Húsz mandátumot szerzett a Lungo Drom a 47 tagú testületben.

Nem szerzett többséget a Lungo Drom az országos Roma Önkormányzatban: a 47 tagú testületben

a Farkas Flórián vezette szervezet 20 mandátumot szerzett,

a Fiatal Romák Országos Szövetsége (FIROSZ) listája 18-at,

a Roma Polgárjogi Mozgalom B.-A.-Z. Megyei Szervezete ötöt,

a Phralipe Független Cigány Szervezet Országos Szervezete – Központi Szervezet listája pedig négyet.

Ez azt jelenti, a Lungo Drom elveszítette többségét az országos önkormányzatban.

Öt évvel ezelőtt a Lungo Dromnak 29, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma Roma Összefogás Pártnak 6, a Roma Polgárjogi Mozgalom B.-A.-Z. Megyei Szervezetének 6, a Roma Polgári Tömörülésnek szintén 6 mandátuma volt.

A görög nemzetiségnél a 15 tagú önkormányzatba 6 tagot küldhet a Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete, 4-et a Magyar-Görög Tudományos és Kulturális Üzleti Tanács, 3-at a Hellasz Görög-Magyar Kulturális Közhasznú Egyesület és 2-t a Görög Ifjúsági Egyesület.

A horvát nemzetiség 31 tagú országos önkormányzatában 23 tagja lesz a Magyarországi Horvátok Szövetségének és 8 a Hrvati-Horvátok Egyesület – Soproni "Cakav katedra" Egyesületnek.

A lengyel nemzetiségnél az országos önkormányzatba a Polonia Nova Közhasznú Kulturális Egyesület 5, a Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesület 4, a Magyar-Lengyel Baráti Kulturális Egyesület – Lengyel-Magyar Klub – STO-LAT Nyíregyházi Lengyel-Magyar Baráti Társaság Egyesület 4, a Magyarországi Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Egyesülete 2 tagot küldhet.

Az örmény nemzetiségnél az országos önkormányzatban az Örmény Kulturális és Információs Központ Egyesület 7, az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület 6, a Kilikia Kulturális Egyesület 2 mandátumot szerzett.

A román nemzetiség országos önkormányzatába az "Összefogás a Magyarországi Románokért" Egyesület 9, a Méhkeréki Románok Egyesülete 5, a Budapesti Román Egyesület 1 tagot küldhet.

A ruszin nemzetiség országos önkormányzatában a Magyarországi Ruszinok (Ruszének) Országos Szövetsége 9, a "Rukisösz" Ruszin Kisebbségi Összefogás Egyesület 5, a Hodinka Antal Országos Ruszin Értelmiségi Egyesület 1 mandátumot szerzett.

A szerb nemzetiség országos önkormányzatában a Srkski Forum Egyesület – Battonyai Szerb Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület – Szerb Szövetség – Szerb Szövetségi Egyesület – Nemzetiségi Hagyományőrző Kulturális Egyesület 9, a Krug Művészeti Egyesület 6 mandátumot szerzett.

Az ukrán nemzetiség országos önkormányzatába a Csongrád Megyei Ukránok Kulturális Egyesülete 7, a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület 6, a Kijevi Rusz Magyarországi Ukrán Egyesület 2 tagot küldhet.

A bolgár, a német, a szlovák és a szlovén nemzetiségnél csak egy-egy lista indult, így a bolgár országos önkormányzatban a Magyarországi Bolgárok Egyesülete 15, a német országos önkormányzatban az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége Egyesület 47, a szlovák országos önkormányzatban a Magyarországi Szlovákok Szövetsége – Dolina Pestvidéki Szlovákok Regionális Egyesülete 31, a szlovén országos önkormányzatba a Magyarországi Szlovének Szövetsége 15 tagot küldhet.

Az országos nemzetiségi önkormányzatok létszáma attól függ, hogy a választás kitűzésekor hányan szerepeltek az adott nemzetiség névjegyzékében.

Címlapkép: YouTube/ATV Magyarország

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ezt a disz romát már a fiatalabbaknak régen meg kellett volna leckéztetnie. Talán most valami ott is elindul...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Farkas Flórián kabaréba illő önéletrajza! 1973-ban sikeres érettségi vizsgát tettem. Ezután kapcsolódtam be a cigányság felemelését zászlajára tűző mozgalomba, amit azóta is élethivatásként űzök. 1995-ben az előírt végzettség hiányában nem lehettem országgyűlési képviselőjelölt, ezért felvételemet kértem általános iskolai utótanulmányokra. Miután 2005-ben bemutattam a 7. osztályos bizonyítványba írt bejegyezést, miszerint „8. osztályba léphet”, 2006-ban elnyertem a megérdemelt képviselői helyet az Ország Házában.
olkt.hu/farkas-florian-kabareba-illo-oneletrajza-2/
nevemnick
@Eladott Ország: még végül az is kiderül, hogy termeténél fogva ő volt Csubakka a ,,Csillagok háborúja"- című filmben...
jesz
@Eladott Ország: jajjjj... neeeeee..ezt a faszit el kellene már takarítani.
Lepényleső
A lehetőségek továbbra is korlátlanul állnak majd számára? Attól tarthatunk,hogy ezután lép
talán a becsületes munka útjára?
human
@Eladott Ország: Ehhez képest Cserdi cigány polgármestere a 8 általánost sem végezte el és most a faluban szinte megszűnt a bűnözés és a zöldségeket maguknak termelik meg. Odáig fejlődtek, hogy már adományozni is tudnak a zöldségekből és ha minden jól megy saját terméket is piacra tudnak dobni.
Farkas Flóriról meg mi jut mindenki eszébe? 1,6 milliárd eltűnt forint.
Eladott Ország
@human: A Farkas Flóri eltűnt 1,6 millárdja az a fidesz maffia főnknél landolt, nem a balek cigánynál, ezért nem is bántják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.