Öt nagykövetség és egy szervezet összesen harminc nemzetközi megfigyelője regisztrált az önkormányzati és nemzetségi választásra – derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vasárnapi adataiból. Öt éve 26 nemzetközi megfigyelő követte az önkormányzati és nemzetiségi választást.

Nemzetközi megfigyelők is nézik a választás tisztaságát

Az NVI tájékoztatása szerint harminc nemzetközi megfigyelőt akkreditáltak a választásra: a nagykövetségek közül az Amerikai Egyesült Államoké delegált húsz megfigyelőt. Mellettük a francia négy, a holland három, a spanyol és svéd egy-egy megfigyelőt akkreditált. A National Democratic Institute szintén egy megfigyelőt akkreditált az önkormányzati választásra.

A választási eljárásról szóló törvény lehetőséget biztosít arra, hogy más állam vagy nemzetközi szervezet képviselője a választások megfigyelése érdekében figyelemmel kísérje a választási szervek munkáját, a választási eljárás teljes menetét. A nemzetközi megfigyelő például betekinthet a választási bizottságok irataiba, kérdést tehet fel a választási szervek tagjainak, és felhívhatja figyelmüket az általa tapasztalt rendellenességekre. Nem zavarhatja és nem befolyásolhatja azonban a választási eljárást, a választási szervek munkáját, és köteles tevékenységét pártatlanul végezni.

A nemzetközi megfigyelőknek nyilvántartásba kell vetetniük magukat a Nemzeti Választási Irodánál, amely a nemzetközi megfigyelők nevét, valamint a megbízó állam vagy nemzetközi szervezet nevét a www.valasztas.hu oldalon közzé is teszi.

Öt éve kilenc nagykövetség és három szervezet összesen huszonhat nemzetközi megfigyelője követte a választást.

Kép és szöveg: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Nagyon helyes, mert ez a naransos horda minden aljasságra képes!
Yoda69
@silber13: Tavalz is voltak megfigyelok. Sot az EBESZ ki is mondta hogy csalassal nyert a fideSS. Es?... Tovabbra is kapjak a penzt, pedig csak az az egyetlen amivel meg lehetne oket szoritani.
Klubtag
@Yoda69: ...és addig, amíg ezt Orbán is tudja, addig el fog menni a legvégsőkig...mert ez még nem az ám...ne legyenek illúzióink. A nemzetközi megfigyelők meg a polkorrektség jegyében csak vizsgálódjanak, írják meg jelentéseiket, meg füstölögjön Európa, hogy nahát, de ilyet EU-s tagként, a kontinens közepében...és persze folytatódik a macska-egér játék.
Yoda69
@Klubtag: Na jo, de kinek jo ez? O1G-n es a sleppen kivul? Mert a magyar emberek 90%-a sziv. Es az unio sem happy a szituacioval?
SystemError
Nyilván nem ott fognak csalni, de minél több a szem annál jobb...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.