A Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési határozati javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a magyar parlament ítélje el a török agressziót Szíriában – közölte Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus elmondta: a határozati javaslat szerint a parlament elítélné a "török vérontást", felszólítaná Törökországot a támadás azonnali leállítására, és kiállna az ártatlanul legyilkolt és üldözött civilekért, valamint Európa biztonságáért.

Hangsúlyozta: azért tartják fontosnak, hogy határozati javaslatot nyújtsanak be a török agresszió elítéléséről, mert álláspontjuk szerint október 9-e óta Törökország a "nemzetközi jog által elítélt, agresszív és népirtó" háborút folytat Szíriában. Hozzátette: a török hadsereg nemcsak katonák ellen harcol, hanem civil polgári vezetőket gyilkol meg, "kisgyerekeket bombáz", és családok, emberek százezreit űzi el az otthonaikból.

A DK frakcióvezető-helyettese "történelmi szégyennek" nevezte, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök "a háborús agresszor, Erdogan" pártjára állt.

A DK azt is súlyos bűnnek tartja, hogy a magyar kormány megakadályozta, hogy az Európai Unióban idejében megszülethessen a török támadást elítélő nyilatkozat.

Erdogan török elnöknek véres a keze és ebből a vérből Orbán Viktorra is fröccsen

- fogalmazott.

Arató Gergely szerint nyilvánvaló, hogy a török támadás Európára is közvetlen veszélyt jelent, hiszen a harcok miatt újabb menekülthullám indulhat el Európa irányába.

Úgy vélte: vasárnapi kiderült, hogy "ha nincsenek menekültek a határnál, akikkel lehetne riogatni a magyarokat, akkor Orbán Viktor és rendszere bukásra van ítélve". Ezért úgy tűnik, most abban érdekelt a magyar kormány, hogy támogasson egy olyan háborút, amely újabb menekülthullámot indít el – jegyezte meg.

Kérdésre válaszolva elmondta:

a DK "nem fog elmenni szó nélkül" amellett, hogy Orbán Viktor "a diktátorok iránt közismert rokonszenvétől hajtva" most is Erdogannal fényképezkedik, tőle "zsebel be dicséreteket", majd hivatalos látogatásra hívja a "véres kezű diktátort".

Forrás: MTI

Címlap: Facebook/DK

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Erdogan GYILKOS! És Viktor méltó barátja! Mert a vér összeköt! Csak nem ez.
tudode
Előfordulhat, hogy őfélesége a szétfejelt, és a a papája által megkocogtatott szűrkéjével csak ott keres barátokat ahol semmi keresnivalója nem lenne egy kis szeretetteljes mosolyért bármi áron az EU tagállam egyik mini, közjogilag nem létező ország képviseletében!!!
.
www.youtube.com/results?search_query=magyarorsz%C3%A1g+nev%C5%B1+%C3%A1llam+jogilag+nem+l%C3%A9tezik+
.
index.hu/english/2019/08/26/recep_tayyip_erdogan_turkey_hungary_budapest_visit_viktor_orban_november/
.
???
kokopelli
@advocat:(13:38) Már akkor lehetett látni,amikor a bevezetette az "Elnöki Kormányzást",ami a parlamentet
az elnök egy szavára megfosztja a határozatától! Csak a történelem "nazi" országvezetői csinálták azt! Mus-
solini,Hitler,Pol Pot és a jelenlegi diktátorok a példaképek! És "neki" az a követendő példa!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.