Idén szeptemberben a fogyasztói árak átlagosan 2,8 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az élelmiszerek ára emelkedett jelentős mértékben – közölte a KSH.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hazug, nagy-hazug, KSH

A kormány pribékjei megkezdték a nuggerek kifosztásának újabb akcióját

„Idén szeptemberben a fogyasztói árak átlagosan 2,8 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az élelmiszerek ára emelkedett jelentős mértékben - közölte a KSH.” – számol be a média.
Ahogy mondani szoktam, jó lenne tudni, hogy a KSH hol vásárol, mert elképesztő adatokat hazudnak össze.
A „Az elmúlt 12 hónapban 2018. szeptemberhez viszonyítva az élelmiszerek ára 5,1 százalékkal nőtt - jelentette a KSH.” még a kisebbek közé tartozik, de a „az idényáras élelmiszereké (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) 6,5 százalékkal” már az egetverő!
Per4zse a szándék érthető, sőt sajnos ismert. Ahogy tavaly idén is az év végére – sőt a kompenzáció a törvényi augusztus helyett egy kicsinek hazudott szeptemberi alapján nem fizettek – lehazudják az inflációt és így az emelés is megint a vicc kategóriája lesz! =))
Eladott Ország
A Központi Statisztikai Hivatal, leánykori nevén Központi Siker Hivatal, pedig az összes leigázott állami intézmény analógiájára, telibeszarja a szakmaiságot és tevőlegesen hozzájárul ahhoz, hogy a számok jól mutassanak Rogánék sikerpropagandát hirdető óriásplakátjain. Túl sok a szegény? Jó, akkor írjuk át a szegénység fogalmát. Nem hogy adókat csökkenteni, valódi munkahelyeket teremteni, valódi béremeléseket lehetővé tenni, á dehogy. Le kell vinni a vonalat a papíron és máris csillog-villog a statisztika mint Salamon töke és a magasságos miniszterelnök úr eszelős-vérmes tekintete. Ezt a zseniális, előre megfontolt merényletet tanítani kellene, történelemkönyvek lapjaira illik: így kell hátbaszúrni, ledöfni saját népedet. A tekintetes nagyságos urakat ugyanis nemcsak a nyomorúság látványa idegesíti, papíron is nehezen viselik a szegénységet. Pedig ők mindent megtesznek, csak adnak-adnak mind a két kezükkel, ám a büdös parasztjának semmi nem elég.Itt már rég nem az a kérdés, hogy egy évben egyszer nyaralni menni, autót fenntartani, hitelt törleszteni. Ez itt konkrétan sötét banánköztársaságokat idéző nyomor. Tízből négy magyar mindennapi kilátástalansága. A tények elsunnyogásának fáradságosan kreatív munkája és az ipari lopás mellett szakpolitikai intézkedésekre nem jut idő. Ha bejön a terv, akkor felére csökken a létminimumon élők száma. Ha nem jön be, akkor majd alkotmányosan törlik el a szegénységet.
Eladott Ország
De jó nekünk! Statisztikailag, most, hogy kiderült, mégis egy Tündérország lettünk. A nyugdíjasok, miután az infláció alatt kaptak emelést, most majd várjanak novemberig, amíg pótolja az állam a különbözetet. Addig tessék nyugodtan használni a pénzüket, tessék elosztani az Orbán-mágnások között. Szívesen ezt is, adjuk mi szeretettel. Kaviár kontra csirkeláb – ez a magyar szuper valóság. A sajtok, a zöldségek, a gyümölcsök – szégyenszemre, a krumpli például 83 százalékkal kerül többe, mint tavaly -, a tejtermékek ára szépen csendesen kúszik fölfelé. A kosztpénz pedig nem lett több, hiába papolnak. Az embereket pedig totál ütődöttnek nézik. Éppen azok, akik nem járnak vásárolni, hozzájuk lábon vagy a cseléd kisasszony kosarában érkezik a konyhába a marha meg a lazac. Mert ugye, Orbán alatt csak úgy zeng a gazdaság, de hát előbb-utóbb úgyis lebuknak, úgyis kiderül a sok sumákolás, papagáj szólam. Rezsiszilárd pedig tömje a buciját, mert vannak helyek még ebben az országban is, ahol a hatalom fényes eszű emberei birkák. Bégetnek, és mindig van valaki, aki Mozart-dallamnak hallja a sok hazugságot. Így van ez, ahol az Orbán a karmester.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.