Budapesten a szavazók 36,37 százaléka, 497 525 választópolgár adta le szavazatát.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán vasárnap 15 óráig a szavazásra jogosultak

34,69 százaléka (2 784 346 szavazó) járult az urnákhoz

a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

A fővárosban a szavazók 36,37 százaléka, 497 525 választópolgár adta le szavazatát 15 óráig. A megyék közül a részvételi arány 15 órakor Vas megyében volt a legmagasabb, 38,19 százalék, ami 79 721 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Hajdú-Bihar megyében volt: 30,11 százalék, 130 455 szavazó.

Hihetetlen, hogy mennyien mentek el szavazni

Az 1998-as önkormányzati választáson 29,62 százalék, a 2002-es választáson 34,66 százalék szavazott 15 óráig. A 2006-os önkormányzati választáson a választásra jogosultak 34,77 százaléka, kilenc évvel ezelőtt 31,47 százalék, öt évvel ezelőtt pedig 30,11 százalék voksolt 15 óráig.

Az NVI kétóránként közöl összesítést a részvételi arányokról. A következő adatok 17 óra után lesznek elérhetők az NVI honlapján.

Cikk- és címlapkép: MTI/Mónus Márton

(MTI)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Az nem jó a csaló, tolvaj fidesznek, mert csak a nem megjelentek halmazával tudnak csalni. Persze bármit átírnak már a férgek, de így izzadni kell hozzá.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Az nem jó a csaló, tolvaj fidesznek, mert csak a nem megjelentek halmazával tudnak csalni. Persze bármit átírnak már a férgek, de így izzadni kell hozzá.
Jozefina
Hajrá Magyarország!!! Még mindik sokan nem szavaztak!!!
Simicska az RTL-ben : Orbán hazaáruló
index.hu/belfold/2017/12/01/simicska_orban_hazaarulo/
Clavigo
@SystemError: Szoftver kérdése az egész...
Eladott Ország
@SystemError: A fidesznél már megvannak a győzelemhez szükséges input adatok.
Eladott Ország
@Clavigo: ma 16:05; Már ismerős: "Ne mi nyerjük a legtöbbet" – mondta Orbán még a korábbi kormányzásakor a jegyzőkönyv szerint (szőlőbirtok, Sárazsadány, a kft. nem-taggyűlésén).
SystemError
@Clavigo: Persze ez egy előre megírt algoritmus, de ha belegondolsz, akkor az a halmaz kiesik, ahol választóbiztos van..A végefelé tudnak játszani azok jegyzékével, ahol nem mentek el, de ezzel meg időarányosan lehet megbukni. Mármint az eddigi évek tendenciáját ráhúzod a mostanira és a vége előtt mondjuk egy óürával elereszted az algoritmust, ami szétosztja, hogy mely kőrezetekbe lehet betolni egy kis mennyiséget. Akárhogyan is, de egy ilyen "szétosztó" modell is, csak viszonylag nagy Bufferrel tud jól működni. Máskülönben nettó bele kell nyúlni azokba a lapokba, amit leadtak és fizikailag ki kell venni és visszatenni az átírtat, de csak ott ahol nincs biztos... Az meg elég körülményes... Ez Budapesten jelenthet jót, sajnos vidéken gondolom fenyítés, kis részvétel,biztosok hiánya miatt stbsimánt működik..:( Budapesten szerintem látványosan, a trendekkel erősen ellentétesen lehet csak csalni...
Sámannus
Jól bepancsolunk a pohosnak. Remélem megemlegeti ez a kurvapecér társaság.
Csizmás Kond
Mi abban a meglepő ha az emberek fele elmegy szavazni ?
Sámannus
Én emléxem az előző választáson a budapestiek passzivitását Bokrosék idézték elő, amikor kamu közvélemény kutatással kigolyózták Falust. Számítani lehetett a bukásra, mert Bokrosnak valójában csak minimális média támogatása volt. Így nem állhatott az ellenzék élére. Később Kálmán Olga és Horn Gábor ki is röhögték magukat az ugratásokon. Mondván, hogy senki nem emelt szót az eset után. A választók is látták, hogy színjátékot rendeznek, ezért nem álltak i Bokros mellé.
Bokros még évek múlva is ebből akart tőkét csinálni, de már nem volt balek akinek a vállaira állhatott volna.
Peller Anikó
@SystemError: Én ebben azért nem vagyok annyira biztos. Nálunk ugyanis kongott a választókörzet, csak lézengicsélt néhány ember. Kitelik tőlük, hogy már hazugság a nagy részvételi arány is és így ezzel a tömbbel lehet csalni és nem pedig azzal amelyik nem jelent meg.

Nálatok hogy volt, írjátok meg szerintetek feltűnően többen vagy esetleg kevesebben voltak szavazni.
reagens
A roncsellenzék már előre magyarázkodik és hazudozik a vereség miatt. Érzik hogy végleg végük van. :-)))))))))
Peller Anikó
@sikari: honnan tudod előre? Csak nincs levajazva?
azösszeskibanévfoglalt
@Peller Anikó: vidéki kisvárosokban, falukban nem mentek el annyian. ott évtizedek óta úgy is ugyanazok az emberek vannak.
Sámannus
@Peller Anikó: Nálunk az átlagtól kevesebben mentek el, de úgy nézki, hogy itt nem kell lavinára számítani, ugyanis stabil volt az ellenzéki támogatottság eddig is
Macskaszem
Megint megy a buherálás, jelenleg az NVI honlapja nem érhető el.
Peller Anikó
Ébredezik az ország. Szegeden 21-8 arányban győztek a jobbak és külön öröm, hogy a jobbik is képes volt beleállni végre valamiféle összefogásba meg az elempé is. Egyre többen képesek felfogni, hogy csak így és csakis így lehet eltakarítani ezt a rohadék csikarós fenyegetőző mocsok bandát. Éljen Budapest, hajrá Pécs, Vásárhely, próbáljatok összerázódni, nem lesz könnyű. Előre a lopós kormányzat leváltásáért, legyen boldog Karácsonyunk.
SystemError
@reagens: Mi van romániában nincs TV vagy ott is az agymosodát látjátok csak mi. Az ország szívében, tehát kultúrális és értelmiségi oldalon csúnyán eldőlt az első dominó. A többi bizzuk az emberekre és az ördög ügyvédjére. Ki tudja miket szivárogtat még.

Szerintem érzi a fidesz vezetőség a véget, láttad Sziszi és Kővér elvtárs merengő fejét, valamitől nagyon féltek, ami nyilván nem ez az apró ellenzéki siker volt. Meg is nézem a blog-ot, hogy mi lesz ma veletek...:)
reagens
@SystemError: Ilyenkor azért írsz, mert kényszert érzel semmit mondani és röfögni?:-))))))))))))))))))))
Csak nyugodtan röfike, nehogy felidegesítsd a degenerált pléh fejed! :-)))))))))))))))))
SystemError
@reagens: Nem vagyok ideges. Azért írok, mert te vagy az kis udvari majmunk. Ilyenkor ha örülök, felköpök a levegőbe és te alá állsz látványosan. Nem jöttél még rá, hogy a kis beszélgetéseink alkalmával te folyamatosan magadat teszed hiteltelenné...:) Szóval nincs e mögött semmi más, csak hogy legyen meztelen a király! :) Na persze nem úgy ahogy te gondolsz rá esténként lefekvés előtt...:)
csak úgy....
@reagens: tibim,nem jöttek be a jóslataid és ettöl lehetsz ideges.
be köll látnod,hogy te már javasasszonynak is gyöngécske.
a vérnyomásodat figyeld...
reagens
@SystemError: Ostoba vagy antimagyar! :-))))))))))))) Reménytelenül!
Ki a fenét érdekel a véleményed rólam, nyomi? :-))))))))))))))))))))))))))
Na, csááááááááááááááááááááááááá! :-)))))))))))))))))))))))
Aki Én
@reagens: ,,A roncsellenzék már előre magyarázkodik és hazudozik a vereség miatt. Érzik hogy végleg végük van. :-)))))))))"

Szép volt lúzer. Magadhoz tértél már fajankó?

sescomgt.com/uploads/images/201612091413024181.png
SystemError
@reagens: Nem érted, amit írtam.. Nem az én véleményemről van szó, te vagy egy közönséges kis udvari majom és amikor makogsz az bizony fájdalmas a 80iq felettieknek.. Nem tudom mi a célod az itléteddel, de az így finom szólva meddö ügy. Lehetnél akár értelmesen manipulatív is, de tahób feled mindig elárúl. Meg hát nem véletlen kötöttél ki ennél a melónál...:) Szóval Shikari a szar mindig fennmarad vízen, nem féltelek, csak az életminőséged hát nem túl igényes..Lesz még 1-2 év, hogy fussa rátok. Végezz el valami OKJ-t legalább addig.. Meglátod milyen felemelő gerinccel élni! Szerintem már a otthon a románoknál is többet keresnél egy tisztességes szakmával ennél..
reagens
@Aki Én: Szó se róla, a Fidesz elveszítette a főpolgármestert és a közgyűlést, ami engem is meglepett. Álmomban sem gondoltam, hogy Pikó nyerhet és nyert.
Ilyenkor annyit tehetek, hogy gratulálok az ellenzéknek a győzelemhez. A Fidesznek pedig van min elgondolkodni, mert ebből is lehet tanulni! Több intézkedésüket és elgondolásukat is át kell gondolni és ami a lényeg, komoly stratégiai elképzelések átgondolása szükséges.
reagens
@SystemError: Figyelj rám, te degenerált magyargyűlölő!
Takarodj már a fajtáddal társalogni, mert velem nem vagy képes! Biztos a haverjaid szeretik ezt a stílust, de egy ilyen kis makival nem állok le huzakodni!
Na takarodj és ott nyüsszents ahol kell! :-))))))))))))))))))))))))))
Na csáááááááááá, nyomi! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))
SystemError
@reagens: 10:34 Gyorsan átveszed a napi kommunikációt(még ha nem is vall rád:), nem meglepő ha egyszer ez van a kottában, de most jól tetted...mert barmi más nagy öngól lenne, ha nem így tennétek. Remélem azt sejtitek, hogy attól, hogy Viktor levette, hogy eddig ér a takarója, attól még a dörgölőzés, elismerés nem ment meg titeket az eddigi bűnöktől...

Felkészül!

neocasino.wixsite.com/ezazordogugyvedje/post/felk%C3%A9sz%C3%BCl
reagens
@SystemError: Nyomjad csak a süketet, vakarcs! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Na, csááááááááááááááááááááá! :-))))))))))))))))))))))))
SystemError
@reagens: A ló néz, a csikó lát, te már nem kapsz fideszes kólát! :)
Aki Én
@reagens: 10:34 Na, most gondolj bele, mi lenne itt egy korrekt versenyben, csalások nélkül ha ez most így sikerült.
Aki Én
,,Most már biztos: hatalmas győzelmet aratott a Fidesz
Hiba azt gondolni, hogy csak azért, mert a Fidesz elbukta

a főpolgármesteri posztot,
a Fővárosi Közgyűlést,
14 budapesti kerületet,
10 megyei jogú várost,
további háromban a közgyűlési többséget,
valamint Bajától, Váctól és Gödtől Ajkán, Jászberényen és Gyöngyösön át Szentesig és Balmazújvárosig egy csomó egyéb jelentősebb települést,
már pusztán ezért vereséget szenvedett volna. Hát, nem."

b1.blog.hu/2019/10/14/hatalmas_gyozelmet_aratott_a_fidesz
reagens
@Aki Én: Húúúúúúúúúúúúúúúúúú! Basszus! Hát most is csalt a Fidesz? Már csalni se tudnak rendesen, mert nem ők húzták be Budapestet?
Nagyon az életből loptad ezt a példát! Szinte kottázni lehetne! :-))))))))))))))))))))))))))))))
Aki Én
@reagens a buta Shikari: Média túlsúly, korlátlan közpénz propagandára, ellenzéki megfélemlítések, ellenzéki plakátok megrongálása, láncszavazás, megtévesztések, tények tudatos elhallgatása, hazugságok tömkelege, ételosztás a szavazókör mellett, buszoztatás, ellenzéki politikusok hazug lejáratási kísérlete( mindegyik durván megerősödött :)..., csak hogy néhányat említsek te hazaáruló beteg féreg.
csak úgy....
@reagens: ugye tibim, te csak bánatodban vagy ennyire primitív?
Sámannus
@Peller Anikó: Nálunk má a fideszt félgőzzel is padlóztatni lehet. Most éppen a jobbik szedett el tőlük egy listás helyet.
Nyilván az ellenzék kitapétázta az egész testületet, élén a korábbi polgármesterrel. Úgy látszik nem tanultak a leckéből. Mi nem felejtünk. A hazug populizmusból elég volt.
Peller Anikó
@Aki Én: "Média túlsúly, korlátlan közpénz propagandára, ellenzéki megfélemlítések, ellenzéki plakátok megrongálása, láncszavazás, megtévesztések, tények tudatos elhallgatása, hazugságok tömkelege, ételosztás a szavazókör mellett, buszoztatás, ellenzéki politikusok hazug lejáratási kísérlete (mindegyik durván megerősödött :)..., csak hogy néhányat említsek te hazaáruló beteg bélféreg."
SystemError
@Peller Anikó: Most talán a szánalmas 5 perc sem volt a köztévében. Ugye nem volt kotkodács, ha jól emlékszem...:) Nyilván azért a századvég 2 valóságban riportál és a fenyegetőzésekből, hogy mi lesz, ha nem fideszest választanak már lehetett sejteni, hogy befosott, jellemtelen fenyegetőzés megy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.