Piaci információk szerint a teljes hazai médialogisztika kormányközeli kézbe kerül. A lépés az online-t is érinti.

A Népszava azt írja, hogy úgy tudják, a Posta és a Lapker kiszáll a lapterjesztésből, bár erről a két cég hallgat. A lap azt írja, piaci információk szerint a KESMA vonul be a helyükre.

Napilapnyomtatásra való nyomdái szinte már csak a Mészáros–KESMA-körnek vannak, az előfizetői lapterjesztésben pedig a Posta van kvázi-monopolhelyzetben

– írja a lap, ami szerint a Posta az utóbbi években látványosan hagyta lerohadni az üzletágat, és folyton árat emelt, így a lapok bevételeinek egyre nagyobb hányada került hozzá.

A Fideszé lehet a lapterjesztés?

Piaci pletykák szerint a Posta és az árus terjesztésben megkerülhetetlen Lapker szabadulna a napilap-szegmenstől. Erős Fidesz-győzelem esetén a Posta mindenképpen megszünteti a lapterjesztési üzletágát, a kormányközeli médiaholdingba, a KESMA-ba tartozó Mediaworks pedig létrehoz egy terjesztőcéget, ami a terjesztési díjakat határozza meg – írja a Népszava.

A lap szerint a tervezett lépést a HVG és a 24.hu tulajdonosa, a Central Médiacsoport nyomás alá helyezésére is felhasználják. Utóbbihoz számos heti- és havilap tartozik.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(nepszava.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.