A szolidaritás csak akkor él, ha mindenkire kiterjed – közölte Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt A Város mindenkié csoport kilencedik Lakásmenetének végén, a budapesti Erzsébet téren vasárnap.

Karácsony: a szolidaritásnak mindenkire ki kell terjednie

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: amikor a szolidaritást fel akarjuk darabolni, amikor "rés alakul ki a társadalmi csoportok között", akkor a zsarnokság és a kirekesztés benyomul oda.

Hangsúlyozta: olyan várost szeretne, ahol a szegényeket nem üldözik, hanem támogatják, ahol nem stadionok épülnek, hanem bérlakások. "Olyan európai Budapestet szeretnénk, amely szövetségeseket lát azokban, akik például bérlakásépítésre adnának nekünk pénzt" – mondta.

Karácsony Gergely – aki Zugló polgármestere is – azt mondta, ő az egyedüli budapesti polgármester, akinek a kerületében nem fogadtak el "a hajléktalan embereket vegzáló rendelkezéseket", és aki rendeletbe foglalta azt, hogy az önkormányzati bérlőket elhelyezés nélkül nem lehet kilakoltatni. Hozzátette: egész Magyarországon az ő kerületében adják a legnagyobb összegű lakásfenntartási támogatást a rászorulóknak, és egyedüliként hozott a kerületbe közvetlen európai uniós támogatást szociális bérlakások építésére.

A Város mindenkié csoport kilencedik alkalommal szervezte meg a Lakásmenetet, amellyel a lakhatási válságra kívánták felhívni a figyelmet érdemi intézkedéseket követelve a kormánytól és az önkormányzatoktól. A Lakásmenet Budapest belvárosában a Nehru parkból indulva az Erzsébet térig tartott. A néhány száz tüntető többek között lakhatást, demokráciát, jogállamot, valamint "Airbnb takarodj, a lakhatás alapjog" jelszavakat skandálva vonult, és Karácsony Gergelyen kívül civilek is civilek is felszólaltak.

MTI

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Fantomasz: Ebben semmi különös nincs, a fidess mióta létezik, ezt csinálja. Tedd meg, és fogd rá a "kisnyúlra"- de legfőképpehn Gyurcsányra, Sorosra..., meg mindenkire, aki veszélyeztetheti a hatalmát.Gyurcsányt ki kellett csinálni, mert a két lábon járó demokrata a hatalomba beleszerelmesedett orbánt akadályozta célja elérésében.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reagens
@SystemError: Úgy látszik csak szorongsz egy kicsit! Bosszant ez a megjegyzés, hogy csrrrrrrrrrr? :-))))))))) Háromszor kellett válaszolnod? :-)))))))))))))))))))))))) Egy semmire? :-)))))))))))))))))))))))))
Csrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))

Szépen elnézést kérsz és akkor elfelejtem a bosszantásod! :-)))))))))))))
reagens
@SystemError: Igyekszem felnőni hozzád és még írok! :-))))))))))))
Egyszerű logikai sort fogok levezetni neked, mert látom hülye vagy!
Nem mászkálsz utánam kötözködni és akkor nem bosszantalak!

Ezt talán még egy ilyen idióta is megérti! :-)))))))))))))))))))))))))
Na csáááááááááááááááááááááááááááá! :-))))))))))))))))))
SystemError
@reagens: Kétszer írtál csicska, szorongsz? Sok a smile, konpenzálod, hogy egy senki vagy, ami miatt szorongsz? Kétoldalú kérdés-választ is csak egy jellemtelen csicska tematizál egyoldaluvá... Anyádnak megmondhatod pl hogy mit csináljon, de aztán csak nyomja a csrrrrrrrrr-t. Szóval magyarázhatsz, de nem az történik, amiket a sámlikádon gondolsz. Tudod miért, mert egy csicska senki vagy!:))) Kényelmetlen a csicska bértroll lét, szegény kis Csengettyű úr!:)
reagens
@SystemError: Csrrrrrrrrrrrrrrr! :-))))))))
Majd ha bocsánatot kértél nyomi!
SystemError
@reagens: Nem én tehetek róla, hogy csicska vagy. Meg arról sem elfutkározól, ha szitu van, persze ez következik abból, hogy csicska vagy!
reagens
@SystemError: Tanulj már egy kis tisztességet, ha egy magyarral beszélsz nyomi! :-))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok