Salgótarjánnak változásra, fejlődésre és családbarát fordulatra van szüksége – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Beszterce családi nap csütörtöki megnyitóján a nógrádi megyeszékhelyen.

Novák Katalin elmondta, mi kell Salgótarjánnak

Novák Katalin hangsúlyozta: Salgótarján csodálatos adottságokkal rendelkezik, gyönyörű természeti környezetben fekszik, miközben az épített környezet "fejlesztésért kiált". A városnak olyan polgármesterre és képviselőkre van szüksége, akik figyelnek a környezetükre és hosszú távon is van elképzelésük Salgótarján jövőjéről – mondta.

Olyan vezetők kellenek – folytatta az államtitkár –, akik azt szeretnék, ha Salgótarján fejődő város és valóban a régió központja lenne, egyre jobb életfeltételeket kínálva az ott élőknek.

Október 13-án minden helyi választópolgár dönthet városa jövőjéről és saját sorsáról – mondta Novák Katalin.

Rámutatott: a kormány már eddig is sokat tett, hiszen a fejlődéshez, az előrelépéshez Salgótarján és Nógrád megye számára is biztosította a keretfeltételeket. Családközpontú jogszabályokat alkotott, családtámogatások sorát nyújtotta és azért indította el a családvédelmi akciótervet, hogy abból minél többen részesülhessenek – húzta alá.

Ugyanakkor ezzel a lehetőséggel éppen Nógrád megyében éltek a legkevesebben, és a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) igénybe vevők száma is itt a legalacsonyabb – tájékoztatott.

Úgy vélte: talán nem is ismerik az itt élők ezeket a lehetőségeket és az önkormányzat sem tette hozzá a pozitív kormányzati kezdeményezésekhez a magáét, holott azok így válhatnának igazán elérhetővé a helyi lakosok számára.

Szabó Csaba, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje olyan programmal rendelkezik, amelynek egyik leghangsúlyosabb eleme épp az otthonteremtési program bővítése kedvezményes vagy ingyenes telkek biztosításával a csokot igénybe vevőknek – mutatott rá Novák Katalin.

Emellett a kormánypártok polgármester-jelöltje úgy szeretné vonzóvá tenni Salgótarjánt a fiatalok számára és megállítani az elvándorlásukat, hogy közben az idősekről sem feledkezik meg – hangsúlyozta az államtitkár.

Novák Katalin arról is beszélt: a városban több mint 800 három év alatti gyermek él, miközben a bölcsődei férőhelyek száma ennek mindössze 10 százaléka. Eközben a környező településeken is igény lenne a legkisebbek elhelyezésére, mégsem történt az elmúlt időszakban ezen a téren számottevő előrelépés Salgótarjánban – fűzte hozzá.

Az otthonteremtés, az iskola- és életkezdés támogatása mellett tehát itt is bőven van teendő, amelyek megoldására Szabó Csaba konkrét programmal és elképzelésekkel rendelkezik – fogalmazott az államtitkár.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Szerintem néhány km térkő kéne nekik is meg focipálya attól lenne adóalany szülés...:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Az kell nekik, - remélem, - hogy végre megbukjatok és takarodjatok a börtönbe, te rühes, hazug ribanc!
Eladott Ország
Könnyen beszél a nemzethy szülöde vezetője, ő már befektetett a jövőjébe – csak azt pénzben mérik. Ez a Novák egyre nagyobb baromságokat képes mondani, belezizzent már az egész kirakat családpolitikájába. Óvodát avat. Itthon. Aztán elmondja, hogy milyen átkozott rossz helyzetben van Európa, mert sok helyen elfogynak a gyermekek, az óvodák meg kiürülnek. Bizony, bizony, az utolsó kölyök, amint eléri a villanykapcsolót, le is kapcsolja azt. Sötétségbe borul az a demokratikus Európa, ahol nem Novák bolondítja az embereket. De jó nekik! Ez is.
Eladott Ország
Kedves Novák Katalin néni, nálunk a szüleim szavának van hitele. Múltkor láttam a tévében, milyen nagyon vidámnak tetszik lenni, úgy tetszett ottan ülni a kamera előtt, mint a jóllakott tyúk. Ezt az apu szokta mondani. Mekkora szerencse, hogy elégedettnek tetszik lenni, hiszen a Novák Katalin néni nagyasszony, az Orbán nagyúr kiválasztott munkatársa. A magyar családok istennője. Olvastam, hogy a Novák Katalin néninek van három gyermeke, biztos így is van, hiszen az ilyen fontos asszonyok nem szoktak hazudni. Bizonyára papírja is van róla, nem csak úgy találta őket.
kolozsvaros.com/2019/04/02/kedves-novak-katalin-neni-nalunk-a-szuleim-szavanak-van-hitele/
RonaGyuri
a másik liba sem piskóta:

Pontosabban

a derék dekázós liba megint nagyokat mondott

Varga Judit igazságügyi miniszter nyilatkozott a Magyar Hírlapban. Sok egyéb között kijelentette, hogy „A mi jogállamiságunk sokkal régebbi múltra tekint vissza, mint egyes tagállamoké. Mi nem örökül kaptuk a jogállamiságot, azért megharcoltunk, mindig a szabadságunkért, a nemzetünk fennmaradásáért és keresztény gyökereink megőrzéséért küzdöttünk.”!
Túl azon, hogy ez úgy marhaság ahogy van és még magával is ellentmondásban van, nos ez a harc dolog ebben van valami. Csak pontosabban kell fogalmazni; a jogállamiság vonatkozásában a helytálló, hogy ők bizony keményen harcoltak, s sikerrel: teljes mértékben leharcolták a jogállamiságot! =))
kereső
Salgótarjánt nem nagykorú, felnőtt emberek lakják családjukkal együtt?Olyanok akik felellősen képesek dönteni az életükről, akik tudják, hogyan szeretnének élni? Miért kell nekik elmondani nekik?,bukfenc mindent tud módjára?Vagy visszaminősittetik az ország a gyermekek szintjére, gyámság alá helyezve,kiskorúsitva? Bukfenc lesz ebből . Mert hogyan vállaljanak több gyermeket FELELŐSSÉGGEL!!, ha a saját életükről nem dönthetnek szabadon ? Hm...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.