Minden eddiginél magasabb összegű lesz a novemberi nyugdíjprémium, amelyre minden nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő – mintegy 2,5 millió – ember jogosult – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin közölte: a nyugdíjprémium maximális összege 22 ezer, átlagos összege pedig 20 ezer forint lesz. "Mindenki, akinek 80 ezer forint vagy annál magasabb a havi nyugdíja, jogosult lesz novemberben a 22 ezer forintos nyugdíjprémiumra" – mondta az államtitkár.

Hangsúlyozta:

a novemberi lesz az eddigi legnagyobb összegű nyugdíjprémium, mert most a tavalyi és a tavalyelőtti évnél is nagyobb mértékben nőtt a magyar gazdaság.

A pluszjuttatás szabályozásáról kifejtette: abban az esetben tud az állam nyugdíjprémiumot fizetni, ha a magyar gazdaság növekedése meghaladja 3,5 százalékot. Az afeletti GDP-növekedés mértékének megfelelő összeggel szorozzák meg a nyugdíjak egy heti összegét – részletezte az államtitkár.

Számításaik szerint idén 4,6 százalékkal fog nőni a magyar GDP, ezért a jogosultak a heti nyugdíj összegének 1,1-szeresét kapják meg nyugdíjprémiumként. Novák Katalin beszámolt arról is, hogy a kormány bővítette a jogosultak körét, így nemcsak az öregségi nyugdíjban, hanem minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy, tehát összesen 2,5 millió ember fogja a megkapni a novemberi nyugdíjprémiumot.

Kiemelte: azért biztosítják idén immár harmadszor a nyugdíjprémiumot, hogy a nyugdíjasok tudják, ők is részesei a magyar gazdasági növekedésnek.

Az államtitkár jelezte, hogy a nyugdíjprémiummal együtt egyszeri nyugdíj-kiegészítést is kapnak novemberben az arra jogosultak. Mint felidézte, 2010-ben megígérték, hogy megőrzik a nyugdíjak vásárlóértékét, kilenc év alatt "nominálisan 33 százalékkal" nőttek a nyugdíjak, "ha a vásárlóértéküket nézzük, akkor is volt egy 10 százalékos emelkedés 2010-hez képest" – hangoztatta.

Novák Katalin emlékeztetett, hogy minden évben a tervezett inflációnak megfelelő mértékben emelik a nyugdíjakat. Januárban 2,7 százalékkal emelték meg a nyugdíjakat, a 3,4 százalékos éves várható infláció miatti különbözetet pedig utólag biztosítják a jogosultaknak.

Novemberben a nyugdíjasok a rendszeres havi nyugdíjukkal együtt megkapják az egyszeri – egész évre számolt – nyugdíj-kiegészítést is, amelynek összege átlagosan 10 ezer forint lesz – hangsúlyozta.

Az államtitkár újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a nyugdíjprémium és az egyszeri nyugdíj-kiegészítés kifizetésére összesen 75,7 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre a központi költségvetésben. Egy másik újságírói felvetésre reagálva Novák Katalin azt közölte: a kormány jelenleg nem tervez semmilyen módosítást a nyugdíjrendszerrel kapcsolatban, mert a nyugdíjasok a jelenlegi, "a nyugdíjak értékállóságát megőrző modellel jártak a legjobban".

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Egy másik újságírói felvetésre reagálva Novák Katalin azt közölte: a kormány jelenleg nem tervez semmilyen módosítást a nyugdíjrendszerrel kapcsolatban, mert a nyugdíjasok a jelenlegi, "a nyugdíjak értékállóságát megőrző modellel jártak a legjobban".

Ezt a fideszes fülbevalós jó édes anyukájának mesélje.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
staro2
Egy másik újságírói felvetésre reagálva Novák Katalin azt közölte: a kormány jelenleg nem tervez semmilyen módosítást a nyugdíjrendszerrel kapcsolatban, mert a nyugdíjasok a jelenlegi, "a nyugdíjak értékállóságát megőrző modellel jártak a legjobban".

Ezt a fideszes fülbevalós jó édes anyukájának mesélje.
szaboria1
Novák asszonyság kár volt meg szólalni. Mert nagyon is át vagyunk verve. Csak meg kell nézni 2010 előtt mennyit adott a gazdasági válság előtt az MSZP és az akkori mennyit ért mint a mostani alamizsnátok.
dr. prédikátor
Novák szatyor a kurva anyádat!!! Neked mi közöd hozzá??? Te adtad?? a te zsebedből lesz fizetve?? Ha meg nem akkor neked is K U S S !!!
Eladott Ország
Most úgy vannak a számok, hogy Orbán Viktor nyugdíjprémiumot és nyugdíjemelést oszt a két szorgos kezével. Lenne rá egy fogadásom, hogy még az önkormányzati választások előtt fogunk erről hallani olyan hetvenkétszer. Helló röfi.Dübörög az önkormányzati kampány, nem érdemes a véletlenre bízni semmit. A ferencvárosi fideszes önkormányzat 6000 forinttal kedveskedik a 65 év feletti polgároknak „a tisztelet és a megbecsülés” jeléül. A józsefvárosi fideszes önkormányzat emelte a tétet, ők 8000 forintot osztogatnak a 65 év felettieknek, az Idősek világnapja pedig szerencsére október elsején van, jó hivatkozási alap. De fideszes önkormányzat legyen a talpán, aki a terézvárosi polgármester asszony ajándékán is képes túllicitálni, Bácskai és Sára Botond a kanyarban nincs hozzá képest. A VI. kerületben a 62. életévüket betöltött kerületi lakosok jogosultak a 10 000 forint összegű „természetbeni támogatásra”, azaz ajándék- és bevásárló utalványra. Amihez Hassay Zsófia levelet is mellékelt, de sajnos arra elfelejtette feltüntetni az ő pártállását. Biztos nem szégyelli, csak próbál úgy tenni, mintha a Fidesz nem szavazatokat vásárolna közpénzen. Nem tudom, hogy ez akciós krumpliban vagy esélyegyenlőségi fánkokban számolva mennyit tesz, de az azért látszik, hogy a kétoldali megbecsülési kényszer valahogy mindig csak szökőévente jön rá ezekre a tisztességes elöljárókra, nem tehetnek róla, hogy mindig pont valamilyen választás van akkor, amikor nekik adakozni támad kedvük. A közösből.
maci0427
Ha adnak fogadd el , ha ütnek szaladj el ! Tessék kedves nyugdíjasok elfogadni és arra szavazni akire akarnak ! Osszák be a pénzt , ne tartozzanak senkinek sem , hiszen azért ahol ketten élnek nyugdíjasok és meg van a 200 - 300 ezer forint össz. nyugdíj azt belehet osztani , de nem úgy, hogy szétosztogatni a gyerekei, unokái között és össze vissza vásárolni minden szart ami nem kell !!!
Nessy
Drága álomtitkár asszony! Ennyit kapjon maga is év végén! Nem minimum egy havi fizetést, mint az elmúlt években! Kéretik ezt a legközelebbi elmeszoc. otthon lakóinak mesélni/ Nyugdíjak vásárló értéke! Járt mostanában piacon? Megpróbálná az átlagnyugdíjból kihozni a rezsit, a gyógyszert, a kaját, és megjavíttatni a mosógépet?
Ha nem vette volna észre az átlag nyugdíj nem éri el az átlag bér felét sem!!! A svájci indexálással ennyire nem nyilt szét az olló! Igaz, kevesebb stadion épült, meg kisvasút sem volt, meg "nem kormány repülő", meg Várba költözés, meg ennyi álomtitkár, mint pl. ön is!
fahrenheit451
Az a durva, hogy ezek már egy jó ideje egy kicsit sem szégyellik magukat semmiért.
Ez azért lehetséges, mert a lelkiismeretük iránytűje - amit mindenki a születésekor kap istentől -, nem működik.
Ezek nem egyszerűen elfojtották magukban, hanem megölték magukban.
Lelkiismeretlen, hideg, rideg, cinikus - empátiátlan valójában őshungaroidióták.

Rege a csodaszarvasról?
Meg anyád, te nyomorult!
maci0427
Én még nem vagyok nyugdíjas, de látom magam körül azt, hogy sok nyugdíjas milyen rossz körülmények között él , hiszen sokan vannak akiknek alig 60 - 80 - 100 ezer a nyugdíjuk , igaz maguk is tehetnek róla ! De bizony látom azt, hogy sok nyugdíjas akiknek jó nyugdíjuk van, azok nem takarékoskodnak miközben megtehetnék és valóban osztogatnak a családban rendesen, sőt nyugdíj mellett akár betegen is képesek ezért dolgozni ezért ! 2010. ben meg nagyon elkúrta a baloldal , hiszen majdnem mindenki a Gyurcsány takarodását követelte így szó szerint és megválasztották a Fideszt 2/3 -dal ! Gratulálok ezt jól elkúrták !!!
vukkocska
Anno, amíg nem a Fidesz volt uralmon, a nyugíj korrekciót beleépítették a nyugdíjba, mert ugye arról van szó, hogy rosszul állapították meg az emelést. Nem egyszeri juttatásként adták. Ne legyen büszke arra a kormány ezzel a buta libával az élen, hogy a korrekciót nem a törvénynek megfelelően adják.
Béla333
A mi pénzünkön így akarja megvenni a választáson a szavazatokat! A nyugdíjasnak minden fillér számít.
Mocskos módszer!
balos
@Nessy: Ezek a hízásra tartott fideSSes sertések,remélem most már hamar elérik a vágó súúlyt és mehetnek a cápák medencéjébe,ha van hozzá gusztusuk?
tudode
Aszonta őfélesége
.
--------- Orbán lesz 14 havi nyugdíj 2006 Eger
.
www.youtube.com/watch?v=m1AG2NuFvgI
.
Mintha infláció nem is lenne pofagolóéknál!!!
laja70
Folyamatosan dicsérik magukat a fideszes potentátok. A pofátlanság csúcsa az, hogy a nyuggerek 2010 óta kapott alamizsna szerű juttatásai nem számítanak bele a nyugdíjalapba!!! Persze ettől még az ostoba fideszes nyuggerek ész híján csókolgatják Orbán mocskos kezét!!!
csak úgy....
...hogy jótékonysági okokból dobd le magadru a göncöt a Playboynak!
kereső
Nem tudom, hogy a hatályos törvények szerint járó!!! juttatások a nyugdijasoknak- a hazug infláció miatti korrekció, a nyugdijprémium- miért ekkora nagy szenzáció?Már a vizcsapból iy ez folyik. Amúgy meg jobb lenne, ha a korrekciónál nem hazudnának-és kamattal növelten fizzetnék ki a nyugdijjasoknak, hiszen novemberig ezt az összeget hitelezte a kormánynak a nyugdijas társadalom.
És akkor két szám:
2002-2010 közötti kormányok a nyugdijemelésen felül 375.000.-Ft pluszt adtak ,
2011-2019 között az orbán kormányok 82.000.-Ft-ot.Akkor mi a pichára verik ennyire a nyálukat?
fahrenheit451
Mindent pénzért megvenni...
A végtelenül egyszerűek, primitívek már csak így nyomják.
Novák Katalin, az a szerencséd, hogy nincs pokol.
Novák Katalin, az a szerencsétlenséged, hogy van rosszabb a pokolnál.
De tényleg!

Az a sok műmosoly a semmiért...
CsipkeRózsa
@fahrenheit451: Az a baj, hogy még csak nem is a pénz, hanem annak csak az említése is elég a kormánytól, hiszen amiről szó van, az törvény szerint jár.
csetere
@vukkocska: Ez azt jelenti, hogy év közben a nyugdíjasok finanszírozták őket kamatmentesen. Az nem nyugdíjemelés ha csak annyit adnak amennyi az infláció. Stagnál a nyugdíj évek óta, mióta ők vannak hatalmon, ugyanúgy mint a családi pótlék.
advocat
Katóka Kedves! WAZZE, hogy finom legyek! Ez törvényileg jár! Vagy te is beszállsz a sajátodból? Akkor bocsánat. Igaz. A gyenge gyerekkakihoz képest ez az emelés úgy feldob(na). De miért? És hol van a minimálbér emeléstől?
advocat
És mikor kapjuk meg a beígért 13. havi nyugdíjat? Volt 9 évetek!!! Erre valami konkrétum? Ja! Az nincs, mert azt a szocik elvették. Igaz. Ők is adták.
Desischado
Mocskos, hazug ribanc. Évek óta köszönő viszonyban sincs az "emelés" a valósággal. És januártól ideáig hiteleznek a nyugdíjasok. 8-900 ft emelés, erre vagytok büszkék?! Hogy rohadnátok meg elevenen, de azok is, akik rátok szavaznak!
papa.49
@advocat: Meg a 14. havi amit 2010. ben ígért a csutitakony !!!
RonaGyuri
Az nagyszülők fontosságárúl

A liba gágogás sem hallatszik az égig, de ettől a Novák NER-társnő még képes egetverő baromságokat mondani

Titanilla vendége volt Orbán kegyenc-libája, mindketten hozták a formájukat. A nagyszülőkről esett szó és ennek kapcsán egy közvélemény-kutatásra hivatkozgatott. igazán poénos volt, hogy többször eleresztette, hogy a megkérdezettek majdnem fele egyetértett vele. S a többi??? A többség!!! =))
Majd arról beszélt, hogy milyen fontos a nagyszülők szerepe. Az valahogy nem került szóba – szóba került, de azt most hagyjuk -, hogy ezek legtöbbje egyben nyugdíjas is. S bár osztogatnak, és főleg ígérgetnek némi alamizsnát, de a való érték megőrzésről szó sem esik,. pedig az lenne az igazi segítség, ha a nugger nagyszülők gond nélkül tudnák támogatni az unokákat, nem ők szorulnának rá! =))
tulipan
Csak ne hőzöngenél, te idomított, hazug, ronda szatyor, hiszen igazán ráfét már, valami kis pár forintnyi többlet a szegény nyugdíjasokra!!!
privatbankar.hu/makro/az-atlagkereset-57-szazalekat-sem-eri-el-az-atlagnyugdij-osszege-328678
Eladott Ország
Jövőre és utána meg egy kanyi nyugdíjprémium nem lesz, mert 3,5 % alatt lesz a gazdasági növekedés és a párthatározatnak megfelelően alábecsülik az inflációt is lehet oszolni és kussolni, mert mi így szeretünk élni a meg a kétharmados felhatalmazással!
tulipan
Na, te hőzöngő, beidomított, hazug, ronda szatyor! Nagyon kíváncsi leszek, megkapják-e, az érdekeltek, a választások után, vagy az történik ezzel is, mint a tavalyi, soha meg nem érkezett, mert megszüntetett, bözsi utalvánnyal???
azuzlet.hu/novemberi-nyugdijpremium-magasabb-maximalis-osszeg/
tulipan
A népnek, AZ lehetne, a legnagyobb meglepetés, ha legalább egyetlen mekegő narancsnyik kecske, legalább életében egyszer, NEM HAZUDNA!!
www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdijpremium-nyugdij-korrekcio-novak-katalin-nyugdijemeles.692624.html
evacica
Csak nem hálásnak kellene lennünk, ezért az alamizsnáért, te puha gerincű senki! Hogy tudtok a tükörbe nézni, mikor a fél országot elloptátok már!, 2X emeltetek százezreket a képviselőknek meg magatoknak, hogy nem sül le a bőr a képetekről!Tűnnétek már el a politika süllyesztőjébe, de örökre főnököddel együtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.