A 444 birtokába került egy hangfelvétel, amin a Pest megyei Gyömrőt 17 éve vezető Gyömrő 2000 Kör elnöke, Kertész Gyula a választási csalás lehetséges módjáról ötletel egy néhány héttel ezelőtti találkozón. A felvételen Kertész mellett hallható Bardóczy Árpád, a helyi Fidesz-szervezet alelnöke is.

Így kell csalni a választáson – Fidesz-alelnököt okosítanak ki épp

A Gyömrő 2000 Kör rendszeresen tarol az önkormányzati választásokon, az előző polgármester, Gyenes Levente is az ő jelöltjük volt, viszont éppen a végül lemondásra kényszerített Gyenes zűrös ügyei miatt roggyant meg a csoport hatalma a városban. A Gyömrő 2000 Kör éppen ezért döntött úgy, hogy a vasárnapi választáson a Fidesszel közösen indulnak, ezért módosították a szlogenjüket is, arra, hogy

Mellettünk a város, mögöttünk a kormány.

Kertész Gyula, a Gyömrő 2000 Kör jelenlegi elnöke a felvételen arról beszél, hogy a választási csalás egy lehetséges módja, ha az ember bemegy a szavazófülkébe, de ott zsebre teszi a szavazólapot, és csak egy üres borítékot dob be az urnába. Ezután a szavazólapot lefénymásolja, majd a fénymásolt szavazatokat becsempészi a barátja az urnába. Így, ha 50 lapot fénymásolnak, 50-nel több szavazat lesz az urnában. A hatályos választási szabályok szerint ilyenkor minden indulótól le kell vonni 50 szavazatot.

„Csakhogy nekem plusz 50-em volt, tehát nekem visszaáll alapra, a többiek meg buktak 50 szavazatot”

- hallható a felvételen.

A 2018-as választáson egyébként sok olyan szavazókör volt, ahol hasonlóan kellett eljárni, mert a lejegyzőkönyvezett számnál több szavazólap volt az urnában. Csak a 444 szerkesztősége több mint 50 ilyen szavazókört azonosított az előző parlamenti választáson.

Az eszmefuttatás a Gyömrő 2000 és a Fidesz helyi képviselőjelöltjeinek megbeszélésén hangzott el.

Kertész végül pénteken délután a Gyömrő 2000 Kör Facebook-oldalán reagáltaz ügyre, azt írta

„A hangfelvételen én vagyok hallható, miközben az egyik kampánymegbeszélésünkön felhívtam a figyelmet egy csalási lehetőségre, amelyre fokozottan figyelnünk kell. A képviselőjelöltekkel folytatott beszélgetést titkosszolgálati módszerekkel, a tudtunk nélkül rögzítették. A felvételt megvágták, kizárólag a csalás módszeréről szóló részt hagyták benne.”

Forrás: 444.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Lopnak, csalnak, hazudnak, elcsalják a választásokat!
Ilyen parazita, vérszívó banda ül a nyakunkon. Ideje lerázni őket!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Lopnak, csalnak, hazudnak, elcsalják a választásokat!
Ilyen parazita, vérszívó banda ül a nyakunkon. Ideje lerázni őket!
kereső
Na itt is "zavar" támad az erőben. Megvágták? Tényleg? És mit szól a polgi úr. az öszödi megvágáshoz?
nezelodo
Jaj már megint egy tisztességes fideszes haszonlesőt bántanak! Meg kell hogy szakadjon az ember szíve ezektől a mocskoktól! Többségében ilyen hataloméhes maffiózókból áll a pártjuk, de hál Istennek, már repedezik a keresztény szent talapzat.
Gauntlet
Oppá! A fagyi visszanyal? Karácsony ügy, stb!? Remélem a teljes nép kapja az adagot! Fenyegetözők!
Zsarolók!
Jozefina
A választásokat koordináló számítógép rendszer a fidesz kezében van. Ezek után mi várható???
Desischado
@Gauntlet: Én rögtön megosztottam, mindenki tegyen így! Aljas, mocskos férgek!

@papa.49: Mint mindig! Bezzeg ha az ellenzék csinálna ilyet, már ordítanának tele torokból, hogy csalás!
nezelodo
Ez a módszer, lássuk be a törvényalkotók által tudatosan beépített választási csalás a törvénybe. Ugyan már , ki hiszi el, hogy ez egy jószándékú passzus! Lehet, hogy ezt már a maffiatanszéken oktaták, ahol felkészítették őket, miközben két Miatyánk és három Üdvözlégy között a Simlicska megalkotta Orbán személyiségét?
Málna
@Jozefina: Semmi jó. Ne is menjetek el szavazni. Mi értelme, ha úgyis csalnak?:-)
SystemError
A teknős arcú kurva meg egyszemélyben segít eladni az országot bármikor. Ha ezek eltakarodnak, akkor nem lennék a helyében amikor elviszik a nemzetbiztonságiak ezt a vén eladott lelkű kurvát!
Yoda69
És ez a geci még szabadlábon van orbán védelme alatt.

Mocskos csaló fideSS
Béla333
@Eladott Ország: 10.33
Országos sztrájkhoz működő szakszervezetek kellenének. Látsz ilyet?
Az országos elégedetlenséget, ami a túlóratörvény miatt alakult ki, azt meg a TV székház előtt gyönyörűen kioltotta az ellenzék, amikor kijöttek a székházból és elmagyarázták a tömegnek, hogy miért menjenek haza.
Így, ezekkel nem fog menni!
Fantomasz
Figyelni kell mit művelnek ,Hudini ,Copperfield csak kezdők voltak ezekhez képest .
Eladott Ország
@Béla333: ma, 10:38; Országos sztrájk nélkül, (népfelkelés nélkül) ez tróger banda nyakunkon marad! De ne legyen igazam!
Már évtizedek óta halott... fungie.hu/media/k2/items/cache/d8c427c7dd6445d50d9342ac3fcef82e_L.jpg
Eladott Ország
@Málna: ma, 08:38; A csalás gyakorlatilag kivédhetetlen. Az EU választások előtt Orbán nem volt hajlandó megmutatni az EBESZ-nek azt a szoftvert, amivel a szavazási rendszert felügyelik, s ami az eredményt számolja. Ezért nem is küldtek megfigyelőt a választásra - mondván hogy ettől fogva értelmetlen. Vagyis amíg a szoftver Orbán és bandája kezében van - illette míg azzal számolnak - senkinek semmi esélye nincs. "Új fejlemény az ügyben, hogy egy átfogó vizsgálat készült a választásról, ami a nyugati szakértőkben alapvető kétségeket ébresztett a választás "eredményével" illetve annak hitelességével kapcsolatban. "Vajon Európa megbízhat-e a magyarországi választási eredményben most, hogy minden kétséget kizáróan kiderült: a magyar kormány nem képes szabad és tisztességes választásokat rendezni?"
/ Prof. Kim Lane Scheppele alkotmányjogász, Princeton Egyetem"
Cicamama55
Ez hülyeség! Csak a frissen lebélyegzett lapon leadott szavazat érvényes! A fénymásolt bélyegző feltűnik a számlálást végző tagoknak, ha nem az egyiknek, akkor a másiknak! Nálunk három ember kezén megy át minden lap, s csak utána lesz végleges az adott személyre leadott szavazat, ha 3-szor megegyezik a szám.
Aki Én
@Málna: ...na, ennyire még te sem lehetsz naív és vak
Peller Anikó
@Cicamama55: Nem értetted meg az egészet cica. Az a lényeg, hogy feltűnjön a csalás. Ekkor összeszámolják a csaló, fénymásolt, xaroxolt, kézzel másolt lapokat és az összestől levonják amit összeszámoltak.

Ez benne a csalás, hogy mindenkitől levonják, pedig csak attól kellene aki fénymásolt lapon kapott voksot.
Peller Anikó
A választási bizottság honlapján ott sincs a zárásig voksolásra megjelentek száma, csak a 17:00 órai és a 18:30 -as helye.

20:30 van és még nincs meg a 18:30-as választókörzeti adat sem, nemhogy a zárási. Miért? Ja, csalnak.

Csak az összesített szegedi adat van meg, 18:30 -kor megjelent 66 005 fő.
Eladott Ország
@Aki Én: október 13. 08:49; Arról nem is beszélve, hogy ezek a játszóparkok, kalandparkok, térkövezések stb. aranyáron készülnek és csak a fidesz haverok/ oligarchák által. A milliárdokból felépített sok kalandpark/kerékpárút a mai napig használhatlan.
alfahir.hu/2017/07/06/hatvan_kalandpark_bicikli_unios_tamogatas_fidesz
nol.hu/data/cikk/1/62/87/51/cikk_1628751/kerut1604300003-900x641.jpg
cdn.delmagyar.hu/common/kepgaleria/cikk/248/2477034/660.jpg?v=1511905588
Eladott Ország
@Peller Anikó: Pálffy Ilona elnézést kért a vasárnapi választásokon előforduló informatikai leállásokért és közölte, hogy a jövőben jelentős változások várhatók, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő, ugyanis Orbán Viktor javaslatára a központi számítógépet, a kissé bizonytalan Commodore 16-ot lecserélik a korszerű Commodore 64-re.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.