A XI. kerületben meghökkentő eredmény született.

A múlt vasárnap megtartott önkormányzati választás az eredmények alakulása, és Karácsony Gergely győzelme mellett tartogatott még érdekes eseményeket. Többek között

a XI. kerület 115. választókörzetében, ahol a szavazásra jogosult 1376-ból egy ember sem ment el szavazni.

Nem tévedésről van szó, erősítette meg a Nemzeti Választási Iroda (NVI): a honlapjukon található adatok helyesek, nem véletlenek a 0 százalékos eredmények.

Több mint ezren szavazhattak volna Újbudán, de senki nem ment el

A szavazókörzethez egyébként egy munkásszálló tartozik, ahova javarészt külföldi munkások vannak bejelentve, de az eredmények alapján úgy tűnik, nem igazán érdekelte a választás.

Érdekesség, hogy a szavazókörben az urnákat sem lehetett lezárni, mivel első szavazó sem jelent meg a voksoláson.

Cikk- és címlapkép: MTI/Sóki Tamás

(index.hu)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Azért a furcsálkodás mellett álljunk meg egy pillanatra:
1. persze szó sincs körzetről, szavazó-kör volt
2. azért hogy senki sem szavazott az minimum kivizsgálandó
azonban az illetékes nyilatkozati ismét arra utalnak, hogy nem ismerik a választási előírásokat!
Eredményről taxatíve nem lehet beszélni, mert ott nem történt érvényes szavazás! Ha viccesen akarom megfogalmazni: érdeklődés hiányában elmaradt! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Elég idétlen társaság élhet azon a környéken, ha saját sorsuk sem érdekli!!!?
Mellesleg ebből is kiderül, hogy vannak bevándorló (külföldi) munkások is bejelentve!!!
papa.49
Az itt munkásszálláson élők MI A BÚBÁNATNAK SZAVAZNÁNAK ??
Ma itt, holnap másutt semmi közük a helyhatósági választásokhoz !!!
azösszeskibanévfoglalt
@papa.49: talán mert itt laknak, itt dolgoznak. a helyi ügyek érintik őket.
ogy-in és eu-in nem szavazhatnak
nezelodo
Pápán nem volt ilyen tátott szájú a fidesz, ott összevadászták a távol maradó szavazókat zárás előtt, talán még az ukránokat is a munkásszállókról. Ott most még megúszták...
papa.49
@azösszeskibanévfoglalt: Ne szavazzon ha te kimégy nyugatra dolgozni, mondjuk 3 hónapra nem a szavazati jog az első ami érdekel téged !!!
Akik itt laknak, nem csupán valameddig, hanem itt élnek azoknak a joga a választásokon való részvétel !!!
Ez egy agymenés a kontárok részéről !!!
azösszeskibanévfoglalt
@papa.49: őket se érdekelte :D
van, aki hosszú évekig itt van hétfőtől péntekig, sokszor hétvégén is, csak szabira megy haza.
mennyi az a valameddig? ha én elköltözöm 6 havonta másik településre, akkor mi van? vagy egyenesen külföldön vagyok 10 hónapot, és csak karikor meg nyáron vagyok itthon, akkor én beleszólhatok a falusiak életébe egy szavazattal? annak ellenére, h kint dolgozom, kint adózok?
papa.49
@azösszeskibanévfoglalt: Bizony érdekes kérdést vetettél fel de szerintem annak aki magyar állampolgár, talán több joga van beleszólni, mint egy ukrán, vagy kínai, vagy románnak, hogy kiből álljon a testület !!!
Én is dolgoztam Németországban pár hónapot de nem vártam el, hogy szavazhassak ott !!!
azösszeskibanévfoglalt
@papa.49: miért lenne több jogom nekem, mint neki, aki ugyanúgy itt él? csak azért, mert én itt születtem? az nem érdem
papa.49
@azösszeskibanévfoglalt: Azért mert aki itt csupán dolgozik az ne szóljon bele se a helyi, se az országos, se az Uniós politikába DOLGOZZON OSZT: JÓNAPOT !!!
azösszeskibanévfoglalt
@papa.49: csupán itt dolgozik, itt adózik, de ne szólhasson bele? érdekes hozzáállás...
papa.49
@azösszeskibanévfoglalt: Ezen nem fogunk megegyezni azt már látom, szerinted az ukrán vendégmunkás itt ADÓZIK, mert szerintem NEM !!!
De mindegy én lezárom erről a vitát, tovább nem érdekel !!!
RonaGyuri
Azért a furcsálkodás mellett álljunk meg egy pillanatra:
1. persze szó sincs körzetről, szavazó-kör volt
2. azért hogy senki sem szavazott az minimum kivizsgálandó
azonban az illetékes nyilatkozati ismét arra utalnak, hogy nem ismerik a választási előírásokat!
Eredményről taxatíve nem lehet beszélni, mert ott nem történt érvényes szavazás! Ha viccesen akarom megfogalmazni: érdeklődés hiányában elmaradt! =))
Eladott Ország
A jóisten szarjon nyakon, Lala, bazdmeg, de nagyon híg fossal. Nektek van pofátok külföldiekre kenni a magyarországi választások eredményét? Amikor tavaly a szlovákok, románok, ukránok, szerbek hozták össze nektek a 2/3-ot, akiknek nemhogy lakcímük nincs Magyarországon de talán még életükben nem jártak itt, az miért nem zavarta az ostoba primitív hülye fejedet? Én sokkal hihetőbbnek tartom Török Gábor magyarázatát, mely szerint Karácsony egyrészt azért tudott nyerni, mert rá többen szavaztak, mint Tarlósra, másrészt azért, mert Tarlós kevesebb szavazatot kapott, mint Karácsony.
Szokatlanul határozott vélemény Töröktől, ő ettől óvatosabban szokott fogalmazni...
azösszeskibanévfoglalt
@papa.49: hát hol adózna? kizárásos alapon... plusz áfát is fizet, mivel itt vásárol.
Aki Én
@Eladott Ország: ..és kik hozták a vendégmunkásokat? És miért van szükség a vendégmunkásokra? Akár a saját vendégmunkásaik miatt is szép lett volna a bukás, de nem így volt.
Nyilván ők is tudják ezt, de a félkegyelmű szektának kell a magyarázat.
RonaGyuri
@papa.49: ahhoz képest, hogy az sok szaros román - köztük azok a férgek, akik itt tépik a pofájukat -, akik csak viszik a pénzünket szavazhat, nem értem az aggályodat!
papa.49
@RonaGyuri: Senki ne pofázzon bele a település életébe aki nincs oda állandóra bejelentve, a vendégmunkások meg pont nincsenek bejelentve állandóra, max. ideglenesen !!!
Nos pont ez a kizáró ok az IDEGLENESSÉG, ma itt van, holnap meg hazamegy, a szavazatával amit esetleg okozott abból semmit nem vállal, hát csak ezért !!!
Ezt azért mondom mert 2010. előtt ez fel se merült, a 2000 évtől kezdődően a nászom itt dolgozott Magyarországon, de eszébe se jutott, hogy szavazni akarna erdélyi létére itt !!!
azösszeskibanévfoglalt
@papa.49: inkább az ne pofázzon bele, aki nem él ott.
RonaGyuri
@papa.49: @papa.49: az nászod magán ügye, de a "szomszédai" nem is kicsit, de belepofáznak!!! =))
papa.49
@RonaGyuri: Szerintem azt magának az embernek kell éreznie, van-e joga beleszólni a választásokba, de itt mióta ez a lopósbanda uralkodik, mindenki akit ők megfizetnek belepofázhatnak abba amihez semmi közük!!!
Az István (a nászom) nem érezte magát arra feljogosítva, hogy bár vagy 7 évig itt dolgozott, hogy szavaznia keljen, nem tekintette hazájának az országot, ő csupán a kenyeret akarta itt megkeresni !!!
De tudnám folytatni a példákat az idősebbik lánya családostól kint él már vagy 8 éve Spanyolországban, és ők se akarnak ott szavazni !!!
Vajon miért is ???
RonaGyuri
@papa.49: @papa.49: ha az országgyűlési választásokról lenne szó igazad lenne. Azonban ez most a helyhatósági. Normális esetben - ez az ország Orbánnak köszönhetően persze nem normális - ez a kisebb-nagyobb lakóközösségek mindennapos életéről szól.
papa.49
@RonaGyuri: Amit írtál nagyjából egyetértek vele, DE én úgy gondolom azok akik csupán a kenyerüket kívánják egy adott helyen megkeresni, és csak azért tartózkodnak itt ne szóljanak bele abba, hogy 5 évig ki legyen az önkori tagja, vagy ki legyen a polgi !!! Éljék az életüket normálisan, de nem az ő ,,telefonjuk,, !!!
RonaGyuri
Bocs, de ilyen alapon mi a jó büdös francot szavaz, sőt válaszható egy csomó politikus?? Pl. Orbán mit keres a II. kerületben??? Rogán még polgi is volt az V.-ben???
papa.49
@RonaGyuri: Ez bizony nagyon jó kérdés, az egész szavazósdi el van baszva, mert nem is arról szól amiről kéne !!!
A politikusok esetében nem is engedném, hogy megválasszák egyéni lista nélkül, persze tudom lenne szűkölés, mert a ,,vezető politikusok,, kevés kivétellel, mind LISTÁRÓL JUTNAK BE !!!
Azt meg hogy egy párt hűbérbe adjon egy kerületet végképp ellenzem !!!
RonaGyuri
@papa.49: @papa.49: ott tévedsz, mert a Helyhatóság nem országos politika, hanem az ott lakók életéről szól, azokra tartozik, akik ott laknak! =))
papa.49
@RonaGyuri: Figyelj volt idő mikor a családomtól távol dolgoztam hétfőtől péntekig, de szavazni akkor is a lakóhelyemen szavaztam, pedig hét közben a munkásszállón éltem !!!
azösszeskibanévfoglalt
@papa.49: ahogy mondani szokás: egyéni szocproblem

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.