Újbudán, a 115-ös szavazókörben senki nem szavazott, hiába voltak 1376-an a névjegyzékben. A bizottság egész nap várta a szavazókat, de még az urnát sem tudta lezárni, hiszen a szavazókörben első szavazó sem volt.

Budapest XI. kerületében, Újbudán az ellenzék az előzetes kutatások ellenére tarolt. A DK-s László Imre lett a polgármester, és a képviselő-testületben is ellenzéki többség alakult ki. A kerületben azonban van még egy meglepetés eredmény: a 115-ös szavazókörben senki nem szavazott, hiába voltak 1376-an a névjegyzékben – írta meg az Index.

A választási iroda honlapját átnézve is kiderül, a részvétel is nulla volt, és az összes jelölt neve mellett nulla szavazat szerepel.

Az NVI azt írta az Indexnek:

nem arról van szó, hogy ne töltötték volna fel az adatokat, tényleg ennyi az eredmény.

Az adat rendben van, senki nem ment el szavazni. A szavazókörhöz egy munkásszálló tartozik – tette hozzá a NVI az Indexnek.

A 115-ös szavazókörhöz a Fehérvári út és a Csurgói út kereszteződésénél található épület tartozik, ide vannak tehát ennyien bejelentve. Ám a jelek szerint senki nem élt a választójogával vasárnap.

A dologra magyarázat, hogy sok olyan külföldi állampolgár szerepelt a névjegyzékben, akinek ide jelentették be a tartózkodási helyét, ám vagy nem érdekelte a választás, vagy most épp nem volt Budapesten -  teszi hozzá az Index.

Forrás: Index

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a jegyzőkönyv érvénytelen!!! =)) ki sem tölthették volna, mert nem voltak az urnák érvényesítve!!! =))
nevemnick
Annyira biztos volt a fidesz a sikerben, hogy sokba került volna székelyföldről a külhoniakat ideszállítani (közpénzből).
Ezt úgy nevezném, hogy ,,lóláb"...
Majd 2022-re megduplázódik a létszám...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.