Ünneplés előtt nem sokkal vitte a halálba Sanyikát egy falubeli. Az apró borsodi falu egy emberként gyászolja a mindössze nyolc hónapos fiúcskát, akit otthonuktól húsz méterre, a járdán gázolt halálra tuningautójával egy környékbeli férfi.

Szörnyű részletek derültek ki a borsodi csecsemőgázolásról: megszólalt a gyászoló apa

Fotó: Pixabay

Azon a napon a négyfős család úgy készült, hogy a hét végére kiruccannak és ünnepelnek, pénteken azonban mindennek vége lett: a kisebbik gyerek közlekedési baleset áldozatává vált.

Már pakoltam össze a sátrat, szerettem volna elvinni a családomat horgászni. A hét végén lett volna nyolc hónapos a kicsi... – kezdte lapunknak a csöppség édesapja. – Aznap a párom és az édesanyám elment bevásárolni, kimentem hát eléjük Sanyikával a buszmegállóba, hogy segítsek nekik cipekedni a házig.

Az apa a járdán tolta a babakocsit, és még látta is, hogy közeledik egy Lada. Először még normális tempóban, ám amikor mögöttük visszafordult, már nagyon gyorsan érkezett visszafelé a kocsi.

Láttam, ahogy a sofőr elrántotta a kormányt, s felénk tart az autó. Próbáltam elrántani a babakocsit, de már késő volt – mondta könnyeit nyeldesve a családfő, beleremegve a szörnyű emlékekbe. – Én repültem egy pár métert az ütközéstől, de csak a kisbabám után rohantam, amint fel tudtam állni. A sofőr kiszállt és a fejét fogta, amikor meglátta, mit tett. Sanyikám ott hevert élettelenül – mondta a férfi.

Az apa és a falubeli sofőr ismerték egymást.

Nem szeretnénk mi igazságot szolgáltatni. Bízom a rendőrökben, bár nem értem, hogy lehet szabadlábon még ez az ember – tette hozzá lapunknak a gyászoló szülő. – A temetésben segít nekünk az önkormányzat, de szakemberre lesz szükségünk, hogy fel tudjuk dolgozni a történteket. Túl sokat láttam.

A nehéz időkben a fiúcska nagymamája igyekszik tartani a lelket a családban, de gyönyörű unokájának fotója láttán őt is a zokogás kerülgeti.

Igazságtalanság! Túl korán vette el Sanyikát a jóisten, még szükségünk volt rá itt a földön! – mondta könnyben úszó szemekkel a gyászoló nagyszülő. A család újra temetésre készül, idén már a harmadik szerettüket veszítették el.

A rendőrség azt közölte a Blikk-kel, hogy a 25 éves sofőr nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezetett, ezért sodródott ki a kanyarban. Hangsúlyozták, hogy ez nem egyenlő a gyorshajtással, s az alkohol-, valamint a drogtesztje is negatív lett a sofőrnek.

A tragikus történet a faluban is nagy port kavart, hisz mindenki ismeri a tragédia okozóját és elszenvedőjét is.

Nem tudjuk megérteni ezt az egészet, Márknak többször is mondtuk, hogy baj lesz, ha ezeken a rossz utakon próbálgatja az autóját, bármikor lehet baleset. Most megtörtént – mondta lehajtott fejjel az egyik helybéli.

Elhúzódott a kettős gázoló büntetése

2000-ben Leányfalun az ír Francis Ciarán Tobin hajtott fel a járdára autójával, ahol halálra gázolta az ott sétáló két- és ötéves testvérpárt. A férfi hazament Írországba, így távollétében ítélték három évre, amit végül 14 év huzavona után ült le.

Blikk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.