A 444 birtokába került egy hangfelvétel, amin a Pest megyei Gyömrőt 17 éve vezető Gyömrő 2000 Kör elnöke, Kertész Gyula a választási csalás lehetséges módjáról ötletel egy néhány héttel ezelőtti találkozón. A felvételen Kertész mellett hallható Bardóczy Árpád, a helyi Fidesz-szervezet alelnöke is.

Így kell csalni a választáson – Fidesz-alelnököt okosítanak ki épp

A Gyömrő 2000 Kör rendszeresen tarol az önkormányzati választásokon, az előző polgármester, Gyenes Levente is az ő jelöltjük volt, viszont éppen a végül lemondásra kényszerített Gyenes zűrös ügyei miatt roggyant meg a csoport hatalma a városban. A Gyömrő 2000 Kör éppen ezért döntött úgy, hogy a vasárnapi választáson a Fidesszel közösen indulnak, ezért módosították a szlogenjüket is, arra, hogy

Mellettünk a város, mögöttünk a kormány.

Kertész Gyula, a Gyömrő 2000 Kör jelenlegi elnöke a felvételen arról beszél, hogy a választási csalás egy lehetséges módja, ha az ember bemegy a szavazófülkébe, de ott zsebre teszi a szavazólapot, és csak egy üres borítékot dob be az urnába. Ezután a szavazólapot lefénymásolja, majd a fénymásolt szavazatokat becsempészi a barátja az urnába. Így, ha 50 lapot fénymásolnak, 50-nel több szavazat lesz az urnában. A hatályos választási szabályok szerint ilyenkor minden indulótól le kell vonni 50 szavazatot.

„Csakhogy nekem plusz 50-em volt, tehát nekem visszaáll alapra, a többiek meg buktak 50 szavazatot”

- hallható a felvételen.

A 2018-as választáson egyébként sok olyan szavazókör volt, ahol hasonlóan kellett eljárni, mert a lejegyzőkönyvezett számnál több szavazólap volt az urnában. Csak a 444 szerkesztősége több mint 50 ilyen szavazókört azonosított az előző parlamenti választáson.

Az eszmefuttatás a Gyömrő 2000 és a Fidesz helyi képviselőjelöltjeinek megbeszélésén hangzott el.

Kertész végül pénteken délután a Gyömrő 2000 Kör Facebook-oldalán reagáltaz ügyre, azt írta

„A hangfelvételen én vagyok hallható, miközben az egyik kampánymegbeszélésünkön felhívtam a figyelmet egy csalási lehetőségre, amelyre fokozottan figyelnünk kell. A képviselőjelöltekkel folytatott beszélgetést titkosszolgálati módszerekkel, a tudtunk nélkül rögzítették. A felvételt megvágták, kizárólag a csalás módszeréről szóló részt hagyták benne.”

Forrás: 444.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Lopnak, csalnak, hazudnak, elcsalják a választásokat!
Ilyen parazita, vérszívó banda ül a nyakunkon. Ideje lerázni őket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Málna: ...na, ennyire még te sem lehetsz naív és vak
Peller Anikó
@Cicamama55: Nem értetted meg az egészet cica. Az a lényeg, hogy feltűnjön a csalás. Ekkor összeszámolják a csaló, fénymásolt, xaroxolt, kézzel másolt lapokat és az összestől levonják amit összeszámoltak.

Ez benne a csalás, hogy mindenkitől levonják, pedig csak attól kellene aki fénymásolt lapon kapott voksot.
Peller Anikó
A választási bizottság honlapján ott sincs a zárásig voksolásra megjelentek száma, csak a 17:00 órai és a 18:30 -as helye.

20:30 van és még nincs meg a 18:30-as választókörzeti adat sem, nemhogy a zárási. Miért? Ja, csalnak.

Csak az összesített szegedi adat van meg, 18:30 -kor megjelent 66 005 fő.
Eladott Ország
@Aki Én: október 13. 08:49; Arról nem is beszélve, hogy ezek a játszóparkok, kalandparkok, térkövezések stb. aranyáron készülnek és csak a fidesz haverok/ oligarchák által. A milliárdokból felépített sok kalandpark/kerékpárút a mai napig használhatlan.
https://alfahir.hu/2017/07/06/hatvan_kalandpa...
http://nol.hu/data/cikk/1/62/87/51/cikk_16287...
https://cdn.delmagyar.hu/common/kepgaleria/ci...
Eladott Ország
@Peller Anikó: Pálffy Ilona elnézést kért a vasárnapi választásokon előforduló informatikai leállásokért és közölte, hogy a jövőben jelentős változások várhatók, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő, ugyanis Orbán Viktor javaslatára a központi számítógépet, a kissé bizonytalan Commodore 16-ot lecserélik a korszerű Commodore 64-re.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.