Az ügyészség szerint húszmillió forintot az Astoriánál adott át Simonka György megbízottja a NAV-vizsgálat leállítása érdekében. De a békési fideszes országgyűlési képviselő nem a megfelelő embert fizette le, így nem sikerült megfékezni az adóhatóság eljárását. Ugyanekkora összeghez jutottak a felszámolók is.

Simonka több mint 20 milliót költött egy NAV-tisztviselő megkenésére, de keserűen csalódnia kellettSzijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (kezet fog Simonka Györggyel, a Fidesz Békés megye 4-es választókerületi, orosházi országgyűlési képviselőjével, balról Isabelle Poupart, Kanada budapesti nagykövete, jobbról Havasi Csaba vezérigazgató a Linamar Hungary Zrt. beruházását bejelentő sajtótájékoztatóján a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) fővárosi székházában 2018. február 27-én. A kanadai hátterű Linamar 8,64 milliárd forintos beruházásával három vidéki helyszínen összesen kétszáz új munkahelyet teremt, ebből 119-et Orosházán, 71-et Békéscsabán és tízet Gyöngyösön. A kormány 1,55 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a részben autóipari, részben általános gépipari vállalat fejlesztéséhez.

Több részletben összesen 24 millió forint kenőpénzt fizetett ki a vád szerint Simonka György fideszes országgyűlési képviselő azért, hogy a vissza nem térítendő támogatások jogtalan megszerzése érdekében létrehozott cégeinél indult adóhatósági vizsgálatokat leállíttassa – értesült a 24.hu.

A 24.hu információi szerint a Simonka és 32 társa – köztük a politikus családtagjai és más fideszes parlamenti képviselők rokonai – ellen megfogalmazott vádirat részletesen foglalkozik azzal, hogy 2014-ben milyen eszközökkel próbálták megfékezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által folytatott eljárásokat.

Végül nem jártak sikerrel, a Központi Nyomozó Főügyészség ugyanis idén augusztusban vádat emelt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények – köztük hivatali vesztegetés – miatt, miután a vádhatóság szerint az elkövetők 1,4 milliárd forint kárt okoztak. Az ügyészség szerint a bűnszervezet egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen irányítója a békési fideszes politikus volt, akire nyolc és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kértek.

A szövevényes bűnügy részleteit itt olvashatja el.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Soós Lajos

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Boróka, Simonka, szijgyarto rogán orban nincs olyan emberszerű képződmény a fideSS nevü maffiaban aki már ne korrumpalodott volna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@namihami: Nem a NAV tisztviselők tudják, ha lebuknak egy doboz süti miatt, többet kapnak mint egy dakota vitéz pár milliárd elsikkasztásáért.
Eriksson
@nezelodo: Ne haragudj, de ez már kívül esik az érdeklődésemen.
nezelodo
@Eriksson: Ok, nem lepődtem meg, de Te kérted, hogy meséljek. Nem tettem, de házhoz jött, ami egyébként is tudott.
Eriksson
@nezelodo: „Nem mese ez gyermek”.
De ha érdekel a téma, nézelődj még.
csak úgy....
@Eriksson: fogadok,hogy a lyányodat,egy magas rangú fideszes tossz...,akarom mondani,hogy a jegyese egy magasrangú kúrmányzó pártinak.
ebbü adódik a mondás,...tán tosztá,hogy így megváltoztá ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.