Törvényjavaslatot dolgoztak ki az ellenzék pártok a nyugdíjemelés számításának új módszeréről. Az ellenzéki javaslat szerint nem csak az inflációt, hanem a bérek emelkedését is figyelembe kellene venni a nyugdíjemelés megállapításának, ami alapján 5,6 százalékos lehetne a jövő évi nyugdíjemelés a 2,8 helyett. "Mindig lehet egy számnál egy nagyobb számot mondani. Mondj egy számot: 10. Én azt mondom, 11, és én nyertem. Ezt a játékot el lehet játszani. Az ellenzék tét nélkül mondja azt, amit mond, hiszen nincsenek kormányzás közeli pozícióban. Amikor nekik lehetőségük volt, hogy a nyugdíjasoknak adjanak, akkor ők nem adtak, hanem elvettek, emlékszünk rá, hogy a 13.havi nyugdíjat megszüntették”"Mi 2010-ben azt az ígéretet tettük a magyar nyugdíjasoknak, hogy megőrizzük a nyugdíjak reálértékét. Amit 2010-ben meg tudtak vásárolni a nyugdíjukból, ugyanazokat a termékeket, szolgáltatásokat 2019-ben is meg tudják vásárolni" – mondta a Hír TV-nek pénteken Novák Katalin.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Novák már csak tudja. Elvégre 2010-ben is nyugdíjas volt, meg most is nyugdíjas. Hát nem??!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Novák már csak tudja. Elvégre 2010-ben is nyugdíjas volt, meg most is nyugdíjas. Hát nem??!!
Eriksson
@colibri: Nézhetjük úgy is, hogy aki most nyugdíjas, 2010-ben nem biztos, hogy az volt. :)))
Dr plágium
Anyád biztosan megtudja vásárolni ha kipótolod a nyögdíját.
Nessy
Amit most írnék, azt nem lehet, mert kitiltanak! Azért ekkorát hazudni, még Münchausen bárónak sem sikerült!
Nessy
Drága álomtitkár asszony! Valóban meg tudjuk vásárolni, legfeljebb a felét! A szolgáltatásokat meg feledjük el! Nyaralás? Járda Szigetek!
szaboria1
Államtitkár asszony én oda adom a nyugdíjamat maga meg az ön keresetét és akkor megtudja mit lehet nyugdíjból most venni.
kissé felnőttem
katóka kiskatóka ilyen ez az élet hazudnak a gyöngybetük a hófehér papíron csak a benzinárat, gázolajat kéne nézni a zőldárut, gyümölcsöt, meg a csontos tarját aztán Felébredne a csipkerózsika is elszálltak az árak te a 3 millióból persze nem érzékeled akkor legalább HALLGASS. TUDOD HALLGATNI ARANY!!!
fahrenheit451
"Novák: Amit 2010-ben meg tudtak vásárolni a nyugdíjból, ugyanazokat 2019-ben is meg tudják"

Azt az alsó harapású kurva életbe!
Ezt sikernek tarja, ez diktátort kiszolgáló idénymunkás? (te beteg álkeresztény hülye pitsa, elnyomó diktátoroknak soha nem dolgozunk semmiért, semennyiért, így segítve fenntartani a hatalmát !!! - vagy erről még nem hallottál az erkölcstan/hittanórán?)
Hát ez elég nagy probléma, mert ezek szerint a fejlődés 9 év alatt a nullához konvergál.
Így, hogy megy el egy hónapra a Bahamákra a magyar nyugdíjas, míg a német társa el bír menni, pedig a hanyatló nyugat rosszabbul teljesít, mert egyre csak hanyatlik, míg Magyarországon kiemelkedő a fejlődés, mert erősödik az égig, és egyébként is...?
Béla333
Ha meg nem tudja a nyugdíjas megvásárolni 2019-ben ugyanazt és ugyanannyit mint amit 2010-ben meg tudott vásárolna, akkor meg bakkfitty. Reklamáljon a Jóistennél!
advocat
Katika! Légyszíves menj néha piacra, gyógyszertárba! És utána szólalj meg. Ha tudod, hogy miről írtam. Mert lehet, hogy ide csak a házvezetőnőd jár.
fahrenheit451
A magyar gazdasági Bábel torony, ahogy épül az égig...
De ismerjük az eredeti történet végkifejletét.
Egyszer csak összezavarodnak, ami után már nem értik meg egymást, és szanaszét futnak, mint a patkányok.
Mennyi kárt okoztak a magyaroknak, Magyarországnak (Szegény magyarok! Szegény Magyarország! - forza nélkül), mennyire visszavetették a fejlődésben...
Vannak megbocsátható bűnök, és vannak megbocsáthatatlan bűnök.
Orbán bűne megbocsáthatatlan - börtönbe fog menni ,teljes vagyonelkobzás mellett.
papa.49
Novákszatyor röviden KUSS!!!
Kicsi bővebben 2010, ben 2 db, zsákszatyort raktunk tele 5000 Ft. MOST VISZONT EGY SINCS TELE !!!
Tehát megint hazudtál, a másik milyen alapon hívogatod a telefonomat, és akarsz a fideszre szavaztatni ???
A telefonba is megmondtam a véleményem MENJ A PICSÁBA !!!
görbetükör
Amit meg nem tudtak, azt eztán sem fogják tudni.
solidedge
Ha svájci rendszerű lenne a nyugdíj számítás most az átlag nyugdíjas kb, 70 ezer forinttal többet kapna havonta. Az infláció is megtette 2010-től a hatását így elmondható, hogy majdnem a kétharmadát meg tudják venni a 2010-es árúnak. Lehet ilyet mondani kedves Novák Katalin csak kellően hülyének kell lennie hozzá.
kereső
Katalin, kedves. Ha ébren vagy, ne álmodjál már! Ne a bejárónőd vásároljon, hanem Te, és ne havi 1500000.-Ft legyen költőpénzed, hanem -és én nagyon jó szivű vagyok- az átlagnyugdij.
Nessy
Novák Katalin eltévesztette a helyszínt! Azt hitte, hogy az elme szoc. otthon lakóinak tart előadást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.