Aki egy fideszest kritizál, az mindet támadja. Márpedig aki kritizálja a NER-t, az az élet más területein sem lehet jó ember – vallja Eger polgármestere egy hangfelvételen.

Végre egy őszinte fideszes: az egri jelölt keményen elmondja, miről szól a NER

„Mindenkinek helye van ebben a rendszerben, de politikailag minket támadni nem szabad, mert abban a pillanatban ellenséggé válik”

– erről beszélt az Egri Ügyek birtokába került hangfelvétel szerint környékbeli polgármestereknek Oroján Sándor, a Fidesz egri politikusa és képviselőjelöltje, Nyitrai Zsolt egyik bizalmasa. A hangot lapunk összehasonlította korábbi felvételekkel, ami alapján valóban úgy tűnik, hogy a politikus beszél. A beszédet a politikus a környékbeli polgármesterek felkészítésére szánt zárt beszélgetésén rögzítették az Egri Ügyek szerint.

Oroján János elmondta a polgármestereknek, milyen sors vár azokra a köztisztviselőkre, akik más véleményen vannak, és kritizálják a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.

A politikus a tiszafüredi jegyző esetét idézte fel hallgatóságának. Az Átlátszó számolt be arról korábban, hogy a település jegyzője, Spisák György viszonya 2012-ben végérvényesen megromlott a fideszes többségű közgyűléssel, ami után szabálytalanul megpróbálták őt leváltani. Visszahelyezték ugyan pozíciójába, de a 2014-es önkormányzati választások után az új fideszes polgármester, Ujvári Imre ismét szabálytalanul leváltotta Spisákot, ami miatt az egykori jegyzőnek 7 millió forint kártérítést ítélt meg a bíróság. Spisák idén a fideszes Ujvárival szemben indul a polgármesteri posztért. Erről a viszonyról mondta azt Oroján, hogy

„ha ezt a rendszert [a NER-t] valaki nagyon durván sérti és a nyilvánosság előtt próbálja lejáratni, az olyan, mintha a rendszer minden tagját sértené. Mert ha valaki Tiszafüreden a polgármestert bántja és megy a sajtóhoz, ha bármelyik polgármesterünket vagy akár engem személy szerint bántana.”

Ez a fajta magatartás regnálása óta jellemezi a Fideszt, ami leginkább a külpolitikai megnyilvánulásokban mutatkozott meg. Emlékezetes, amikor a magyar jogállamiság leépítése miatt a Sargentini-jelentés alapján elindult a 7-es cikkely szerinti eljárás, noha az Orbán-kormányt és a tideszes törvényhozási többséget érte kritika, azt igyekezett a kormány úgy beállítani, mintha az egész nemzetet érte volna támadás. De visszatérve Orojánra, beszédét azzal folytatta, hogy

a NER ad munkát a közigazgatásban mindenkinek, azaz lényegében az Fidesz és az állam egy, ha a pártot kritika éri, az az állam elleni támad is .

Mindez Oroján Sándor szavaival:

„Abban a pillanatban, hogy nem politizál, a politikai térből kivonul, abban a pillanatban nyugodtan lépjen bátran, amit akar, de abban a pillanatban, ha egy politikusról beszélünk, aki politizál a rendszerrel szemben, a rendszer bármely tagjával szemben, azt kell, hogy mondjuk, hogy ne egyen a másik oldalon. Mert ezen a fronton mi etetjük az embert.”

A politikus szerint egykori nagy ellenségeiknek is van visszaút a NER-ben, ha megfelelően viselkednek. Bár Kóka Jánosról a Gyrucsány-kormányban eltöltött minisztersége alatt kígyót-békát elmondtak, Oroján Sándor már pozitív példaként emlegeti. Mindezt megfűszerezve egy kis maffiamódszerekre emlékezetető visszautasíthatatlan ajánlattal, hogy aki gondolkodna, hogy hova is kellene tartozzon, az érezze a nyomást:

„A kétpólusú politizálásnak vége van. Tehát ez ami per pillanat az országban történik, ez tényleg a NER-nek az építése és a kiterjesztése a teljes országra. Szeretnénk az árkokat betemetni, akit lehet, áthúzni erre az oldalra, mindenkit, aki idomul. Vannak lehetőségek pozíciókat adni. Meg kell mondanom, Kóka János kiválóan üzletel egyébként a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal, de nem politizál. Nincs olyan, hogy a politikai térben valaki a NER-nek nekimegy, és közben a másik fronton úgymond veszélyt jelent. Mindenkinek helye van ebben a rendszerben, de politikailag minket támadni nem szabad. Mert abban a pillanatban ellenséggé válik.”

Forrás: 168óra

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Helyesen Nemzeti Együtthülyülés Rendszere.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@reagens: xar vagytok, nem többség, egy selejtezésre váró csőselék vagytok. Nem más!:-)))))
nezelodo
@reagens: Megint sikerült megröhögtetni, már statisztikus is vagy? Nem áll az neked jól, eltévedsz a számok világában is. Neked az álomvilág való...
reagens
@nezelodo: @silber13: Mi vagyunk a többség! :-)))))))))))))))))))))))
Megint bukni fogtok! :-)))))))))))))))))))))
csak úgy....
@reagens: má megint a 6 ökrös szorzót használod,tibim+a kettöslátást?
reggeltöl-estig itt osztod az észt,te a sikeres vállalkozó a yacht tulajdonos...
na eriggy má a pétschába a baromságaiddal!
csak úgy....
@reagens: csak nem a közmunka programban veszel részt? a korodhoz képest,még dógozi is tudná,persze a meló... az néked mindíg is bides vót...
nezelodo
@reagens: ma 12:45. Már megint bukni fogok? Nem új a dolog, már 1998-ban is megpróbálta, amikor a vállalkozói munkámat vette el. Pedig ha csak az enyémet vette volna el, akkor semmi baj, de ágazatokat tett tönkre ez a piti tolvaj. Ezt még az ország is kiheveri, és tíz év és a neve (tek) csak a történelmünk fekete lapjain lesz csak olvasható. De hajrá acsarkodj tovább az alkotó emberekkel, persze arról milyen az, fogalmad sincs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.