Lemondott a Pest Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat (TEGYESZ) igazgatója – tudta meg az Index. A portál szerint Perei Lilla távozás összefüggésben lehet azzal, hogy a TEGYESZ döntése nyomán egy délelőtt leforgása alatt elszakítottak egy másfél éves kislányt a nevelőszüleitől, és örökbe adták őt. A nevelőszülők azóta sem tudják, hol van a kislány.

Az Index az ügyben felhívta a Pest Megyei TEGYESZ igazgatóját, aki nem kívánta kommentálni értesülésünket. A lap információit ugyanakkor megerősítette Pitzné Heinczinger Mónika, az intézmény felügyeletét ellátó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltségének igazgatója. Ő azt írta a lapnak:

Perei Lillának, a Pest Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatójának közalkalmazotti jogviszonya 2019. november 30. napján a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 28. § alapján lemondással szűnik meg.

Másfél hete az Index számolt be arról, hogy a kislányt több mint egy éve nevelték a nevelőszülők, akikkel jól érezte magát, megszerette őket. A család idén szeptemberben kapott egy értesítést arról, hogy meglátogatja őket a kislány gyermekvédelmi gyámja, egy örökbefogadási tanácsadó és a kislányt örökbefogadni akaró szülők.

A látogatás végén viszont néhány órás ismerkedés után a síró másfél éves kislányt beültették egy autóba és elvitték magukkal. 

Az eljárásról csak utólag kapták meg a határozatot. Az egész folyamat olyan gyorsan történt, hogy

a nevelőszülők se a kislány szokásait, időbeosztását nem tudták elmondani az örökbefogadó szülőknek, se a kislány gyógyszereit nem tudták odaadni nekik. 

Az ügyben ügyészi törvényességi ellenőrzést folytat a Pest Megyei Főügyészség, amely az iratokat maga továbbította a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupció és Gazdasági Bűnözés elleni osztályára.

Forrás: Index, 24.hu

Címlapkép (illusztráció): Pixabay CCo

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Érthető, hiszen a "" Családok Éve"" az még tavaly volt és az idei évre már nem érvényes.
Idén csak a "" Gazdag családok autóvásárló Éve"" és az "" Észnélkül Felvehető Hitel Éve"" van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@reagens: a kósa lalira kérdem és kérem,hogy legalább az örökös asszony eszödet vedd elö és használd,míg nem késö...én szóltam!
nezelodo
Én azt hiszem, hogy a lemondás oka az, hogy rádöbbent, a gyerekvédelem nem az a terület, ahová leszivárogjon a NER. Megsüvegelem a bátor lépéséért, bár ezzel kiírta magát az övéi közül.
Ez a terület mégsem az, mint aminek az az iskolaigazgató is tekinti, aki kommandósokat emlegetve akarta megakadályozni a még nem iskolaérett gyerek iskolakezdésének halasztását.
balos
Így boldoguljon minden fideSS csicska,mikor jön a számon kérés!
Jozefina
Pénz beszél a gyerek sír!!! Kit érdekel a keresztény családbarát ocsmány fidesz-kdnp-ben???!!!
Cicamama55
Ez az egy eset tükrözi a mai egész szociális ágazat szakmaiatlanságát. Papír munka kész, statisztika kész. Az, hogy a mögötte álló családokkal, kisgyermekekkel mi történik, az már senkit nem érdekel. Strigula, a feladat elvégezve...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.