Az alapszakmák képzéseiből, mint például a villanyszerelő vagy az asztalos, 174 marad meg.

Egy napilap birtokába jutott egy, az OKJ-s képzéseket átszabó kormányzati előterjesztés. A Népszava arról közöl cikket, hogy az OKJ-s képzések átalakítása miatt több száz felnőttképző intézmény szűnhet meg.

Az Infostart szemléje szertin az

alapszakmák képzéseiből, mint például a villanyszerelő vagy az asztalos, 174 marad meg.

A lap birtokába került kormányzati előterjesztés szerint a rendszerből kikerülő szakképesítések egy részét hatósági képzésekké alakíthatják. Ezeket a képzéseket egyedi döntések alapján, hatósági engedéllyel lehet indítani.

A Népszavának nyilatkozó cégvezető szerint ez abba az irányba mutat, hogy egy-egy „kiválasztott” felnőttképző lesz majd, amely ilyen képzéseket folytathat.

(infostart.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
Azt remélik, a narancsos hiénák, hogy igy több lesz a tanár??? :))))))))))
Nessy
Haverok előnybe! "Aki tudja, csinálja, aki nem tudja oktatja"! Ők oktatni fognak, nem kevés pénzért!
tudode
Amikor a szakbarbároknál van a megoldás kulcsa.
.
Megtehetnek bármit válsághelyzet idején
.
---Idén csupán 35 menekültet fogadott be Magyarország
.
hu.euronews.com/2019/10/01/iden-csupan-35-menekultet-fogadott-be-magyarorszag?utm_source=newsletter&utm_medium=hu&utm_content=iden-csupan-35-menekultet-fogadott-be-magyarorszag&_ope=eyJndWlkIjoiOTA1MjMzMTg0OWRlMzE1YWIyNzAyMmUwMDljMmI5ZDkifQ%3D%3D
.
Különben:
.
Még mindig válsághelyzet van?
A fentiek ellenére szeptember 5-én újabb fél évvel meghosszabbították a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. Ezt az állapotot legelőször még 2016 márciusában vezették be, ám míg akkoriban a migrációs hullám közepén még indokoltnak is tűnt, ma már a válsághelyzet jogszabályilag kötött feltételei sem teljesülnek egyértelműen.
A válsághelyzet ugyanis akkor teljesül, ha az érkező menekülti vagy oltalmazotti státuszban lévők száma egy hónap átlagában meghaladja a napi 500 főt, két egymást követő hét átlagában a napi 750 főt, vagy egy hét átlagában a napi 800 főt.
Emellett feltétel, hogy a tranzitzónában tartózkodók száma egy hónap átlagában több legyen 1000 főnél, két egymást követő hét átlagában a napi 1500 főnél, vagy egy hét átlagában a napi 2000 főnél.
2016-ban 54 586 kérelmet adtak le, 2017-ben már csak 6220-at, 2018-ban 1100-at, míg idén augusztusig 476-ot. Ha ez a tendencia tovább folytatódik, minden esély megvan rá, hogy idén maximum 700 kérelmet adjanak le. Vagyis tömeges bevándorlásról már az Idegenrendészeti Hivatal szerint sincs szó.
.
Felipe González Morales, az ENSZ különleges jelentéstevője már felszólította a kormányt, hogy vessen véget a „válsághelyzetnek”, és szüntesse be a hozzá kapcsolódó korlátozásokat.
..
Ezek képtelenek a tisztesség talaján még a kormánykerék forgatására is!!!
Eriksson
@tudode: Most a felnőttképző intézetekről van szó Aranyom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.