Durva mínuszban nyitottak a Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozóhoz köthető cégek hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén. Az Opus Global árfolyama csaknem 8 százalékot esett. A 4iG több mint 2,5 százalékot süllyedt.

A választás legnagyobb vesztese: Mészáros Lőrinc – legalább 10 milliárdot bukott hétfőn

Az Opus részvényesei ezzel 19 milliárd forintot buktak, amiből 13 milliárd forint a Mészáros család vesztesége. A Jászai Gellért-dominálta 4iG tőzsdei értéke is 2 milliárd forinttal lett hirtelen kevesebbe.

A háttérben az állhat, hogy az ellenzék Budapesten és több vidéki nagyvárosban is sikeresen szerepelt az önkormányzati választásokon, a befektetők pedig vélhetően úgy kalkulálnak, a következő ciklusban a kormányzattól nem távoli cégek a korábbinál kevesebb tenderen szerepelnek majd sikeresen.

Mészáros és Orbán Viktor miniszterelnök vejének Tiborcz Istvánnak a közös érdekeltségébe tartozó Appeninn is rosszul kezdett, 2,55 százalékot esett az árfolyama, ez azt jelenti, 1,2 milliárd forintot csökkent a cég értéke.

(Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Forrás: napi.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Nocsak! A tőzsde nem hiszi el a mesét, hogy a hatalmas vagyon Mészáros Lőrinc tulajdona, és nincs köze a politikához! Persze a polgárok többsége sem hiszi el. Gondoljunk csak a Simicska birodalomra, hogy elszállt, amikor hitehagyott lett, és kinél landolt a hatalmas gazdasági birodalom?
CsipkeRózsa
@Aki Én: Milyen stílszerű a változásod! Jó ötlet.
Aki Én
@nezelodo: Azt még a legelvetemültebb szektás is elismeri, hogy mészáros orbán strómanja. Gondolkodásra azonban nem készteti őket sajnos.
rokker33
Szegény Mé,szaros szervezzük neki gyűjtést! Mindenki küld 1000 forintot a megsegítésére! Én már küldöm is nehogy éhen haljon!
kereső
Igy tőzsdézi el orbán a tűlünk ellopott pénzt.
karma1
@kereső: Fog ez meg szarabb is lenni...:o)))) Vajon miert van az, hogy nem birom sajnalni?...:o))))
kereső
@karma1: őt/őket én sem, csak azt, hogy ez a tömérdek pénz csakúgy elillan a levegőben- amit végső soron az ország lakóinak zsebéből vett ki a tolvaja.Ez nem arra lett volna szánva, hogy mészáros /tiborcz,orbán játszadozzon vele.Hol a francban van ilyenkor a volt kócosfogú- aki olyan szépen tudta mondani, hogy a manyup pénztárak eltőzsdézték a tagok vagyonát. Hát nem azok tőzsdézték el, hanem orbán.
nezelodo
@Jozefina: De nem arra a 750 ezer Forintra gondolsz, ami az összes megtakarítása?! Pedig a Lézeres is megmondta, mindenki annyit ér amennyije van. Hát nem sokra tarthatja a főnökét! Kegyvesztett is lett a Jankó!
karma1
@kereső: Ez a penz nem tunt el, egy ugyes rendorsegi nyomozo nagyon szepen fel tudja am gongyoliteni, ha peldaul pedig kifejezetten szakembernek adjak ezt a munkat, pl. Horvath Andras adoellenornek, aki a Zold Konyvben boritotta a NAV-ot es a korrupcios ugyeket, akkor az siman megtalalja az osszefuggeseket, tulajdonviszonyokat.
Mindenhol leirom, - ugy latszik, nem elegszer - , hogy a svajci bankok is csak ugy tudjak majd kiadni a szamlakon levo penzt, hogyha valaki igazolni tudja, hogy JOGOSULT a szamlan levo penzt felvenni. Tehat minden kocos tarsasag, offshore ceg alapitolevelenek aljan, az aprobetus reszben szepen leirjak, hogy kik jogosultak hozzanyulni a ceg penzehez. Azt ne felejtsd el, hogy orban vezir ugy tervezett, hogy stromanokon keresztul, kamuceghalon keresztul, de o, vagy a felesege, gyerekei benne legyenek a buliban, mert kulonben hogy jut a milliardjaihoz? Es azt se felejtsd el, hogy evek mulva semmi mas nem fog azonositokent a kedvezmenyezettek kezeben lenni, mint egy ilyen szamlakivonat, ami igazolja, hogy csak o, vagy a csaladtagjai vehetik fel azt a penzt, es a svajci bankban a Hannelore semmi mas alapjan nem fog tudni kiadni egyetlen fillert sem, csak egy ilyen ervenyes igazolopapir alapjan!
Es ezert visszakereshetoek ezek a szamlak, es mivel buncselekmenybol szarmaznak, erre meg a hires banktitok betartasa sem eleg. (Emlekszel, hany diktatornak zaroltak a vagyonat, amikor az orszagaban megpuccsoltak oket? Mostanaban is volt ilyen, asszem az ukran elnokkel kapcsolatban). Van itt penz, minden visszaszerezheto, csak esznel kell lenni, es poltot kiiktatni mindenbol,.. Valamint a letitkositott anyagokat is felszabaditani es atlathatova tenni. Ennyi.
papa.49
A következő nekifutásban felemelik a gáz, és a villamosáram árát !!!
papa.49
Van ez így a piac ,,beárazta,, őket !!!
CsipkeRózsa
Kapott már tőlünk több ezer milliárdot, most nem adok neki.
namihami
És ha a budapesti ellenzéki többség nekilát, és elkezdi vizsgálni a ""Mészáros vagyon"" többi elemét, na akkor jön az igazi krach. Ehhez még odacsapható a Tiborcz-és a többi gyerek vagyona is.
És ez a most felálló többség ezt már meg is tudja szavaztatni. Kemény fellépés esetén most bejöhet az a bizonyos ""nem vagyok vagyonos ember, csak 750.000 forintom van"". helyzet.
lampa laz
Kevés, még nem elég, az összes visszajár... nekünk, tőlünk lopta a dög.
csak úgy....
lölö orcája, egy élö grafikon! a dagadtra sírt szemek sok minden elárulnak..
még az a szerencse,hogy ö a világ esze .
kereső
@karma1: Igen vissza lehet(ne) szerezni, bár nem Svájcban van a nagy rész. Félek, hogy jön majd megint egy "medgyessy", aki árkot akar temetni- és hagyja, hogy az ezzel megbizottat (Horváth András -vagy más) felfalják a farkasok-mint 2002 után Kellert. Még a végén őt büntette a biróság- a rendőrség meg nem találta az elkövetőket az istennek se.Pedig még a telefonkönyvben is szerepeltek, lakcimmel. És hát az ügyészség...szerintem nem csak polt az aki falaz.Nagy kérdéés az is, hogy amikorra idáig jutna az ország, marad e még gerinces, tisztességes biró.Nem olyan egyszerú ez, még az sem, hogy azok a jogszabályok amelyek alapján a tolvajok gazdagodtak, mivel támadhatók meg- ???, mert minden le van szabályozva, minden a jelenleg hatályos jogszabályok alapján történik.
fahrenheit451
Ha több életed lenne, akkor sem keresnél 10 milliárd forintot összesen.
Az az igazság, hogy a magyarok nagy része fel sem fogja ezeket a számokat.
Ezek a számok valójában Magyarország kifosztásáról szólnak - mindannyiunk kárára :(

Lehet, hogy városi legenda, de én el tudom képzelni, hogy ez megtörtént:
bin Laden besúgásáért egy millió dollárt ajánlottak először. De a nép, az istenadta nép, nem tudta felfogni ezt az összeget, és nem is jelentkezett senki. Aztán ajánlottak 24 ezer dollárt. Azt már fel tudta fogni a nagyérdemű, és jöttek a bejelentések...
fahrenheit451
Egyszer megkérdezték Mészáros Lőrincet, hogy mennyi cége van, illetve mennyi cégben van érdekeltsége.
Nem tudta.
Szerinted?...
karma1
@kereső: Igy igaz, a korrupcio lehetoseget jogszaballyal fedtek le, de a jogszabalyiok, torvenyek eppen hogy TORVENYTELENEK, mivel az alapkatyvasz nem ervenyes! Es ha maga az alapkatyvasz nem ervenyes, akkor a benne foglalt egyetlen torveny sem az! Mar csak ezt kene bebizonyitania az Alkotmanybirosagnak, de azok is mar felig a futyisznek dalolnak.
evacica
Ebül jött, ebül megy! Ezt se ö bukta, ha nem mi, ugyan is tőlünk lopták! Nem vérzik A SZIVEM, REMÉLEM FOG MÉG TÖBBET IS!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.