A fogyasztóvédelem megbírságolta a Coca-Colát az augusztus elején elindított, mindössze pár napig tartó plakátkampánya miatt – írja az Index.

Egy meleg pár látványa károsítja a magyar gyerekeket – a fogyasztóvédelem szerint

A szervezet arra hivatkozik, hogy a Coca-Cola megsértette a reklámokra vonatkozó törvénynek azt a pontját, ami szerint

tilos az olyan reklám, amely a gyermek- és fiatalkorúak fizikai, szellemi, érzelmi vagy erkölcsi fejlődését károsíthatja.

A bírság mellett arra kötelezték a céget, hogy a továbbiakban ne használjanak gyerekek és fiatalkorúak fejlődését károsítható reklámot.

Az információt a lap egyik olvasja küldte el nekünk, aki feljelentette a céget a reklám miatt, majd erre kapott egy válaszlevelet a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztályától. A levélben a hatóság egyértelműen közli, hogy eljárást indítottak "a Coca-Cola Magyarország Kft. „#loveislove” kampányának plakátjaival kapcsolatban" .

Azt is hozzáteszik, hogy a cég büntetéséről szóló határozat – a hozzánk is eljuttatott – levél kiküldésének időpontjában még nem vált véglegessé. Az állami szervezet egyébként megköszönte a lakossági bejelentést:

A fokozott társadalmi érdekre tekintettel különös figyelmet fordított a gyermek-és fiatalkorúak megóvására, érzelmi és erkölcsi fejlődésük védelme érdekében az azt károsító reklámok korlátozására. Az ilyen jellegű reklámok feltárásában nagy segítséget nyújtanak a lakossági bejelentések, melyet ezúton is köszönünk Önnek!

(Kép: Pixabay)

Forrás: Index

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ezek nem normálisak!!! Mit gondolnak az interneten nem fognak ennél a plakátnál sokkal dorvább dolgokat találni??? Gyepes agyúak!!! Honnét veszik, hogy meleg pár egyáltalán?? Inkább felvilágosítani kellene a gyerekeket ha már a szexualitást keverik a colával???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
azösszeskibanévfoglalt
vki jelentse már a fideszplakátokat

faszom ebbe rántotthúsba, komolyan. néha rendesen undorító ez az ország
Jozefina
Ezek nem normálisak!!! Mit gondolnak az interneten nem fognak ennél a plakátnál sokkal dorvább dolgokat találni??? Gyepes agyúak!!! Honnét veszik, hogy meleg pár egyáltalán?? Inkább felvilágosítani kellene a gyerekeket ha már a szexualitást keverik a colával???
azösszeskibanévfoglalt
define már erkölcsi fejlődés bazmeg.
nem lehet. ti se akarjátok! majd én szépen eldöntöm, h mi az, ami nekem meg a gyerekemnek belefér, nem ti!
Nessy
Ezek nem komplettek! Ha pl. két barátnő találkozik, lelkes ölelés és puszi, puszi, pedig abszolút fiú pártiak! Ja, a meztelen / félmeztelen celebek a neten a hírekben, a reklámokban, nem ártanak a kisdedek hamvas lelkének! Ne tessen már ennyire prűdnek, vagy irigynek lenni!
Málna
Szerintem ez nem igaz, én legalábbis nem hiszem el. Semmi rossz nem volt azokon a plakátokon, csak mosolygó emberek. Bár azt mondjuk elhiszem, hogy sokaknak már ez is elviselhetetlen látvány...
CsipkeRózsa
Honnan tudják a gyerekek, hogy a két ember meleg? Ők csak a kólát látják meg, aminek két férfi örül.
azösszeskibanévfoglalt
@Málna: a tetejébe a coca még gyáva is volt, mert ha nem mondják, én ugyan rá nem jövök a plakátokból, h ez a másság elfogadására utalna. semmi, de semmi ilyen nem látszott a képeken.
papa.49
Milyen rendes a fogyasztóvédelem, hogy vigyázz a gyermekek egészséges fejlődésére, de érdekes módon
az óvodában ,iskolában kampányoló fütyiszekkel semmi baja !!!
Egyébként meg az a reklám csak azoknak volt meleg akik melegek, vagy melegük van !!!
namihami
Ha berág a Cola konszern és bezárja a gyártósorát, elbocsájtja a szállítókapacitását, ezáltal teremt egy csomó új munkanélkülit és nem fizet tovább adómilliárdokat---na akkor meglátja ez a hülye, hogy kibe kötöttek bele. A Cola forgalma nagyobb, mint a magyar népgazdaságé. Ez a balf@sz kormány nem látja a súlycsoport-különbséget?
Málna
@namihami: Na, azért akkor se álljanak a törvények felett. Ha jogos, akkor kapjanak büntetést. Csak ne ilyen mondvacsinált okból.
Maxipocak
Hogy 'sznátok meg! Ez, az "erkölcsi fejlődését károsítja"? Hát amit a mocsok fidesz évek óta művel? Gyűlölet, korrupció, permanens hazudozás, az nem károsítja???
namihami
@Málna: Milyen törvény passzolna ide? Mert ilyet a Btk. nem tartalmaz. És ami nem tilos, az szabad.
Dr plágium
Naná hogy károsítja! Borkai a követendő példa mert az rendben van.
reagens
Nem meleg pár, hanem két buzi! Fogalmazzunk már pontosan! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.