A Párbeszéd a magyar és a horvát hatóságoknál is feljelentést tesz a Borkai-ügyben. 

Megfosztanák Borkait az olimpiai életjáradékától

A párt frakcióvezetője egyúttal kezdeményezi a Magyar Olimpiai Bizottságnál, hogy

vonják meg a győri polgármester olimpiai bajnoki járadékát.

Szabó Tímea csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a Győr-Moson-Sopron megyei főügyészséghez fordulnak, mert a sajtóban feltárt ügyek alapján felmerül a gyanú, hogy a győri polgármester környezetéhez tartozó emberek törvénytelen pénzügyi ügyleteket hajtottak végre. A hatóságok hallgassák ki Borkai Zsoltot és az összes olyan szereplőt, akik ezekben az ügyletekben érintettek lehetnek! – követelte.

A Párbeszéd társelnöke bejelentette, a horvát hatóságokat is megkeresik annak, az interneten közzétett videónak az alapján, amelyen Borkai Zsolt és két másik férfi három fiatal nővel folytat szexuális aktust egy horvátországi hajón. Szabó Tímea hangsúlyozta,

Horvátországban büntetik a prostitúciót.

A Párbeszéd felkéri az Európai Csalás Elleni Hivatalt (OLAF), hogy vizsgálja meg, betartották-e az EU-s jogszabályokat akkor, amikor a videón szereplő egyik nő vállalkozása három millió forint uniós támogatást kapott.

Az ellenzéki párt a győri önkormányzatot arra kéri, vizsgálja meg, hogy

Borkai Zsolt polgármesteri fizetése és olimpiai bajnoki életjáradéka elegendő-e arra, hogy a politikus "ezt a luxuséletmódot finanszírozza, hogy a Maldív-szigetekre utazzon, hogy horvátországi, több milliós luxusnyaralásokat finanszírozzon".

A Párbeszéd megkeresi a közbeszerzési hatóságot is, mert két évvel korábban a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál étkeztetési feladatait a vesztes ajánlatnál négyszer drágábban, 896 millió forintért nyerte el az a Diákolimpia 2017 Kft. nevű cég – mondta Szabó Tímea.

A politikus jelezte, levélben kezdeményezi, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság vonja meg Borkai Zsolt olimpiai bajnoki életjáradékát. Egy a magyar sportot és az olimpikonokat képviselő közszereplő "nem mehet el prostituáltakkal, nem orgiázhat" – indokolt.

Végül elmondta, írásbeli kérdést intéz Orbán Viktor miniszterelnökhöz és Kásler Miklóshoz, az emberi erőforrások miniszteréhez. Tőlük azt akarja megtudni, hogy

"mennyire fér bele az Isten, haza, család hármas szólamába" Borkai Zsolt viselkedése.

A politikust kérdezték arról, hogy miért nyújtanak be feljelentést, amikor a Jobbik már korábban bejelentette, hogy a magyar és a horvát hatóságokhoz fordul. Szabó Tímea azt felelte, nem tudják, hogy a Jobbik elküldte-e ezeket a beadványokat, a Párbeszéd dokumentumai azonban már készen vannak, és azokat még csütörtökön eljuttatják a hatóságokhoz. Minden tisztességes szereplőnek lépnie kell, a hatóságoknak pedig vizsgálniuk kell, hogy történt-e bűncselekmény – tette hozzá.

Megkérdezték, hogy tervez-e hasonló lépéseket a Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott azon képi és hangfelvételek ügyében, amelyeken Lackner Csaba ellenzéki kispesti önkormányzati képviselő közpénzek ellopásáról, önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszélt. Szabó Tímea azt felelte, hogy Gajda Péter kispesti polgármester már megtette a szükséges jogi lépéseket és azok alapján már remélhetőleg folyik a nyomozás. Hozzátette, nemrég jelent meg a hír, hogy Gajda Péter szerint Lackner Csabának le kell mondania, ha bebizonyosodik, hogy ő van a felvételen.

Egy újabb felvetésre azt válaszolta, nem tiszte megítélni, mennyire életszerű, hogy Gajda Péter és Lackner Csaba nem beszéltek egymással egy hete. Hozzátette, a Fidesz és az ellenzék között azonban az a különbség hogy a Fidesz nem tett jogi lépéseket a Borkai-ügy kinyomozásának érdekében, míg az ellenzék ezt megtette a Lackner-ügyben.

Kikérték a véleményét a hangfelvétel azon, csütörtökön publikált részéről, amelyen Lackner Csaba azt mondja, hogy Gajda Péter már csak egy ciklust vállal polgármesterként, mert nem szeretné, ha "ráégnének" az ellenzéki összefogásból érkező "éhes" fiatalok. Szabó Tímea azt felelte, "az újabb, éhes, tolvaj politikusok" a Fidesz körül szoktak megjelenni, az pedig Gajda Péter saját döntése, hogy hány ciklust vállal polgármesterként.

(MTI)

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Annyira szomorú ez a történet! Egy tehetséges, híres, az országának dicsőséget hozó, eredményeire büszke sportoló bekerül a NER vérkeringésébe, és az ország szégyene lesz. Nyilván benne volt ez a lehetőség a jellemében, de talán soha nem valósul meg, ha nem kerül bele abba az erkölcsi fertőbe, amiben a Fidesz fetreng.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Ez csak NER-es bemutató volt, Simicskához hasonlóan, mi vár azoktól, akik soha nem tettek le az ország asztalára hazaáruláson kívül a szegéységen, nyomorom kívül a pofalesésen kívül semmit
.
--- BARTUS LÁSZLÓ: KÖZÉLETI PORNÓ

nepszava.us/bartus-laszlo-kozeleti-porno/
Borkai-videó morális része sem érdektelen, de mégiscsak másodlagos. Megmutatja ennek az egész romlott, álkeresztény bandának a képmutatását. Ha nem vernék ennyire a keresztény mellüket, és nem gyaláznák keresztény felsőbbrendűséggel a politikai ellenfeleiket, ennnek erkölcsi megítélése is enyhébb lenne. Itt azonban olyan mélységek tárultak fel, s nem a videó képein, amelyekbe beleszédül az ember. Itt a Fideszt, az Orbán-vezette politikai rendszert meztelenítették le. Ez az ügy egy közéleti pornó, a megerőszakolt magyar társadalmat pedig a néma néző szerepére ítélték.
----------------------------
.
Erről ennyi:
.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--SkO2P7dN--/7MhCzJTGmHFd848As.jpeg
.
Undorító szekta!!!
reagens
Lehet, hogy Donáth Anna és Cseh Katalin is átigazol a Fideszhez ezek után. Biztos elegük van már a buzi, köcsög, impotens párttársakból! :-))))))))))))))))))))
Talán, már Szabó Timi és Bernike is úton van tagkönyvet igényelni! :-))))))))))))))))))))))
lampa laz
Inkább attól kellene megfosztani amit polgármestersége alatt "gyűjtögetett".
nemkati
Annyira szomorú ez a történet! Egy tehetséges, híres, az országának dicsőséget hozó, eredményeire büszke sportoló bekerül a NER vérkeringésébe, és az ország szégyene lesz. Nyilván benne volt ez a lehetőség a jellemében, de talán soha nem valósul meg, ha nem kerül bele abba az erkölcsi fertőbe, amiben a Fidesz fetreng.
papa.49
Nem az olimpiai járadékától kell megfosztani azt azért kapta mert olimpiai bajnok sportoló VOLT, ennek a mostani esetnek köze nincs ahhoz !!!
A polgármesterségtől kell megfosztani, mert nem alkalmas rá, de ott se a kalandozásai miatt, hanem amit szellőztettek az ügyei miatt !!!
dodóka
Férfi emberként szereti a pinát.. Mi ebben az elítélendő . Olimpiai bajnoknak meg az volt. Akkor mindenki büszke volt rá. Hogy elszállt vele a ló ? Hát igen... Mint a geci fideszesek mindegyikével. Azt gondolják, hogy ők megtehetnek bármit. ( és most nem a kurvázásra gondolok. )
dodóka
Ez a Szabó Tímea nevű pina meg bekaphatja ...
SystemError
Havi pár százezret megvonni attól, aki évi milliárdot lop a kerrsztény híveitől a gyógyszerfüggő jóváhagyásával az nem túl elrettentő...
SystemError
Amúgy a legviccesebb, ha pártállami kommunikáció szerint ez magánügy és nem lopott...akkor mi is az alapja...:) Nyilván lopott, csalt, hazudott, de akkor a főgeci se egyen már ennyi gyógyszert, hogy nem következetes...
Eladott Ország
Novák Katalin , család- és népességszaporulati orbánszóvivő, a fantahanta egyik üdvöskéje, a CSOK, a babaváró hitel és a hasonló faszságok gyermekszülésben jeleskedő apostolinája: „B. Zs. nem viselkedett példaértékűen” – mondotta az arany szájával. Értitek? NEM PÉLDAÉRTÉKŰ az, hogy a „polgármesterolimpikoncsaládapa” – vazallusa jachtján, az Adrián ringatózva, EU-s finanszírozással – betépve dugdos komplex szolgáltatást nyújtó ribancokat. Ami magánügy, mi lenne más. Nem példaértékű az sem, hogy az ehelyütt megnemnevezett maga a kétlábon járó pofátlan korrupciómaffiaszélhámosság, közpénzügyileg. Világos üzenet ez minden csúcsra járatott és feltörekvő maffiózónak: akármit csinálhattok, de lesztek szívesek nem lebukni! Eszemadtáék aztán tényleg összetartanak, jóban-rosszban. Egy család ők, na.
zildikó
Legyen már vége ennek a kampánynak!!!
Az emberek megőrültek!

Minden férfi csal, na meg a mai fiatal lányok, tisztelet a kivételnek!
Úgy marják már ezt az embert, mint a farkasok az áldozatot!
Egyrészt tragikus, másrészt már RÖHEJES IS!!!
jesz
Fentebb írja Kocsis Júlia, hogy Borkainak van egy harmadik gyermeke is, akivel nem szokott dicsekedni..na ez a legszomorúbb...ha ez igaz, akkor kiváncsai lennék, mennyi pénzt fizetett tartásdíjként?

Más...Borkaitól ne a sportjáradékokat vonják meg, hanem a polgármesterséget..a sporteredményeiért megdolgozott, az ellopott, őt messze meg nem illető pénzekért nem(ezért is szórta két kézzel)
Reggel a rádióban az is elhangzott, hogy a tanár felesége is vele szokott utazni a Maldiv szigeteki bulikra...

Buli van.
justhpeter
Megnézték a "magyar emberek" Borkai szexvideóit és a gyakorlatban látva szembesültek a magyar "keresztény szabadsággal". Gondolom ezt fogják követni majd a kdnp vezetői is, hiszen ők is igazi jó keresztények. Annyi lesz a különbség, hogy előtte közösen részt vesznek a Bazilikában egy hit- és erkölcstan órán és indulás előtt otthon hagyják
a régi mszmp-párttagkönyvet meg a családot.
dr. prédikátor
@reagens: Nyikari cerkóf !!! Húúúúúzál már el a románcigány bocskoros bozgor kurva a nyádba te geci patkány!!!Mit keresel te itt a tisztességes MAGYAROK KÖZÖTT???Te fityma féreg!!!
szegfue
@zildikó: 13:11 Sajnálom, ha Te csak azt látod, hogy "minden férfi csal". Szerintem nem az a legfőbb baj, hogy csalja a feleségét -- bár a Fidesz által hirdetett család, meg a keresztény "lelkületbe" talán ez sem fér bele -- hanem a "bizniszei"... még akkor is, ha csak a fele igaz... ez a szomoru ebben. Annyi gerinc sincs benne, hogy a kétes ügyei miatt lemondjon... pedig a "szexbotrány" csak az előszele lehet egy nagyobb pofonnak, tehát még a "paraszti esze" sincs meg. Inkább választja a jólétet, amiből esetleg pillanatokon belül nem lesz része, ha valóban bebizonyitják a szabálytalan adás-vételeket és lebukik...
Sámannus
Én csak visszafizettetném, amit ezután kapna, és amit eddig kapott. De a munkássága elismeréséül még szobafogságra is télném, egy háromszor négyméteres négyágyas hotelben. lehetőleg kétméteres párkapcsolat hirdetésfeladók megrendelésére.
Külön ügyelve a többesszámra. Esetleg három négy testnyílás foglalást kiadni, naponta többször
Eladott Ország
Borkait nem csak az olimpiai életjáradékától kell megfosztani, hanem a lopott milliárdjaitól is, és mielőbb bíróság elé kell állítani a többi fidesz bűnözővel, közte az állami maffiafőnökkel együtt.
csak úgy....
jogos! borkai forgasson pornót ...,persze ne likas zokniba.
Cicamama55
@papa.49: Maximálisan egyet értek veled, ugyanez a véleményem a "történetről"...
Borsodi
@Eladott Ország: Ezért nem fognak vele csinálni semmit,mert ahogy írod a többi fidesz bűnöző,nem szarnak a saját fészkükbe inkább ledobják a nagy bombát másikra.
nemkati
@Mirabilis: Az olimpiai járadékot remélem, hogy nem lehet visszavonni. Így van, azért megdolgozott, azt kiérdemelte, az jár neki. De minden mást (nem tudom, mi van még) azt meg lehet vonni. Ha nem lesz polgármester, akkor az a jövedelme nem lesz. És ha kivizsgálná az ügyészség a korrupciós és egyéb vádakat, és ha bebizonyosodik bármi visszaélés, azért meg ki kell neki szabni a megfelelő pénzbüntetést, akár börtönbüntetést is. Senkinek ne legyen kétsége, amivel a blogszerző vádolja, és ha a vád megáll, az súlyos börtönbüntetés is lehet!
idppp
Milyen az erkölcsi értékrendje azoknak a hozzászólóknak akik elbagatellizálják az ügyet? Pláne milyen a Fideszes és KDNP-és potentátoknak, akik magánügynek tekintik, semmi kivetnivalót nem találnak benne, mint például Harrach Péter? Milyen a két párt vezetőié, mert nem olvastam Orbán elítélő nyilatkozatát, a pártból kizárásra történő javaslatát, már csak úgy a látszat kedvéért..Hogy merik ezek az emberek(?) kereszténynek nevezni magukat? Kásler mindig a tizparancsolatra hivatkozik, most miért nem? Ebben az erkölcsi fertőben fetrengő két párt vezetőnem, tagjainak, szavazóinak nem sül le a pofájáról a bőr? Mi van az Orbán zsebében levő egyházak vezetőivel, megkukultak, némasági fogadalmat tettek, egyetértenek vele? Ezek szerint ez természetes a keresztény egyházak, egyházi vezetők szerint, megyezik a keresztények erkölcsi értékrendjével? Miért nem ítélik el Borkai cselekedetét nyilvánosan a bíborosok, püspökök, szektavezetök, mint például a HIT Gyülekezeté, a Szcientológiai Egyházé stb.? Bort isznak és vizet prédikálnak? Kéz kezet mos?
papa.49
@idppp: Az utolsó mondatod mondja ki az IGAZSÁGOT IGEN !!!
advocat
Nagy trükk volt. Az ügyvéd barát megvette a földet. Építettek rajta egy raktárt, majd eladták az AUDI-nak. Semmi alkotmányos költség. A cég a raktárt vette. ÜGYES!
nemkati
@Eladott Ország: Hát, akkor ezt nem tudtam. Végülis ha belegondolok, jogos, mert ez a törvény arról szól, hogy ha érdemtelenné válik, akkor a cím is (a nemzet sportolója) és a vele járó életjáradék is visszavonható. Márpedig Borkai érdemtelenné vált. Az olimpiai bajnoki, világbajnoki, európabajnoki érmei nyilván maradnak. Azt nem értem, hogy Borkai lehet-e a nemzet sportolója? Mivel azt egy időben 12-en kaphatják meg, és ő nincs benne a 12-ben, azonkívül csak 60 éven felüliek kaphatják, ő meg csak 54 éves. Ha nem a nemzet sportolója, akkor csak olimpiai bajnoki meg világbajnoki járadékot kaphat.

"A Nemzet Sportolója kitüntetést a 2004. évi I. törvény (ismertebb nevén sporttörvény) hozta létre. A díjat azok a hatvan éven felüli, kimagasló eredményeket elért magyar sportolók kaphatják, akik aktív sportpályafutásuk befejezése után is meghatározó szerepet játszanak a sportéletben. A Nemzet Sportolója cím egyéni vagy csapatsportágban nyújtott teljesítményért egyaránt odaítélhető. A cím posztumusz nem adományozható." - eurosport.hosszabbitas.hu/velemeny-2/akik-nem-lettek-a-nemzet-sportoloi
simmering73
@nemkati: Én meg azt mondom: könnyű Katit táncba vinni, ha Kati is akarja. Én azt mondanám, benne volt a vérében és a ner kihozta belőle az "állatot". Ha én egy talpig becsületes ember vagyok... akkor a fidesz közelébe se megyek.
nemkati
@simmering73: Ezzel a Katival remélem nem rám gondoltál. :)
Eladott Ország
@nemkati: A szabályok szerint az életjáradék biztosításának feltétele a magyar állampolgárság, és az, hogy a sportoló ne kövessen el szabálytalanságot, illetve bűncselekményt. Az olimpiai aranyérmesek a 2004-ben elfogadott sporttörvény szerint 35 éves koruktól kezdődően életjáradékra jogosultak. Ennek összege havonta a Központi Statisztikai Hivatal által számított előző évi bruttó átlagkereset. A juttatás után 2010 óta nem kell személyi jövedelemadót fizetni. Minden további aranyéremért a fenti összeg plusz 20 százaléka jár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.