Az Emmi szerint nem fontos az egészségipari cégek nyeresége, csak a betegek kezelése.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@Nessy: Viszont egy lopásra szakosodott maffiakormánynak jól jön egy kivéreztetett egészségügy, amibe folyamatosan önteni kell a (közpénz-)milliárdokat, mert annak nem kis része magánzsebekbe vándorolhat.
Ellenben egy profitot termelő egészségügyből csak adóforintokat tudnak kivenni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
Ez egy marhaság.
Ha az egészségipari cégek tönkremennek, vagy nem éri meg nekik működni - eszköz nélkül marad az egészségügy. Mint ahogy jelenleg is van.
A nyereség ha csak a politikusokat, a holdudvart illeti meg, belerokkanunk. Mármint mi, a nép. :(
Nessy
@görbetükör: Az államtitkár itt a klinikai vizsgálatokról beszélt! Nem az egészségügyi eszközöket, reagenseket, gyógyszereket gyártó és forgalmazó cégekről!
F_Viktor
@Nessy: Viszont egy lopásra szakosodott maffiakormánynak jól jön egy kivéreztetett egészségügy, amibe folyamatosan önteni kell a (közpénz-)milliárdokat, mert annak nem kis része magánzsebekbe vándorolhat.
Ellenben egy profitot termelő egészségügyből csak adóforintokat tudnak kivenni.
görbetükör
@Nessy: - a gyógyszergyártás nem fontos a gyógyításnál? Ha nem lesz fájdalomcsillapítód, mert a gyártó cégeknek nem éri meg, ki jár rosszul?
Miért akar mindenki ingyen dolgoztatni, miközben önmaga jött jövedelmet akar???
Nessy
@görbetükör: Félreértettél! Ezeknek a cégeknek igen is kell profit, a további kutatáshoz, fejlesztéshez. Itt a klinikai ellátásról van szó, ami az ellátás csúcsa, ergo a legdrágább.
görbetükör
@Nessy: Semmi nincs ingyen. Értsd meg, ha nem éri meg, nem csinálják - és kinek lesz rossz?
Veszteséges céget akarnak amolyan szoci-módra. Aztán tarhálni, meg hiteleket felvenni.
Tessék már megtanulni profitot termelni, akkor fog fellendülni a gazdaság és vele az egyén.
nemkati
Mindenki nyugodjon meg! 0rbán majd eldönti, és az lesz!
Nessy
@görbetükör: Az egészségügyi ellátás, közte a kórházi kezelés sehol nem termel konkrét profitot, csak átvitt értelemben, amennyiben a gyógyult ember ismét tud dolgozni, kevesebb ellásra van szüksége, azaz "egészség nyereséget" !
görbetükör
@Nessy: De bizony, hoz! Mert vannak fizetős vizsgálatok, kezelések. Bizony, van, ahol keményen fizetni kell az egészségügyért, de van is látszata, van is ellátás.
Ha úgy véled, nem kell profit, akkor mindent az adódból kell fizetni. Ezért aztán a béka hátsója alatt vannak, akik igy gondolkoznak.
görbetükör
@Nessy: Még valami. Szerintem miért van klasszissal magasabb színvonalon pl. az állatgyógyászat még idehaza is? Mert minden fizetős. De van is minden, ami kell, minden gyógyszer, minden felszerelés, van ember, van ellátás.
Igen, kell hogy legyen az embernél az életmentés alanyi jogon ingyen (ami egyébként nem ingyen van, csak az állam fizeti az adóból) de minél több a fizetős, annál jobb az ellátás az országban. És igen, vannak, akik ebből profitálnak.
De a beteg is!!!
Nessy
@görbetükör: A magán praxis megint egy más dolog. Az valóban "profitot termel". És azzal az állam is jól jár, mert az egészségügyi hozzájárulást befizeti a munkáltató és a munkavállaló is, miközben a beteg adózott jövedelméből megvásárolja az ellátását!
görbetükör
@Nessy: Értsd már meg, nincs olyan, hogy ingyen! Mindenért fizetni kell, mert senki nem dolgozik ingyen, még a rabszolgának is kell étel, ital.
Azt hiszem, a szoci gondolkozásmód még jó néhány generáción megmarad. :(
Nessy
@görbetükör: Áruld már el, hogy az egészségügyi hozzájárulást miért kell akkor fizetni??? A támogatott gyógyszereknél egyre magasabb a beteget terhelő költség, egyre több a vényköteles, de támogatás nélküli medicína! Ez nem "szoci gondolkodás", csak sok évtized az egészségügyben! De azt hiszem, nem az én tisztem a jelen rendszer védelme!
görbetükör
@Nessy: Az egészségügyi hozzájárulás azért kell, hogy az alapellátást fedezze. (Mentő, életmentő műtétek, elsősegély, stb.) Mert ugye, azért is fizetni kell valakinek, ha a beteg nem fogja.
De abszurd, hogy az egész egészségügy ebből dotálódjon!
Gondolkozz, számolj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.