DK: csökkenteni kell az alapvető élelmiszerek áfáját

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy célzottan csökkentse az alapvető élelmiszerek áfáját és vezesse be az eurót.

A párt szóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Privátbankár.hu által elemzett adataira hivatkozva azt mondta, hogy több alapvető élelmiszer ára is a nettó keresetnövekedést meghaladó mértékben emelkedett az elmúlt két évben.

Barkóczi Balázs úgy fogalmazott:

lassan már a burgonya is luxusnak számít, a kormány pedig nem tesz semmit, csak "széttárt kezekkel nézi" az alapvető élelmiszerek árainak elszabadulását.

Arra a kérdésre, hogy pontosan milyen mértékű áfacsökkentést tartanak szükségesnek, a szóvivő konkrétumokat nem mondott, csak annyit felelt, hogy az "egy későbbi politikai döntés kérdése", de Európában Magyarországon a legmagasabb az áfa, ezért azt mindenképpen mérsékelni kell.

Kérdést kapott a Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott képi és hangfelvételekről, amelyeken Lackner Csaba kispesti ellenzéki önkormányzati képviselő közpénzek ellopásáról, önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszélt. Barkóczi Balázs válaszként közölte:

Gajda Péter kispesti polgármester már a múlt héten elmondta, hogy ezeket a felvételeket hamisítványnak tartja.

Arra a kérdésre, hogy hisznek-e Gajda Péternek, aki a felvételen elhangzottak alapján hárommillió forintot fogadhatott el, Barkóczi Balázs azt felelte, hogy "természetesen".

A Demokratikus Koalíció álláspontja egyértelmű, a korrupciós ügyeket a múltban is kivizsgálták, a jövőben is ki fogják vizsgálni, amennyiben azok valódiak és "nem a fideszes média kreálja" őket

- jelentette ki.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Nincs is kormány, csak egy közjogilag érvénytelen, fene tudja kik, mik!
.

------ Orbán nevetve: Nincs is kormány
.
index.indavideo.hu/video/Orban_nevetve_Nincs_is_kormany
.
Ma már kivénhedt útszéli nyikhajok, miután szétrámoltatták a belvárost!!!
.
Hányinger!
.
Borsodi
Igen ezektől nekem is hányingerem van,szépen össze fújta a szemetet a szél.
advocat
No! Ha "nyugaton" általában 10 % az élelmiszer áfája (van ahol annyi sem), és általában max. 20 % az iparcikkeké. Akkor miről beszél a kormány? Esetleg fideszbarát nyilatkozat, hogy jó ez így, mert megérdemeljük! Végül is 48 % rájuk szavazott.
advocat
Egy jobb étterem étlapjára is lassan felkerül a krumplileves?
Nessy
Már miért ne tenne a kormány? Hány fideszes polgármester jelölt oszt krumplit manapság, így választás előtt? A minőséget meg ne tessék reklamálni! Ajándék nyihaha, nyista kukucs protkója!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.