A László Imre-ügy kapcsán a TV2 épülete előtt tiltakozott és petíciót adott át a televíziónak szerdán Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt és több ellenzéki politikustársa. Sajtótájékoztatót is tartottak az ügyben, amin a DK-s László Imre reagált az ellene felhozott szexuális zaklatással kapcsolatos vádakra.

Sajtótájékoztatót tartott szerdán a Tv2 épülete előtt László Imre azzal kapcsolatban, hogy nemi erőszakkal vádolták meg. Az újbudai polgármesterjelölt mögött több ellenzéki politikus is felsorakozott – számolt be az ATV.

László Imre nyomatékosan állította, hogy "a Tények hazudik, az ellene felhozott vádak közül pedig semmi sem igaz"- mondta.

A politikus sajtó-helyreigazítási és polgári pert, illetve büntetőfeljelentést tesz azok ellen, akik – ahogy fogalmazott – „a talán lehető legaljasabb hazugsággal próbálnak lejáratni”.

A DK politikusa megdöbbentőnek tartja, hogy – elmondása szerint – „a Fidesz ilyen alantas eszközökhöz” folyamodik. László Imre „gusztustalannak” nevezte az ügyet, és mint mondta: távol áll attól a szellemiségtől, amit ő az újbudaiakról gondol.

Az újbudai polgármesterjelölt azt mondta, emberileg hatalmasat csalódott fideszes ellenfelében, a kerületet vezető Hoffmann Tamásban, mert akár ő rendelte meg a lejárató anyagot, akár csak tudott róla, "óriásit csökkent a szememben" – fogalmazott. A politikus azt üzente a XI. kerületi polgármesternek és a Fidesznek, hogy "ha harc, hát legyen harc", és azt is megjegyezte, amíg ellenfelei hazugsággal, lejáratással és gonoszsággal akarnak harcolni, addig ő tisztességgel.

Az ügy előzménye, hogy a TV2 és az Origo híre szerint többször is szexuálisan zaklatta László Imre DK-s politikus, az ellenzék újbudai polgármesterjelöltje az egyik női beosztottját, egy orvosnőt még 2012 környékén. 

A nő a tévének eltorzított hangon adott interjút, a nevét nem árulta el, arcát nem mutatták

- írja az Index.

A nő állítása szerint László Imre akkoriban a Swiss Medical Services Kft. nevű magánklinikán dolgozott orvos-igazgatóként. Elmondása szerint egyszer László Imre "az irodájában lehúzta a sliccét, elővette a nemi szervét és arra kérte, simogassa meg". Egy másik alkalommal ennél durvább dolog történt – állítja a nő. Ekkor László Imre – fogalmazása szerint – meg akarta erőszakolni. A történteket a nő jelezte a kft. ügyvezetőjének is, de nem tett feljelentést.

Az Index az ügy kapcsán megkereste a kft. ügyvezetőjét, de egyelőre nem kaptak választ. A lap arról érdeklődött, hogy valóban történt-e ilyen eset a cégénél és ha annak idején a cég tudomást szerzett szexuális erőszakról, ahogy ezt a nő állítja, akkor ő miért nem tett feljelentést az ügyben.

A nő a TV2-nek az interjúban ezzel kapcsolatban azt mondta, azért csak most állt elő a történetével, mert meglátta László Imre kampányplakátjait a városban, és eszébe jutott, mit tett vele.

A plakátokra nézek, és nem értem az embereket. A nézése, az elején sem szerettem a nézését, de most már tudom, mi van mögötte

- mondta a nő.

László Imre korábban, a Facebook-oldalán is reagált a sajtóban megjelent fenti beszámolóra.

Azt üzenem Hoffmann Tamásnak és a Fidesznek, hogy "ha harc, hát legyen harc". De amíg ők hazug lejáratással és aljassággal akarnak ellenem harcolni, én tisztességgel fogom őket legyőzni október 13-án!

- írta közösségi oldalán. Egyúttal jelezte: tüntetés szervez a Tv2 elé szerda este fél 6-ra. 

Az Index azt írja, végül délután Karácsony Gergelyt és László Imrét beengedték a Tv2 épületébe, ahol átadtak egy petíciót, bízva abban, hogy az esti híradóban annak a szövegét beolvassák majd. Miután kijöttek az épületből, Karácsony a sajtónak jelezte:

ott lesznek este és figyelni fogják a Tv2 híradóját.

A DK jelezte, kiáll László Imre mellett. Feltehetőleg így tesz Karácsony Gergely is, aki szintén részt vesz az eseményen, ahogy a korábbi sajtótájékoztatón is. 

Karácsony a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

Az elmúlt három évtized legmocskosabb kampánya zajlik ma Magyarországon.

Hozzátette:

Pedig a választás tétje senkit sem mentesít az alól, hogy betartsa a legelemibb politikai és becsületbeli szabályokat. A fideszes hatalom és az "őt kiszolgáló lakájmédia" azonban újabb és újabb határokat lép át.

"Nem tűrünk tovább" – szögezte le a főpolgármester-jelölt, hangsúlyozva, hogy – fogalmazása szerint – a Tények című műsorban igaztalanul vádolták meg László Imrét, és az érintettnek nem adtak lehetőséget arra, hogy elmondhassa a saját álláspontját. A műsor semmilyen sajtóetikai szabályt nem tartott be, amikor "mindenfajta bizonyíték, komolyan vehető tanúvallomás nélkül" fogalmazta meg a vádat – közölte.

Karácsony Gergely közölte, hogy este fél hatra a televízió épülete elé hívják a szimpatizánsaikat.

V. Naszályi Márta I. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt azt mondta, azok számára, akik a "gyűlöletkampányt gerjesztik és fenntartják" az a legfontosabb, hogy megőrizzék a hatalmukat és befolyásukat, az ellenzéki politikusokat viszont egy jobb város, egy jobb élet és a gyermekeink jobb jövőjének reménye hajtja. Hozzátette, nem engedhetik, hogy egyenként levadásszák őket, mert azzal azt üzennék az állampolgároknak, azt is hagyni fogják, hogy velük is megtegyék.

Forrás: ATV, Index, Népszava, MTI

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
@reagens: ami nem történt meg, azt nem kell cáfolni. A fideszesek egyre mocskosabb módszereket alkalmaznak. Aki ismeri László Imrét, a Tétényi úti kórház (akkor úgy hívták) volt igazgatóját, egy fél másodpercig sem gondolja, hogy bármi alapja lenne annak, amit a legaljasabb csatorna, a Tv2 közölt. A magyar jog alapelve, hogy nem a vétlenséget, hanem a bűnösséget kell bizonyítani. Remélem az erkölcsi elégtétel mellett meg lesz a büntetőjogi felelősség megállapítása. Nem kéne készpénznek venni az ilyen aljas híreket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
@reagens: A kórház vezetésének cáfolata meg cáfolat. Mert ugye a "hölgy" jelezte a vezetőségnek, hogy László Imre mit tett vele. Csak éppen ők nem tudnak róla. Ha ez így lett volna, azonnal követte volna büntetőjogi eljárás. A bizonyíték kinek a kezében van? Mert nincs. Lehet majd kalapozni a doktornőnek, hogy összegyűjtse a pénzt, amit megítélnek László Imre javára. Meg ugye hét évig rágta a körmét, hogy megszólaljon-e vagy sem.
reagens
@vukkocska: Nézd. Nem így megy az egész világom hogy a MeToo része ként elég a vádat megfogalmazni? Eddig ez így ment. Nem lennék a doktor úr helyében.
vukkocska
@reagens: ő sem a tiédben. Mi lenne, ha Borkaival foglalkoznál, akiről totális kép van dugás és kurvázás közben? Meg a szexpartiról készített videót is megtekintheted.
tudode
Karaktergyilkossággal győzni is lehet Torgyán dr-tól a gimnazista kislányig ebben a mentálisan beteg országban!
.
Ez már nem az efajzott béközepes, szekta, az ország szégyene rablógarázdálkodással!
reagens
@vukkocska: Irigykedek is rá! :-)))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.