Megállapodott az idei béremelésről a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége az Alkaloida Gyógyszergyári Zrt. cégvezetésével – közölte a szakszervezet kedden későn este az MTI-vel.

A felek megállapodtak abban, hogy azok, akik a garantált béremelésen kívül is részesülnek bérfejlesztésben, egységesen legalább havi 13 ezer forintos alapbéremelést kapnak, emellett a cég vezetése további differenciált alapbéremelést hajt végre a munkavállaló egyéni teljesítménye és a cégnél eltöltött idő alapján, így a fizikai dolgozóknál a teljes alapbéremelés mértéke átlagosan 16,78 százalék lesz. A tárgyalássorozat lezárultával elhárult a sztrájkveszély a társaság tiszavasvári üzemében – olvasható a közleményben.

Kifejtették: a megállapodás az alapbérre 2019. október 1-től érvényes, de a munkáltató a régi és új bér különbözetének műszakpótlékkal növelt összegének hatszorosát egy összegben, bérkiegészítésként október 10-ig kifizeti. A béren kívüli juttatás adóváltozásának veszteségét új számítási metódussal kompenzálja a munkáltató, és minimum éves 3 százalékos bónuszrendszer kidolgozására vállalt kötelezettséget.

A szakszervezet jelezte: a megállapodással minden gyógyszergyárban lezárta a 2019-es bértárgyalásokat.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.