A személytaxi-szolgáltatóknál az idén elvégzett ellenőrzések 70 százaléka tárt fel valamilyen jogsértést – írja a Világgazdaságra hivatkozva a 24.hu a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatása alapján.

Még mindig sok a baj a taxisokkal

Szeptember elejéig mintegy kétezer kontrollt folytatott le a fővárosi cég, és körülbelül 1400 esetben talált szabálytalanságot. A hibaarány nem mutat javulást az előző évhez képest, akkor néhány százalékpontos eltéréssel hasonló volt az eredmény.

A BKK személyszállítási ellenőreinek havi 230-250 vizsgálatra van kapacitásuk, vagyis szeptembertől decemberig mintegy 900 taxist vonnak ellenőrzés alá. Az évi háromezer körüli mustra nem tekinthető soknak, főleg arra figyelemmel, hogy nagyjából 6700 taxis nyújt szolgáltatást.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
New York -ban például csak társasági taxi van és kevesebb mint Budapesten /!!!/ és kihalásos vagy kirúgások által lehet csak belépni , az ellenőrzés pedig szervezett és erős , szigorú ! A jó múltkor volt erről egy dokumentum film ! Akkor most nem nevetséges az ami Magyarországon történik !? New York lakóssága akkora mint Magyarországé , a taxik meg kevesebb , de legalábbis nem sokkal több ?! Tiszta Balkán ami itt van !!!
jesz
Nújorkot nem szabad más városokkal összehasonlítani, még csak jáccásiból sem..főleg Budapesttel nem. Ég és föld a különbség, főleg ha mindkét városban ült az ember taxiban.

(Abban a nagyvárosban 15000taxi van(+-100) ebből 4500 már villanyautó)
Fantomasz
Mi a baj a hiéna társasággal ? Örüljenek hogy megmaradtak mert visszaverték a mindenki taxizhat telefonos xart és közben meg igy is belexarnak a pali -ba ? 300 / km nem elég ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.