A kormányra vár a harmadik kerület.

Budapest III. kerületének teljes vezetése egyhangú döntéssel támogatta a VEKE azon elképzelését, hogy a HÉV a Római fürdő és Békásmegyer között a föld alatt haladjon, ennek pedig van súlya – mondta el az InfoRádióban az ötletgazda szervezet elnöke, Dorner Lajos.

A föld alá küldenék a HÉV-et

A kerület szeretné elérni, hogy úgy terveződjön meg a beruházás, ahogy ez a kerület lakosainak az érdeke

– mondta Dorner Lajos.

A III. kerületi önkormányzat egyúttal felkérte a polgármestert, hogy forduljon a kormányhoz a H5-ös HÉV fejlesztésével kapcsolatban. Ezzel kapcsolatban a VEKE elnöke távolabbról kezdte.

Dorner szerint aki Békásmegyeren, Csillaghegyen vagy a város e környékén él, pontosan tudja, hogy szinte lehetetlen itt közlekedni, a HÉV-ek pedig telítettek, ezeken együttesen segítene a 2,5 kilométeres szakasz föld alá vitele.

Nyilván nem kis beavatkozást jelentene ez, új nyomvonalra kerülne a HÉV, a Szentendrei út helyett a 11-es út alá kerülne, a Szentendrei út ezen része pedig egy forgalom-csillapított, zöldített útvonal lehetne. Az összes vasúti kereszteződés felszámolódna, megszűnne az az állapot, amit a helyiek csak úgy hívnak, hogy a sín túloldalára születni kell...

– tette hozzá.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(infostart.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.