Hatvanan haltak meg közúti balesetben az elmúlt egy hónapban, ilyen magas halálozási számot évtizedek óta nem tapasztaltak – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Évtizedek óta nem volt annyi halálos baleset a magyar utakon, mint a múlt hónapban – ez lehet az oka
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Óberling József szerint ez a közlekedésben tapasztalható morál romlására vezethető vissza: a gyalogosok, kerékpárosok és a vezetők egyaránt figyelmetlenebbek, és az átlagsebesség is nő.

A baleseteket a szabályos közlekedés mellett egymás nagyobb tiszteletben tartásával lehet megelőzni

- hangsúlyozta.

A főosztályvezető azt is fontosnak tartja, hogy az emberek szóljanak rá ismerőseikre, ha deviáns viselkedést tapasztalnak.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
Én 3 okot is tudok:
- Relatíve olcsó üzemanyag -> sok közlekedő
- Egyre romló úthálózat. Nem az új szép utakon történnek zömével ezek, hanem a kátyus, nyomvályús sz@r utakon, amiket tipikusan 60-as 70-es táblákkal "javítanak".
- Egyre öregedő és romló gépjárműpark. Adóval is az öreg járműveket támogatják (regisztrációs- és súly) ezzel ösztönözve a népet arra, hogy a nyugati levedlett sz@rokkal járjanak. Ráadásul egy most 15 éves nyugati vacak sokkal sz@rabb, mint egy 20 éve 15 éves.
kishonda
@KisGenyo2: Hozzátenném:
Kritikán aluli tömegközlekedés - kényszeríti az embereket az autózásra.
Folyamatosan stresszelik az embereket a letagadott igen magas inflációval, az állandó fenyegetettség látszatának fenntartásával ( migránsozás , brüsszel "diktátumai, stb,.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.