„Ma 16:00 órakor léptem volna hivatalba. 10 perccel a jogerőre emelkedés előtt megtámadták a polgármester-választás eredményét. Nyertek 3 napot.” - írta a Facebookon Baranyi Krisztina, aki vasárnap megnyerte a polgármester-választást a IX. kerületben,

Megválasztották az ellenzéki politikust, mégsem lehet polgármester

Az ellenzéki összefogás korábbi jelöltje szerint ez két dolgot jelenthet, vagy „ennyire pitiáner, kisstílű a banda, vagy kell még idő, hogy eltüntessenek mindent, amiért börtönbe mehetnek”. Ahogy beszámoltunk róla, Baranyi hétfőn délelőtt bement a IX. kerületi polgármesteri hivatalba, hogy megakadályozza, hogy iratok tűnjenek el onnan.

„Rettegnek. Van miért”

- zárta posztját.

A polgármester-választás végeredményét a választási törvény 174. paragrafusának második bekezdésére hivatkozva támadták meg, amely így szól:

„Az urnákat az elsőként szavazó választópolgár jelenlétében úgy kell lezárni, hogy azokból – az urna szétszedése nélkül – ne lehessen szavazólapot eltávolítani.”

Baranyi Krisztina azt nyilatkozta, hogy ezzel szemben az indoklásból az derült ki, hogy láncszavaztatás miatt támadták meg a végeredményt. Baranyiék egyébként éppen ezért tettek büntetőfeljelentést még a választás napján. A vizsgálat eredménye lényegében nem befolyásolná a ferencvárosi polgármester-választás végeredményét, mert Baranyi 12 188 szavazatot kapott, míg a mögötte végző, a kerületet korábban irányító Bácskai János 8376-ot.

(Kép: MTI/Sóki Tamás)

Forrás: hvg.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Vajon az ellenzék miért nem csinálja ugyanezt?
Lenne bőven hol, akár Győrben is...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@grincss: Hivatalból semmi. A szocialisták feljelentését a helyi választási bizottság élből elutasította, a rendőrség pedig az ukránok szavazását biztosította. Hogy a lakosság ne akadályozza őket. Hallottál már ilyet?
Annak örülök, hogy kezdenek kiállni magukért az emberek.
amaramaistanna
Egyetértek Daróczi Ágnessel, aki a következőket írta a Facebook oldalán: Az I. a VIII. és a IX. kerületben megtámadott választásokkal kapcsolatosan: INTERREGNUM VAN!!!
A nyilvánosság elengedhetetlen!!! Fel kell ajánlani az átadó félnek is, hogy a megválasztott polgármesterek (és vagy) megbízottaik jelenlétében lepecsételik a polgármesteri irodát, számítógépeket, irattárat. Felleltározzák az iktatókönyveket, lepecsételik a páncélszekrényt, a kulcsokat aláírásokkal ellátott borítékokban lezárják - és a megbízottak őrzik. Minden éjszakai mozgást kamerával rögzítenek a hivatalban!!!
Yoda69
Ahhoz is 3 nap kell hogy a kokain teljesen kiuruljon a szervezetbol.
Eriksson
@amaramaistanna: Egyszerűbb lenne, ha kigyulladna a hivatal, mint nemrég egy párt irodaháza.
Eladott Ország
Az ÁSZ, a NAV és az ügyészség még föl sem vonult. Ezek éjjel-nappal zaklatni fogják az ellenzéki önkormányzatokat. Természetesen a pártállami média teljes hazugsággépezetének támogatásával. A csuti zsírdisznó nem jött még rá, hogy ezek miatt az aljas húzások miatt bukta Budapestet, nem Borkai miatt! A Camorra ismét megmutatta,hogy még veszíteni sem tudnak, csak ahogy a kipcsakok. 2002-ben ugyanezt játszotta az eszement, aztán jött egy több hónapos grazi kiruccanás, közpénzből.
Macskaszem
Orbán az elmúlt héten 10 évet öregedett, a pofázmánya olyan már mint az apjáé. Nem bírja ha ő kapja a sallerokat. Márpedig múlt vasárnap kapott rendesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.