat a beruházásokat, melyek a főváros dinamikus fejlődéséhez járulnak hozzá.

Az alapítás óta eltelt bő 50 év legfontosabb napja ez a cégünk életében – mondta Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója a közlemény szerint. Budapestet már régóta megillette, de megfelelő helyszín híján eddig csak korlátozottan tudott részesülni a minőségi turizmus egyik legfontosabb és legjövedelmezőbb ágából, az üzleti turizmusból. A mostani fejlesztéssel a főváros lehetőséget kap, gyakorlatilag bármilyen méretű nemzetközi kongresszus, konferencia befogadására – tette hozzá a vezérigazgató.

A most kezdődő beruházás nyomán öt kiállítási csarnok – az A, a B, a D, a G és az F – megújul, épül két új pavilon (az egyik 7500, a másik 9500 négyzetméter területtel), valamint egy új fogadó épület. A projekt egyik legjelentősebb eleme a kongresszusi központ építése lesz. Ebben az épületben helyet kap egy 2000 fő befogadására alkalmas, de osztható plenáris terem, valamint 24 kisebb szekció terem. Az épületet a legmodernebb, süllyeszthető Gala seats ülés-rendszerrel szerelik fel, amely lehetővé teszi, hogy a helyszínt rövid idő alatt alakíthassák át az igényeknek megfelelően.

Felújítják a terület teljes közmű infrastruktúráját, minden egyes pavilont egyedileg lehet majd fűteni, hűteni. Bővül a parkolóhelyek száma, az épületek új infokommunikációs rendszert kapnak, amely segíti a látogatók útba igazítását, és növeli a hasznosítható reklámfelületeket.

A fejlesztést a terület tulajdonosa, az Expo Park Kft. rendelte meg és koordinálja. Az Expo Park Kft. 100 százalékos állami tulajdonú gazdasági társaság, a tulajdonosi jogokat az MNV Zrt. gyakorolja. Az elkészült beruházások és fejlesztések üzemeltetője továbbra is a Hungexpo Zrt. lesz, amely szervezi és rendezi a kiállításokat, konferenciákat, és működteti az infrastruktúrát.

A projekt terveit a Finta Studio Kft. készítette, a beruházás kivitelezője a KÉSZ Zrt. A projekt kormányzati felelőse: Fürjes Balázs államtitkár.

Hungexpo az építési munkák alatt zavartalanul működik, valamennyi rendezvényt az eredeti időpontban tartják meg. A felújított, korszerűsített Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ első nagy, nemzetközi rendezvénye a 2020 szeptemberére tervezett Eucharisztikus Világkongresszus lesz, amelyre 15 ezer vendéget várnak. 2021 tavaszán – a tervek szerint – a reptéri terminálok berendezéséről szóló nemzetközi kiállítást rendezik a területen. 2021-ben ugyancsak a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ ad otthont a Vadászati Világkiállításnak.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
55 milliárd Ft, és még csak nem is világkiállítás lesz, még világkiállításhoz is rengeteg pénz. Olyan összeg, amely egy "vadászati országnak" is elég volna.
1magyar
Meg tudom érteni ilyenkor az adócsalókat, nem akarják, hogy pazarolják az adóforintjaikat ilyen szarságokra.
namihami
@dr. prédikátor: Te még nem ismered az "" Úszó VB"" szisztémát? Az is 17-ről indult és 150-nél még nem állt meg. A rendszer működik, miért kellene változtatni rajta?
"" A gép forog, az alkotó pihen""--het.
Nessy
@dr. prédikátor: Nyugi! A vége szokás szerint 100 milliárd fölött lesz!
Nessy
@namihami: Látom, szereted az Ember tragédiáját! :-))
RonaGyuri
Tömjény Sónyi IS tobzódik a pénzben! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.