Bár az elmúlt években több ezer milliárd forintnyi EU-pénz áramlott a gazdaságilag fejletlenebb 6 magyar régióba és Közép-Magyarországra, mégsem javult érdemben ezek relatív versenyképessége se 2016-ról 2019-re, se 2010-ről 2019-re – derült ki az Európai Bizottság most közzétett regionális versenyképességi indexéből. Ez összességében lehangoló eredmény, de van remény arra, hogy ez a 2021-2027-es uniós költségvetési ciklus forrásaival majd változni fog, mert még inkább csak a fejletlen régiókra koncentrálódnak majd a források és az eddiginél is átgondoltabb, a problémákat célzottabban kezelő fejlesztési stratégiát vár a magyar hatóságoktól az Európai Bizottság. A keretek kialakításáról egyébként a háttérben már el is indult a két fél közötti informális egyeztetés.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Na ja, ha az eredményességet rossz helyen keresik

az Európai Bizottság közzétette legújabb regionális versenyképességi indexét

A jelentés hazánkra vonatkozó részének legfontosabb megállapítása – a portfolio.hu beszámolója szerint, hogy: „Bár az elmúlt években több ezer milliárd forintnyi EU-pénz áramlott a gazdaságilag fejletlenebb 6 magyar régióba és Közép-Magyarországra, mégsem javult érdemben ezek relatív versenyképessége se 2016-ról 2019-re, se 2010-ről 2019-re”!
A megállapítás mindkét elme korrekt, s jól írja le a valóságot. Azonban a két megállapítás
iszonyú sok pénzt kaptunk az EU-tól,
a régióink versenyképessége nem javult igazán
csak az ő fejükben ellentmondás. Mi tudjuk, hogy igencsak jól tükrözi a matyar rögvalóságot. Talán meglelnék a várt korrelációz, ha a régiók fejlődése helyett Orbán családja, barátai és üzletfelei gazdagodásával mérnék össze a hazánkba áramló pénzeket! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.