Több fővárosi temetővezetőt menesztettek a feltárt szabálytalanságok miatt – közölte a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. vezérigazgatója hétfőn.

Lefejezték a fővárosi temetőket

Horváth József közleményében emlékeztetett: április végén érkezett bejelentés hozzá, hogy több temetőben szabálytalanságok tapasztalhatók a sírhely-előkészítés, sírkőállítás, és a sírgondozás körül. Felmerült, hogy a családok egyedi igényei alapján ellenőrizhetetlen pénzmozgások történnek. Ezért azonnal vizsgálatot indított, majd amikor szeptemberben a főpolgármesterhez is eljutottak a panaszok, a vizsgálatot a temetkezési intézet kiterjesztette.

Ennek eredményeként ellenőrizhetetlen pénzmozgások és egyéb szabálytalanságok miatt két temetővezető munkaviszonyát szüntették meg.

A konkrét esetekre kiterjesztett vizsgálat megállapította azt is, hogy a sírköves vállalkozók által benyújtott dokumentációk és a helyszínen tapasztalt síremlék-állítások eltérést mutatnak. Az érintett munkavállalókkal szemben írásbeli elmarasztalásról, illetve prémiummegvonásról intézkedtek.

A teljes körű vizsgálat lezárását követően egy újabb temetővezető munkaviszonyát szüntették meg.

Horváth József, a BTI vezérigazgatója azt írta: intézkedéseket rendelt el a feltárt további szabálytalanságok megszüntetéséért – ezek kiterjednek a temetési szertartások lebonyolítására, valamint a temetőben vállalkozásszerű tevékenységet folytató sírköves és sírgondozó vállalkozók munkavégzésére. Ennek érdekében a hagyományokra épülő szertartás-előkészítés és szertartás-lebonyolítás legitimitását biztosítva a társaság két díjtétel bevezetésével rendezi a felmerült hiányosságokat. Ezen túlmenően a temetőkben vállalkozásszerű tevékenységet folytatóknak a gyorsabb eljárásrend kialakításával a gördülékenyebb munkavégzést segítik elő.

A temetkezési intézet vezérigazgatója azt is közölte, hogy Tarlós István főpolgármesternek javaslatot tesz a temetkezésre vonatkozó fővárosi közgyűlési rendelet módosítására.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
Gondolom, hogy akik több százezres sőt milliós temetést kitudnak fizetni azoknak "van igényük" amit gondolom egy kis pénzért megoldottak ! Lehet látni a temetőkben , hogy olyan monumentális sírokat állíttatnak fel olyanok, akik segélyért kuncsorognak amúgy , de értelme egy nagy nulla, dinóm dánom !
Qqberci
Lölő beszáll a temetés-bizniszbe?...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.