Demszky Gábor és Tarlós István korábbi városvezetők díszpolgárságát kezdeményezi a magyar önkormányzatiság – jövő évben esedékes – harmincéves évfordulója alkalmából Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester, aki ezt csütörtökön, a Főpolgármesteri Hivatal átadás-átvételét követően jelentette be sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely Demszkyt és Tarlóst is Budapest díszpolgárává nevezné ki
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Budapest új szabad önkormányzatiságának harmincadik évfordulója alkalmából azzal a kezdeményezéssel él majd, hogy Demszky Gábort és Tarlós Istvánt válassza a Fővárosi Közgyűlés Budapest díszpolgáraivá – mondta Karácsony Gergely, aki úgy fogalmazott: "az elmúlt harminc év fontos tapasztalatokat és értéket jelent számunkra".

Karácsony Gergely hangsúlyozta:

új korszakot kell nyitni Budapesten, amely visszaadja a főváros megtépázott szabadságát, és felkészíti arra, hogy reagálni tudjon a világ összes nagyvárosát érintő nagy kihívásokra.

Karácsony Gergelyt, aki kerékpárral érkezett a Városházára, tíz órakor fogadta Tarlós István eddigi főpolgármester György István fővárosi kormánymegbízott és a budapesti főjegyző, Sárádi Kálmánné társaságában. Tarlós István bőrdzsekiben fogadta Karácsony Gergelyt, jelezve, ilyenben kezdte harminc éve politikai pályafutását, és most is így fejezi be.

(MTI)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
Mind a kettőnek inkább felelősségre vonás járna!
Díszpolgárrá inkább Bálint gazdát tennék!
Nyírfa
@görbetükör: Bálint gazda , igen!!!

Demszky milyen rossz fát tett a tűzre? Isten bizony, nem rémlik. Az is igaz, hogy nem emlékszem semmilyen különleges ünnepelni valóra a regnálása alatt.,
Nyírfa
Valóban nem. De nyilván olcsón jutott a telekhez, ha romos ház állt rajta. Hogy az eladásakor mennyit ért, az más kérdés.
Mindenesetre értékelem, hogy a légvonalban 500 métert nem helikopterrel tette meg, ha fürdeni támadt kedve.:)
Még valami? Gondolom, nincs annyi a bűnlajstromán , mint a fideszesekén.
Nyírfa
@1magyar: Bocs, fent neked válaszoltam.
CsipkeRózsa
@1magyar: Én inkább Demszkyt tartom arra érdemesnek, ő kizárólag a budapestieknek kedvezett, Tarlós viszont kizárólag a kormánynak kedvezett, Budapestet elszegényítette. Itt figyelembe kell vennünk azt, hogy Tarlós a III. kerületben is munkálkodott, amit el kell ismernünk.

Azzal együtt, mindketten megérdemlik, a sok éves munkájukért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.