A fogyasztóvédelem megbírságolta a Coca-Colát az augusztus elején elindított, mindössze pár napig tartó plakátkampánya miatt – írja az Index.

Egy meleg pár látványa károsítja a magyar gyerekeket – a fogyasztóvédelem szerint

A szervezet arra hivatkozik, hogy a Coca-Cola megsértette a reklámokra vonatkozó törvénynek azt a pontját, ami szerint

tilos az olyan reklám, amely a gyermek- és fiatalkorúak fizikai, szellemi, érzelmi vagy erkölcsi fejlődését károsíthatja.

A bírság mellett arra kötelezték a céget, hogy a továbbiakban ne használjanak gyerekek és fiatalkorúak fejlődését károsítható reklámot.

Az információt a lap egyik olvasja küldte el nekünk, aki feljelentette a céget a reklám miatt, majd erre kapott egy válaszlevelet a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztályától. A levélben a hatóság egyértelműen közli, hogy eljárást indítottak "a Coca-Cola Magyarország Kft. „#loveislove” kampányának plakátjaival kapcsolatban" .

Azt is hozzáteszik, hogy a cég büntetéséről szóló határozat – a hozzánk is eljuttatott – levél kiküldésének időpontjában még nem vált véglegessé. Az állami szervezet egyébként megköszönte a lakossági bejelentést:

A fokozott társadalmi érdekre tekintettel különös figyelmet fordított a gyermek-és fiatalkorúak megóvására, érzelmi és erkölcsi fejlődésük védelme érdekében az azt károsító reklámok korlátozására. Az ilyen jellegű reklámok feltárásában nagy segítséget nyújtanak a lakossági bejelentések, melyet ezúton is köszönünk Önnek!

(Kép: Pixabay)

Forrás: Index

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ezek nem normálisak!!! Mit gondolnak az interneten nem fognak ennél a plakátnál sokkal dorvább dolgokat találni??? Gyepes agyúak!!! Honnét veszik, hogy meleg pár egyáltalán?? Inkább felvilágosítani kellene a gyerekeket ha már a szexualitást keverik a colával???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@namihami: Na, azért akkor se álljanak a törvények felett. Ha jogos, akkor kapjanak büntetést. Csak ne ilyen mondvacsinált okból.
Maxipocak
Hogy 'sznátok meg! Ez, az "erkölcsi fejlődését károsítja"? Hát amit a mocsok fidesz évek óta művel? Gyűlölet, korrupció, permanens hazudozás, az nem károsítja???
namihami
@Málna: Milyen törvény passzolna ide? Mert ilyet a Btk. nem tartalmaz. És ami nem tilos, az szabad.
Dr plágium
Naná hogy károsítja! Borkai a követendő példa mert az rendben van.
reagens
Nem meleg pár, hanem két buzi! Fogalmazzunk már pontosan! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.