Demszky Gábor és Tarlós István korábbi városvezetők díszpolgárságát kezdeményezi a magyar önkormányzatiság – jövő évben esedékes – harmincéves évfordulója alkalmából Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester, aki ezt csütörtökön, a Főpolgármesteri Hivatal átadás-átvételét követően jelentette be sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely Demszkyt és Tarlóst is Budapest díszpolgárává nevezné ki
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Budapest új szabad önkormányzatiságának harmincadik évfordulója alkalmából azzal a kezdeményezéssel él majd, hogy Demszky Gábort és Tarlós Istvánt válassza a Fővárosi Közgyűlés Budapest díszpolgáraivá – mondta Karácsony Gergely, aki úgy fogalmazott: "az elmúlt harminc év fontos tapasztalatokat és értéket jelent számunkra".

Karácsony Gergely hangsúlyozta:

új korszakot kell nyitni Budapesten, amely visszaadja a főváros megtépázott szabadságát, és felkészíti arra, hogy reagálni tudjon a világ összes nagyvárosát érintő nagy kihívásokra.

Karácsony Gergelyt, aki kerékpárral érkezett a Városházára, tíz órakor fogadta Tarlós István eddigi főpolgármester György István fővárosi kormánymegbízott és a budapesti főjegyző, Sárádi Kálmánné társaságában. Tarlós István bőrdzsekiben fogadta Karácsony Gergelyt, jelezve, ilyenben kezdte harminc éve politikai pályafutását, és most is így fejezi be.

(MTI)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Fantomasz
Ezt a pestises patkányimádót mire fel ?
Bután bámulta ahogy kilakoltatják fél Budapestet (időseket ,gyerekeket ,egyedülálló anyákat ) ahogy kivégznek embereket foglalkoztató kisvállalkozásokat :-((((((((
(((((((((((((((((((
pfújj ! Takarodjon a mocsok végleg . Milyen díszpolgár ??? :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
CsipkeRózsa
@Pegero: Ez azt jelenti, hogy Orbánt eltemetik?
RonaGyuri
A nap mondása

ha nem is ma, de újabb szellemes mondás született

Egy a hiátusra utaló jelzői szerkezet: Annyira hiteles, mint a Századvéges-fiuk választási előrejelzései! =))
rokker33
Normális országban pl ahol most élek Ausztriában itt a politikai bűnözőket elítélik, ha szükséges eltávolításra kerülnek a betöltött pozícióból nem avatják fel! Szerintem nem így kellene kezdeni ez nagyon úgy néz ki ,hogy a kormánynak és Orbánnak akar nyalni! Jah és 10 órára megy be!?? Már az összes bizonyíték megsemmisült az elmúlt napokban ez 1000 % és szándékosan teszi már most nem szimpatikus!!
rokker33
@Pegero: Orbán szebb látványt nyújtana,ha vízszintes testhelyzetben fa koporsóban pihenne!Hidd el hogy már egyre többen szeretnék így látni! Persze az elhivatott zavarodott elméjű birka nyáj bégetne a sírja felett reggeltől estig ,de akkor nem bánnám jöhet a ZOrbán szobor a parlament elé arany koronával a fején !
fergeteg
Nyugdíjasok nyuthatjátok a bukszát ! A BKV utazásaink árát álnotok kell.
CsipkeRózsa
@Pegero: Magyarországra gondoltam, és a mai törvényekre. Nálunk nem lehet élő személyről szobrot készíteni. Orbán II. előtt az elhunyt személyekről is csak 25 évvel a haláluk után lehetett.
Béla333
Na! Már kezdődik a kétoldali kéz-kezet mos féle politizálás.
Kitüntetem az ellenkező oldalit, hogy majd amikor nekem mennem kell, akkor erre emlékezzenek, ők is adjanak nekem menekülő utat.
Demszkyt? Aki a Margit-híd aranyáron történt felújíttatásával és a munka Simicskáéknak való átjátszásával vásárolta meg közpénzen a bűntetlenségét?
És Tarlós? Aki a maffia Fidesz bábjaként mindenféle államosításhoz lelkesen bólogatott?
Díszpinytyek. de nem díszpolgárok!
Nem ezzel kellett volna Karácsonynak kezdeni...
CsipkeRózsa
@Béla333: Demszkynek nem kellett büntetlenséget vásárolnia, semmit nem lopott. Simicska megkaphatta a munkát, hiszen akkor nem úgy volt, hogy csak a "saját emberek" dolgozhatnak.

A híd felújítását már a fidesz fejezte be, talán ott kellene utánanézni a felárazásnak, ha az volt egyáltalán.

A fidesznél a 100 milliárdos munka vége 200 milliárd szokott lenni.
Béla333
@CsipkeRózsa: 18.14
Hagyjuk ezt, ne bolygassuk!
Ezt is csak azért mert nem olyan régen volt, hogy csak úgy elfelejtsük:

atlatszo.hu/2016/08/31/igy-nott-5-milliardrol-32-milliard-forintra-a-margit-hid-felujitasanak-koltsege/

"Így nőtt 5 milliárdról 32 milliárd forintra a Margit híd felújításának költsége
„Annyiba került, mintha egy centiméter vastagon bevonták volna arannyal” – nagyjából így él a köztudatban a Margit híd felújítása. Az bizonyos, hogy az eredetileg tervezett költség többszörösébe került a projekt, érdemben senki nem ellenőrizte, és a mai napig nem nyilvánosak azok az adatok, amelyek alapján igazolni vagy cáfolni lehetne a sokmilliárdos túlárazás gyanúját. A politikailag talajt vesztett, meggyengült integritású városháza, kezében a 30 milliárddal, ideális üzleti partnere volt a nagyétvágyú kivitelezőknek."

De megkaparjuk a Fidesz-MSZP-SZDSZ érdekeltségű parkolótársaságok már akkor is működő összefonódását?
Jobb ha elhiszed, hogy Demszky vastagon benne volt a mutyikban...
Béla333
@CsipkeRózsa: 18.14
hvg.hu/gazdasag/20110913_margithid_finanszirozas

"...a híd rekonstrukciója az eredetileg becsült összeg duplájába került, még a költségtúllépésben tapasztalt várospolitikusokat is meglepte.

A győztes konzorciumot a Közgép Építő és Fémszerkezetgyártó Zrt., az A-Híd Építő Zrt. és a Strabag-MML Kft. alkotja.

E trióban szerepel ugyanis a Közgép Építő és Fémszerkezetgyártó Zrt., az A-Híd Építő Zrt. és a Strabag-MML Kft. E három cégről elmondhatjuk, hogy sokkal mélyebben és áthatóbban ágyazódtak be a magyar közbeszerzési világba, mint az első látásra tűnik.

Miközben a Strabag a szociálliberális időkben teljesített általában jól, addig a Közgép inkább a Fideszhez áll közelebb,..."

Talán hagyjuk Demszky mártíromságát...
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: hajrá lmp...Igaz, Bélám?? :)))))))))))
Béla333
Szégyen! A rá szavazók nem hiszem, hogy ezt várták el tőle?
Hogy kitünteti Tarlóst?! Miért kell ez?
Ez előrevetíti, hogy az általa kitüntetett Tarlós időszak disznóságai el lesznek maszatolva. Ugyanúgy, ahogy eddig mindig is történt!
Fantomasz
Diszpolgár ?Mire fel ?
Egészségügy :
Az utolsó szakrendelésen bementem ,halotti csönd , zavaromban nekem kellett megkérdezni .Jónagyot kihányok ! Hogy van Doktorúr ?
De a lóvét azt éveken keresztül szónélkül eltették . :-(((((((((((((((Mocskos szemét robotge@ik ! :-((((((((((((((((((((((((((((
Béla333
Díszpolgár az szerintem valaki olyan, akit mintaként, példaként állítunk a többiek elé.
Demszky és Tarlós mint példakép?
Nem sokra tartottam, de még így is nagy csalódás ez a Karácsony, hogy ilyen baromságot talál ki az első munkanapján!
F_Viktor
Szerintem itt elírás történhetett!
Helyesen:
Karácsony Gergely Demszkyt és Tarlóst is Budapest díszpintyévé nevezné ki
Sámannus
emléxünk még a 4-es retrót hogyan adták át. Kabé olyanok voltak, mintha ők ásták volna sk az alagutat, még a Bálnát szintén mutyis körben ünnepelték. Volt pofájuk az eredményvárót is ott tartani. A legszebb csak az volt utóbb, hogy égtek mint a rongy.
szép új világ
Szerintem ez egy jó gesztus. Szakítani azzal - a magyarokra már jellemző hagyománnyal - hogy az elődje csak hülye degenerált lehetett, aki mindent tönkre tett, és azért nem lesz változás, mert azt a sok szart képtelenség rendbe tenni.
Pozitív ötletnek tartom, márt csak azért is mert teljesen ellentétes a fitymasz gyűlölet politikájával.
Nyírfa
Gergely, értem a jó szándékot, diplomatikus is vagy, kétségtelen, véget akarsz vetni az ellenségeskedésnek, nagyon helyesen. De Tarlós mint díszpolgár? Örülök, hogy végre megszabadultunk tőle. Nem kell mindenáron megszerezni a jóindulatát, hogy hátha fékezi Orbán tombolásait. És Demszky is maradjon szépen a háttérben, felesleges élezni ezt az amúgy is feszült politikai helyzetet.
görbetükör
Mind a kettőnek inkább felelősségre vonás járna!
Díszpolgárrá inkább Bálint gazdát tennék!
Nyírfa
@görbetükör: Bálint gazda , igen!!!

Demszky milyen rossz fát tett a tűzre? Isten bizony, nem rémlik. Az is igaz, hogy nem emlékszem semmilyen különleges ünnepelni valóra a regnálása alatt.,
Nyírfa
Valóban nem. De nyilván olcsón jutott a telekhez, ha romos ház állt rajta. Hogy az eladásakor mennyit ért, az más kérdés.
Mindenesetre értékelem, hogy a légvonalban 500 métert nem helikopterrel tette meg, ha fürdeni támadt kedve.:)
Még valami? Gondolom, nincs annyi a bűnlajstromán , mint a fideszesekén.
Nyírfa
@1magyar: Bocs, fent neked válaszoltam.
CsipkeRózsa
@1magyar: Én inkább Demszkyt tartom arra érdemesnek, ő kizárólag a budapestieknek kedvezett, Tarlós viszont kizárólag a kormánynak kedvezett, Budapestet elszegényítette. Itt figyelembe kell vennünk azt, hogy Tarlós a III. kerületben is munkálkodott, amit el kell ismernünk.

Azzal együtt, mindketten megérdemlik, a sok éves munkájukért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.