November elsejével lemond mandátumáról Tóbiás József, az MSZP országgyűlési képviselője, volt elnöke – közölte Tóth Bertalan, az MSZP elnöke szerdán a Facebook-oldalán.

Tóth Bertalan azt írta, Tóbiás József korábban jelezte neki, hogy átmenetileg több időt lesz külföldön, mert kisfia légúti betegsége miatt családja külföldre költözött.

A pártelnök közölte, azt kérte politikustársától, hogy a parlament őszi ülésszakáig tegye egyértelművé, kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt.

Tóth Bertalan azt írta, Tóbiás József szerdán arról tájékoztatta, gyermeke teljes gyógyulásának érdekében további időt kell külföldön tölteniük, és mivel számára kisfia egészsége mindennél fontosabb, így november elsejével lemond a képviselői mandátumáról.

Tóbiás József 2014 és 2016 között volt az MSZP elnöke és frakcióvezetője. 2018-ban pártja országos listájáról jutott parlamenti mandátumhoz.

Tóbiás Józsefről a nyáron derült ki, hogy a volt MSZP-elnök és családja tavaly ősszel költözött ki Tenerifére, gyermekük betegsége miatt. Tóbiás onnan járt be dolgozni. Tóbiás a kiköltözést gyermeke betegségével magyarázta: a fiú légúti problémákkal küszködött, az orvosok pedig azt javasolták, hogy olyan helyre vigyék, ahol nincs pollen, por és egyéb allergén anyagok.

A gyerekeimért mindent megteszek, ezért költöztünk ki Tenerifére

 – mondta akkor a politikus, aki két-háromhetente repül Budapestre.

Amikor kell, jövök, minden olyan ülésen ott vagyok, ahol szükséges

Az MSZP már akkor felszólította Tóbiást, döntsön, megy vagy marad – mármint vagy a képviselőség vagy Tenerife.

Forrás: HVG, MTI

Címlapkép: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Jobb a Kanárin, az biztos...itt állandóan bújkálni kell az újságírók elől(is), meg esetleg megbízzák valamivel, aztán azzal dolg van...

Inkább összetöri a malacperselyt, aztán abból éldegélnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.