Eljárást indított a rendőrség azután, hogy Wittinghoff Tamás közölte: édesapját ismeretlenek megtámadták szeptember 30-án – tudta meg az Index.

A történtekről a budaörsi polgármester 90 éves édesapja számolt be. Elmondása szerint két fiatalember és egy nő lökte fel az utcán, miután megtudták, hogy az ő fia Wittinghoff Tamás.

Apám hívott másnap telefonon, de rögtön nem tudtunk beszélni, furdal is a lelkiismeret, hogy nem vettem fel rögtön a telefont. Később mesélte el a történteket. Nagyon tanácstalan voltam, de apám azt mondta, mivel nem sérült meg, inkább ne tegyünk feljelentést

– nyilatkozta az Indexnek Wittinghoff, akit beszélt a budaörsi rendőrfőkapitánnyal, aki ezután hivatalból eljárást indított. Megkezdték a térfigyelő kamerák felvételeinek begyűjtését, és kihallgatták a polgármester édesapját is.

Megviselt a dolog. Azért nem fordultam a nyilvánossághoz, mert arra gondoltam, az annyira abszurd, hogy el se hinnék már a budaörsiek. Beszéltem róla a fideszes alpolgármesteremmel, benne nem volt kétség, hogy ez megtörténhetett

– mondta a várost 28 éve vezető, vasárnap 72 százalékkal újra megválasztott Wittinghoff, akiről egy rejtett kamerás szexvideó került ki a kampány idején.

Ismeretlenek szeptember végén az alábbi felirattal dobtak be szórólapokat a budaörsiek postaládájába:

Tisztelt Választópolgár! Tekintse meg Wittinghoff Tamás bemutatkozó videóját

A szexuális aktust mutató videót már korábban is feltöltötték egy pornóoldalra – írta a 444. A budaörsi polgármester akkor azt mondta, tudott a felvételről, mielőtt nyilvánosságra hozták, meg is zsarolták vele. A szórólapról is hallott. Hangsúlyozta, hogy „politikai ellenfeleivel szemben” ő semmilyen törvénytelenséget nem követett el, az ügyben feljelentést tett, hiszen mind a videó rögzítése, mind annak közzététele bűncselekmény. Wittinghoff határozottan visszautasította azt is, hogy Borkai Zsolthoz hasonlítsák.

Kedves Barátaim! Most már kimondhatom, Budaörs nagy elégtételt adott az elmúlt nehéz hetekért. Köszönöm, hogy hittetek bennünk, köszönet minden segítségetekért!

- kommentálta vasárnap éjjel győzelme hírét a polgármester Facebook oldalán.

A jelöltek sorrendje így alakult:

1. Wittinghoff Tamás (BUDAÖRS FEJLŐDÉSÉÉRT EGYESÜLET) – 71,65 százalék (9734 szavazat)

2. Dr. Czuczor Gergely (FIDESZ-KDNP) – 28,35 százalék (3851 szavazat)

A polgármesternek egyelőre nincs információja arról, hogy a térfigyelő kamerák felvételeiből jutott-e már valamire a rendőrség – írja az Index.

Forrás: Index

Címlapkép: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.