Simonka feleségét és unokahúgát is a vádlottak padjára ültetik, még az édesanyja is a vádhatóság látókörébe került.

Az ügyben Simonkáné Gábor Marianna ötöd-, Tóth Renáta pedig hatodrendű vádlott, költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt kell felelniük a bíróságon

– tudta meg a 24.hu. A két nő több olyan gazdasági társaságban is tulajdonosok vagy tisztségviselők voltak, amelyek az ügyészség szerint részét képezték annak a céghálónak, amelynek segítségével Simonka Györgyék végrehajtották a költségvetési csalásokat.

Simonkáné is cégvezető volt a Magyar Termés TÉSZ Kft.-ben, amelynek tevékenysége a politikus és 32 társa elleni vádemelés középpontjában áll

– olvasható a cikkben.

A lap úgy tudja, hogy az ügyészség látókörébe került Simonka 77 éves anyja is, aki ugyancsak több gyanús tevékenységű társaságban volt tulajdonos. Ellene azonban nem emeltek vádat, mert az ügyészség megítélése szerint nem vett részt a bűnszervezet működtetésében.

A vádiratban nyolc és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kért a fideszes politikusra bűnszervezetben különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatt.

A 24.hu úgy értesült, hogy az ügyészség szerint Simonka alakította ki azt a céghálót – bizalmasai és családtagjai részvételével –, amellyel vissza nem térítendő támogatásokat szereznek, hogy azok jelentős részét a saját hasznukra fordítsák. A vádhatóság a lap információi szerint azt is megállapította, hogy bár a társaságok jogi szempontból elkülönültek, valójában egyetlen, Simonka által irányított gazdasági egységként működtek, amelyben a fideszes képviselő vezető szerepe mindenki számára egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen volt.

Címlapkép: YouTube/RTL Klub

(24.hu)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Jól látja a püspök úr, nem csak a szezonális politikusok kereszténységével van baj, hanem a politikához dörgölődző egyházi emberekkel is. Aztán csodálkoznak, hogy fogynak a hívők a szépen felcicomázott templomaikból. Persze ismerve az egyház történetét, nekem, sohasem testvéri szeretet jut eszembe róluk, hanem az, hogy milyen jó üzlet számukra a mások hite.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
Ez a bűnöző legtöbb képén vigyorog. Pontosan úgy, mint orbán tette évekig, amikor megszólalt és nem tudta leküzdeni a vigyorgási arcmimikáját. Érdekes, az orvosok valamivel elérték, hogy ezt a szokást abbahagyta, már nem csinálja.
tudode
Úgy járt Simonka is, mint Ángyán, és a többiek Simicskától Lázárig
.
www.facebook.com/sajtoszabadsagert/photos/a.175487312488054/788919614478151/?type=1&theater
.
Ángyán József szerint az egyik legnagyobb problémánk „hogy egyfajta – az 50-es évekből jól ismert – fortélyos félelem igazgatja az életünket, hatja át a társadalmat.” Ezt ő maga is megtapasztalta, amikor Orbán Viktor rá utalva, nyilvánosan azt mondta: „aki tisztességesen viselkedik, és megsebesül a csatatéren, azt kihozzuk, de aki nem, arra mi is lőni fogunk.”
.
Borzasztó, hogy egy ilyen elfürészelt üres köcsög akar naggyá lenni, nem tudva a határokat!
ila51
Kezdetnek nem rossz , az oligarchák pereputtyaival folytathatják , akár túlórában is .
jesz
A 77 éves mama a legjobb...ő csak néger volt...mindenesetre a templomban nem ülnek mellé(még egy darabig)
luiz
remélem viktor se ússza meg 1000-2000 évvel,de ha mégis várom az élettelen testét dagadó húgyhólyaggal és szorított farpofákkal. viktorka Magyar földben nem nyugodhat
Lepényleső
Ezek lopnának a Vatikánba is,ezeknek mindegy milyen helyen vannak,ezek mindig lopnak?
Az is mindegy a szelek honnan fújnak,ezek pont ilyen hű tagja lettek volna az MSZMP
pártnak,mint most esküt tettek a bánságnak,s ha ez bukik akkor a következőbe állnak?
Ezek ugyan azok,akik ötven éve is voltak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.