Már négy olaszliszkai lincselő kapott milliós kártérítést.

Szögi Lajos özvegyének és árváinak a bíróság 46 milliós összeget ítélt meg négy évvel a gyilkosság után. Ám a család erről az összegről már lemondott, hiszen nem gondolták volna, hogy valaha is be tudják majd hajtani azt a lincselőktől. Azonban az ügyvédjük, dr. Helmeczy László H. Dezső kártérítésének hírére azonnal munkába látott.

Ugyanis az egyik lincselő, H. Dezső rossz börtönkörülményekre hivatkozva beperelte a magyar államot. Meleg víz hiányára, szellőztetésre és a higiénia hiányára hivatkozva kért kártérítést, amit meg is kapott.

H. Dezső az ötmillió forintos összeget azonban nem tarthatta meg, a bírósági végrehajtók ugyanis zárolták, majd az összeget átutalták a Szögi családnak – számolt be róla a Bors.

Amikor felvetődött, a család nem akarta, hiszen úgy gondolták, hogy lehetetlen lesz behajtani, de rábeszéltem őket. Úgy gondoltam, bármikor megtörténhet, hogy végül sikerül behajtani. De azt én sem gondoltam volna, hogy ilyen módon

– mondta az ügyvéd.

Újabb lincselők kaptak kártérítést

Nemrég pedig a történtek után újabb négy elítélt kezdett pereskedésbe, aminek eredményeként a hatodrendű vádlottnak, F. Györgynek négy és fél milliót, a harmadrendű vádlottnak, Sz. Andrásnak közel másfél milliót, míg a hetedrendű J. Gusztávnak valamivel több mint félmillió forintot ítélt meg a bíróság.

Mikor értesültem az újabb kártérítésekről, azonnal értesíttettem a végrehajtókat. Még egyelőre nem érkezett meg a pénz, de már csak a papírmunkától függ, a közeljövőben hozzájut a család

– erősítette meg a hírt dr. Helmeczy László, a család jogi képviselője.

Azonban most valamivel mégis máshogy alakult a helyzet, mivel a vádlottak lemondtak a milliókról, így azt egyenesen a család számlájára fogják utalni. Csakhogy így sem közelíti meg a teljes nekik ítélt összeget.

„Ezúttal ez most nem áll fenn, ugyanis mindenki lemondott az összegről, így a most lefoglalt hatmillió forint teljes egészében Szögi Lajos családjához kerül majd. Így, ha ez az összeg megérkezik, a végrehajtó in­tézkedhet a kiutalásról” – árulta el Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(borsonline.hu)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Ügyes... - végül is a börtöntöltelék lincselők a magyar adófizetőkkel törlesztetik - az egyébként rájuk kiszabott kártérítést - a bíróságok hathatós segítségével.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
Ügyes... - végül is a börtöntöltelék lincselők a magyar adófizetőkkel törlesztetik - az egyébként rájuk kiszabott kártérítést - a bíróságok hathatós segítségével.
maci0427
Dögöljön meg mind !!! Hol van a Három csapás Törvény ! Tudják , hogy ez mit jelent ? Ha ezt alkalmaznák mert törvény van rá, akkor rengetegen soha nem jönnének ki a börtön - fegyházból élve !!! A Stadionok építése mellé mi a lószarért nem fér bele egy 50 -60 ezres börtön építése ! Ne vicceljenek már !
papa.49
Röhejes ez az egész, miért kell ez a jogi hercehurca !!!
maci0427
@papa.49: Azért van mindez mert nem alkalmazzák a 3 -Három csapás Törvényt ! Orbán Viktor jelentette be anno, hogy életbe kép a Háromcsapás Törvény és törvényerejű rendelete! Ez azt jelentené , hogy aki hátom bűncselekményt követ el / na nem kis lopás.../ azokat automatikusan Életfogytiglanra Kell Ítélni ahonnan soha a büdös életbe nem jönnének ki ! De ennek a nem alkalmazásnak az oka ... . Nincs elég nagy befogadó képességű börtön, a mostaniak tele vannak ! 2 . Társadalmi okai is vannak , mert a börtönök majdnem mindegyike ugyan azokból kerülne mint akik most benne vannak !!! Papa... Érted mire gondolok ? Ez nagy feltűnés lenne és talán még + gond " is lenne belőle , tudod kikre gondolok ??? Az arányok a börtönök lakói között kb. 20 % ide és 80 % oda lenne , érted ugye ?! Szomorú dolog ez és káros is !
reagens
@maci0427: A szibériai bérrabtartás megoldaná ezt a problémát! Ott pereljenek a jogaikért! :-)
papa.49
@maci0427: Értem bizony, és mivel a közeli rokonságban van aki a BV. nél dolgozik tudom is hogy mi van bent!!
rokker33
@sokanvagyunk: ilyenek a cigányok mindig a MI pénzünkből élősködnek ! Bár biztos sír a szájuk az elvesztett milliók miatt! Milyen jól éltek volna belőle 1 hónapig utána ugyan úgy a putriban pénz nélkül éltek volna tovább vagy vissza a börtönbe !A család viszont megérdemli, hogy végre valami jó történt velük,mert amennyit szenvedtek az évek során ez az aprópénz nem kárpótolja őket soha !!
sokanvagyunk
@rokker33: "Korábban heti 25 perc jutott a cigányoknak a tévében, most saját tévécsatornájuk van" - egy másik cikkben... - és a "Kék fény" vagy a napi híradók és hírek az smafu?
maci0427
@papa.49: Na akkor már tudod, hogy miért nem alkalmazzák a 3 csapás törvényt !? Szegény Magyarország , mi meg érezzük a "csapásokat" !
maci0427
@sokanvagyunk: Én lexarom a cigány tévét eddig sem néztem semmiféle műsoraikat , ezután meg főleg ! De ők nézzék ! Van akik és rengetegen akik luxuskörülmények között és akiket a putriban hagytak azok meg a putriban ! Vagy építsenek , segítsék őket jobb élethez, de még ők is lexarják egymást , csak ha balhé kell vagy ajvékólás akkor bizony nagy az összeborulás !
rokker33
@sokanvagyunk: jó is volt a maunika só meg a Józsi barát és Balázs Show! 20 ezer forintot fizettek nekik egy cirkuszért!
papa.49
@maci0427: Amíg a ,,parasztok,, vagyis mink akik dolgozunk eltartjuk őket a nagy többségük nem is fog dolgozni !!!
Szoktam keresztül menni Heves városán, úgy délelőtt 10.11 óra tájban a nagy erős kancigók, ott csoportosulnak az utcán, a fene tudja miért nem inkább dolgozni volnának !!!
Persze van köztük olyan is aki dolgozik, de azokat meg még emezek is mélyen lenézik !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.