A "csetlő-botló" baloldal nem képes és nem alkalmas arra, hogy ellenálljon a bevándorlást fokozó terveknek – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Egyszer már bejött: a kormány továbbra is bevándorlókkal akar választást nyerni

Az államtitkár felidézte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt nemrégiben találkozott Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság első alelnökével. Timmermans – az államtitkár szerint – korábban arról beszélt, hogy a bevándorlókra kellene költeni az uniós források egy részét, ráadásul támadta a magyar határzárat és támogatta a kötelező betelepítési kvótát.

Úgy látta, Timmermans és társai a baloldali polgármesterekkel hajtanák végre a bevándorlást ösztönző programokat. "Azt is mondhatnám, hogy nemcsak a brüsszeli folyosókon lehetnek fészkei a bevándorlást támogató politikának, hanem a baloldal vezette városokban is" – vélte, hozzátéve, nem szabad hagyni, hogy ezeket kiépítsék.

Az államtitkár kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: valóban "mozgás van" Brüsszelben a kvótavita kapcsán, aminek az egyik oka, hogy Olaszországban átalakult a kormány. Hozzátette, a Conte-kabinet fordulatot hajtott végre, ahhoz képest, amit Salvini korábbi belügyminiszter képviselt és hangosan követelik a kötelező kvóta bevezetését.

"A szokásos játék zajlik, előbb önkéntes kvótáról beszélnek, majd hirtelen elkezdik követelni a kötelező kvótát, szankciókkal kiegészítve, tehát, ha valaki nem vesz benne részt, akkor súlyos összegeket kellene fizetnie" – fogalmazott.

Dömötör Csaba kiemelte: konzultációk és választások jelölték ki a magyar politikát, aminek a lényege az, hogy nem akarnak bevándorlást. A magyar állampolgárok egyébként október 13-án is megerősíthetik ezt az álláspontot, hiszen az önkormányzati választás a biztonságról is szól.

Kitért arra is, a magyar kormány olyan szakembert, politikust jelöl az Európai Bizottság tagjának, aki ellenzi a bevándorlást. "Ez a legfontosabb alapelvünk, ezen a kormány egyáltalán nem fog változtatni" – hangsúlyozta.

(Fotó: Wikipedia)

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Felmérhetetlen veszélyt az országra nem a migráncsok, hanem ez a féktelen szekta jelenti, hiszen
.
---Idén csupán 35 menekültet fogadott be Magyarország
.
hu.euronews.com/2019/10/01/iden-csupan-35-menekultet-fogadott-be-magyarorszag?utm_source=newsletter&utm_medium=hu&utm_content=iden-csupan-35-menekultet-fogadott-be-magyarorszag&_ope=eyJndWlkIjoiOTA1MjMzMTg0OWRlMzE1YWIyNzAyMmUwMDljMmI5ZDkifQ%3D%3D
.
Még mindig válsághelyzet van?
A fentiek ellenére szeptember 5-én újabb fél évvel meghosszabbították a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. Ezt az állapotot legelőször még 2016 márciusában vezették be, ám míg akkoriban a migrációs hullám közepén még indokoltnak is tűnt, ma már a válsághelyzet jogszabályilag kötött feltételei sem teljesülnek egyértelműen.
A válsághelyzet ugyanis akkor teljesül, ha az érkező menekülti vagy oltalmazotti státuszban lévők száma egy hónap átlagában meghaladja a napi 500 főt, két egymást követő hét átlagában a napi 750 főt, vagy egy hét átlagában a napi 800 főt.
Emellett feltétel, hogy a tranzitzónában tartózkodók száma egy hónap átlagában több legyen 1000 főnél, két egymást követő hét átlagában a napi 1500 főnél, vagy egy hét átlagában a napi 2000 főnél.
2016-ban 54 586 kérelmet adtak le, 2017-ben már csak 6220-at, 2018-ban 1100-at, míg idén augusztusig 476-ot. Ha ez a tendencia tovább folytatódik, minden esély megvan rá, hogy idén maximum 700 kérelmet adjanak le. Vagyis tömeges bevándorlásról már az Idegenrendészeti Hivatal szerint sincs szó.
-----------------------------
.
Ami van ALKOTMÁNYOS, LAKHATÁSI, Eü ÉS EGYÉB VÁLSÁG!!!
.
Röhej tárgyává teszi magát már az egész bagázs!!!
Jozefina
Feltételezésekről beszél ez a fideszes majom!!! Fogalma sincs mi történhetett a megbeszélésen, de hazugséggyát az működik. Az talán meg sem fordult a fejében, hogy esetleg az EU pályázatok a fidesz maffiát megkerülve jussanak el a magyar néphez!!!
namihami
Miért változtatna, ha a választói igénye eddig terjed? A falvakban félnek azoktól a migráncsoktól, akiket ugyan eddig se láttak és ezután se fognak, hiszen ezek az embereknek sosem lesz cél a falujukba egyáltalán a lábukat betenni. De az összes, a marinénik és pistabácsik által nézett, hallgatott média szünet nélkül ezt veri a fejükbe. És mivel eredményes, nem fogják a járt utat...
Desischado
@namihami: Jól mondod, sajnos. Akkora a szellemi sötétség, - tisztelet a kivételeknek, - hogy az már siralmas. Remélem azonban, hogy végre elindulnak a lejtőn. Nagyon ideje lenne már!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.