A házelnök utasította a győri polgármestert pénteken, hogy mondjon le, de a kormányfő a távolból megakadályozta ezt.

Az okozta pénteken a kommunikációs káoszt Borkai Zsolt győri polgármester ügyében, hogy a kampány utolsó napjaiban sokáig nem volt, aki döntsön a sorsáról. Orbán Viktor ugyanis külföldön tárgyalt, az idő alatt pedig csak korlátozottan lehetett vele kommunikálni, a távollétében pedig sokáig senki sem mert lépni semmit – írja a Népszava.

Másfél nappal az önkormányzati választás kezdete előtt, pénteken délután rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze Borkai Zsolt, akiről korábban szexvideók kerültek ki az internetre, a sajtósa azonban egy órával a kezdete előtt lefújta az eseményt. Eközben a Magyar Nemzet online felületére is kikerült egy – később egyéni véleménynek minősített és eltávolított – cikk, amelyben lemondásra szólították fel a győri polgármestert.

Kövér lemondatta volna Borkait

A lap információi szerint pénteken végül

Kövér László házelnök arra utasította Borkait, hogy még aznap mondjon le, ezért is jelentették be a győri sajtóeseményt, és emiatt írták meg a véleménycikket a Magyar Nemzetbe.

Nem sokkal később azonban Orbán Viktor befejezte tárgyalását Emmanuel Macronnal, és átadták neki az információt a polgármester sajtótájékoztatójáról, ő pedig azonnal közölte, hogy szó sem lehet lemondásról, Győrt meg kell tartani. (Ha Borkai lemondott volna, a DK-s Glázer Tímea maradt volna az egyetlen polgármesterjelölt a városban.)

Ez végül sikerült is. Borkai később bejelentette, hogy kilép a Fideszből, és a párt támogatásával, de független polgármesterként irányítja Győrt a továbbiakban.

Cikk- és címlapkép: MTI/Rosta Tibor

(nepszava.hu)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ezek szerint Orbán tisztába volt vele, hogy Borkai is elmondhatta volna: "Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni!" (Salamon Béla örök becsű mondása) Itt is "meg van a vaj!"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Ezért tisztelik a jó vezetőket, mert döntő pillanatokban is mindig a helyén van az eszük!
Clavigo
Én meg a komcsi Házmestert is...hogy nőlne befelé a durung bajsza...!
Nessy
Ezek szerint Orbán tisztába volt vele, hogy Borkai is elmondhatta volna: "Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni!" (Salamon Béla örök becsű mondása) Itt is "meg van a vaj!"
ittott
viszont mint KIVÁLÓ SZÖVETSÉGESNEK asztalunknál van a hely.
punk tum
szaboria1
Itt a bizonyíték Orbán nem engedi át senkinek a döntés jogát. Hiába bízta meg Kövért meg Kubatovot a Borkai ügyben még távolból is Ő dönt.
Csak meg kell figyel túl sokszor egyesszám első személyben beszél.
nezelodo
Kövér sohasem volt politikusi alkat, ő a diktátumhoz szokott családilag és a volt munkahelyen is. Így lett Orbán rossz szelleme és ideológusa. Azért most a vezér helyretette, és ismét megmutatta, ahogy a Simicskának is, ki a főnök. Remélem együtt imádkoznak a templomban is, hogy múljon el a rontás a fideszkeresztényekről!
Klubtag
Így csinált a kézivezérlést oly igen kedvelő Orbán Viktor magából és politikustársaiból ismét hülyét...:o)))
sokanvagyunk
@szaboria1: ...csak demokratikusan - megvitatta önmagával és eldöntötte.
Borsodi
Ha az isten közbeszólt, még díszpolgár vagy lovag is lehet.Elvégre benne van a kosárba sokat tudhat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.