A titkosszolgálat nyomoz a kampányban kiszivárgott hangfelvétel miatt ügyében, amelyet a Párbeszéd elnökségi ülésein rögzíthettek.

A titkosszolgálatot is érdekli, honnan került ki a hanganyag Karácsny Gergelyről

Szabó Tímea az Indexnek adott október 2-i interjújában mondta el, hogy feljelentést tettek a szeptember végén nyilvánosságra került hangfelvétellel kapcsolatban. "A Fővárosi Főügyészséghez fordultunk az általam már a sajtótájékoztatón is említett, a Büntető törvénykönyv (Btk.) szerinti tiltott adatszerzés gyanújával" – mondta a Párbeszéd politikusa.

A politikus szerint több, elnökségi üléseiken készült felvételből vágták össze a hanganyagot.

Tényi István közérdekű bejelentéssel élt az Alkotmányvédelmi Hivatalnál a rögzített, majd kiszivárogtatott felvételek miatt. Ebben kormányhatározatra hivatkozik, miszerint az "feljogosítja és kötelezi az Alkotmányvédelmi Hivatalt arra, hogy a központi államhatalmi és a kormányzati tevékenység szempontjából fontos szervek, intézmények és létesítmények biztonsági védelmét garantálja".

Az Alkotmányvédelmi Hivatal október 14-i keltezésű válaszában azt írta,

"Tájékoztatjuk, hogy a hivatal információi szerint az ön által tett bejelentés szerinti ügyben nyomozás van folyamatban."

Karácsony Gergely egy kiszivárgott felvételen beszélt többek között a szocialista korrupcióról, szövetségesei alkalmasságáról és családja megfenyegetéséről. A megvágott felvétel bejárta a sajtót, Karácsony pedig egy aznapi sajtótájékoztatóján úgy reagált, "már titkosszolgálati eszközöket is bevetnek, de engem nem tudnak megfélemlíteni", majd bejelentette, feljelentést tesz a hangfelvétel miatt.

(Kép: Pixabay)

Forrás: Index

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Remélhetőleg előkerül a vétkes és méltó büntetést kap!!!
Mary
Dehogy kerül, ismeretlen tettes lesz, akit.majd nem talàlnak
csak úgy....
@Pegero: te az aldiban áruföltöltö és onnan ez a karácsonyi hangulat?
-vagy hyperaktív,drogos és alkoholista szülök gyermeke?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.