A kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás eredményes lezárását követően megkezdődhet a II. kerületi integrált szakrendelő építése; a beruházásra az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében mintegy 13 milliárd forint kormányzati forrást ítéltek meg a kerületi önkormányzatnak - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtökön az MTI-vel.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
"új kórház épül a Frankel Leó úton"
"megkezdődhet a II. kerületi integrált szakrendelő építése"

Nincs itt valami fogalomzavar? Egy szakrendelő nem azonos egy kórházzal. Vagy valamiről lemaradtam? Az integrált szakrendelő az a kórház új neve?
Nessy
@nemkati: Elképzelhető, hogy lesz lehetőség egynapos sebészeti beavatkozásra, és ez zavarhatta meg a cikk íróját.
Sámannus
Olyan ez mint a gázkészülékek gyára volt egykor. Azok akár mibe fogtak, Kalasnyikov jött ki kezük alól .
Itt az ukrán építőművészet remekbe szabott beázó stadionjai sikerednek minden próbálkozásra.
Az egykori mondás megfordulni látszik:jót s jól, helyett rosszat de legalább a lehető legszarabb minőségben.
Ide viszik majd gyógyítani az egyszeri állatorvosi lovat is utókezelésre...
nemkati
@Nessy: Egy cikk íróját ne zavarja meg semmi. Írja azt, ami a valóság. Az egynapos sebészet nem kórház. A szakrendelő sem. A szakrendelő este 8-kor bezár és másnap reggel nyit, senki nem alszik ott. Tehát nem kórház.
Nessy
@nemkati: Viszont néha az ellátás megnevezése is félrevezető lehet.
Pl. Lukács, Gellért, Széchenyi fürdőnek van "nappali kórháza" ( ez a megnevezése az ellátásnak) ami azt jelenti, hogy pl. a Lukácsban három héten át, munkanapokon, 3 órás ciklusok vannak, ami alatt 4 kezelés + termál illetve uszoda ellátást kap a beteg, ami per ma 33 ezer forint.
Három ilyen ciklus van naponta. Egyébként semmi közük "kórházhoz", mert a Fürdő Igazgatósághoz tartozik az egész. Úgy mellékesen nagyon okos, és jó ötlet!
nemkati
@Nessy: Én eddig kórháznak azt gondoltam, ahol a legtöbb beteg minimum 1 éjszakát eltölt. Persze én is voltam már kórházban, ahol este úgy döntöttem, hogy hazamegyek mert már úgysincs velem dolguk, és az egy kórház volt. És jártam kezelésre egy kórházba napi pár órára, de akkor a kezelés erről szólt, és csak mellesleg történt kórházban. (később kiderült, hogy ez nem elég, és akkor egy hétig bent kellett feküdnöm, de hát az ugye egy kórház volt.)
Hát, lehet, hogy új fogalmakkal kell megbarátkoznunk?
Nessy
@nemkati: Igen. Az egynapos sebészet is remek dolog. Reggel 9-kor megoperálták a szememet és 10 órakor otthon ittam a kávémat. De ehhez kell a hozzátartozó, aki 3 óránként cseppent a szemedbe és ad kaját, valamint másnap reggel visszavisz vizsgálatra.
A Lukácsba is az a jó, hogy 11-re megyek, három után otthon vagyok, a saját fotelomban, a saját ágyamba, a saját tv-m előtt. Igaz, eszem, amit főzök. Fárasztó már a harmadik héten, de kényelmesebb, különösen, ha az ember közel, félórára, lakik.Nincs betegtárs, ehetetlen kaja, kényelmetlen ágy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.