Az ellenzéki összefogás közös jelöltje, az MSZP-s Őrsi Gergely lett Budapest II. kerületének polgármestere, azaz Láng Zsolt, aki 2006 óta állt a városrész élén, elbukta a Fidesz egyik mintakerületét. A helyi lakosok közül sokan váratlanul fogadták az eredményt az Index videóriportja szerint.

"Éjszaka nem tudtam aludni" – így reagáltak a Fidesz mintakerületében az ellenzéki győzelemre – videó

Szavazóurnák és egy szavazó az önkormányzati választáson a II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolában kialakított 5-ös számú szavazókörben 2019. október 13-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A II. kerületet 13 évig vezette a fideszes Láng Zsolt, aki váratlan fordulattal kikapott a 34 éves, közigazgatási-jogászi végzettségű szocialista Őrsi Gergelytől. A kerületi MSZP-elnök az elmúlt öt évben az ellenzéki frakció vezetője volt a közgyűlésben, de a nagypolitikában idáig ismeretlennek számított. 

A hagyományosan konzervatív, nagy botrányokat nem produkáló II. kerületben az Index újságírója a helyi lakókat kérdezte meg arról, mi lehet szerintük a váratlan fordulat háttere. Volt olyan kerületi lakos, aki az Index munkatársától tudta meg az eredményt, és nagyon rosszul viselte. Persze volt olyan is, aki nem bánta az eredményt. 

Ahogy azt korábban megírtuk, Őrsi Gergely (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) lett Budapest II. kerületének polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után.

A jelöltek sorrendje:

1. Őrsi Gergely (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) – 52,66 százalék (21 557 szavazat)

2. Dr. Láng Zsolt (FIDESZ-KDNP) – 47,34 százalék (19 377 szavazat)

Forrás: Index, 444.hu, MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kolnidre
Nagyon örülök,hogy vesztett ez a gerinctelen társaság
Aki Én
És ez Budapest egyik kiemelt övezete. De jó látni, hogy azért a többség reálisan látja.
Nyírfa
Jóban volt a pénzügy-miniszterrel ...hát, kérem, így könnyű népszerűségre szert tenni.
De, hogy egy fidesz-szavazó kezdjen vádaskodni, mondván, az új vezetés majd jól lenyúlja a pénzt, és osztozkodnak rajta...ez már mindennek a teteje.
Meg a migránsok. Most aztán tuti, hogy mind be lesznek telepítve, és beköltöznek a II., kerületi otthonokba.

Komolyan , még a nevetéstől is elment a kedvem.
dr. prédikátor
Ez a sok vén kurva mitől fél??? lehet titokba már alig várják hogy megdugják őket!!!
fahrenheit451
Georg Spötte sem tudott aludni, igaz, ő más okból.

„Még hetekig küzdöttem a félelmeimmel. Éjszakánként a szolgálati fegyveremmel ültem az ágyamon, felkészültem arra, hogy végső esetben öljek, ha a szürke lények újra feltűnnének nálam”

"Olyan is előfordult vele, hogy ágyában egyszerűen mozdulatlanná bénult, majd testét egy láthatatlan erő elemelte az ágytól, és lassú folyamatos mozgással hátára fordította."

Bakker!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.