A 24.hu értesülései szerint a török elnökhöz köthető alapítvány egy ferencvárosi iskolát szerzett meg, bár ott még nem kezdődött meg a tanítás.

A 24.hu cikke szerint a Recep Tayyip Erdogan török államelnökhöz köthető alapítványnak, a Maarifnak nemrég a fővárosi kormányhivatal  engedélyt adott egy általános iskola és gimnázium megnyitásához, amelyhez tantermeket és eszközöket a Budapesti Gazdasági Szakképző Centrumtól bérel majd a ferencvárosi volt Harsányi János Szakközépiskola és Szakiskola épületében.

„A 24.hu „Jön a török: Erdoganék Budapesten nyitnak iskolát” című cikke nyomán, az „Erdogan alapítványa nyit iskolát Budapesten” címen 2019. október 18. napján 08:09 kor közzétett cikkünkben téves állításokat közöltünk, korábbi cikkünket a valós tartalomnak megfelelően ezúton helyreigazítjuk.

A cikkünk megjelenése után jelentkezett a Maarif Alapítvány (továbbiakban: Alapítvány), aki tudatta lapunkkal, hogy a magyarországi iskolában nem csak és kizárólag török állampolgárságú személyek folytathatnak majd tanulmányokat, hanem bármely állampolgár és a Korán tanulása nem lesz kötelező.

Továbbá az Alapítványt létrehozó török, törvényi szintű jogszabályt még a puccskísérlet előtt fogadták el, és az alapítvány céljai között nem szerepel a gülenista iskolák megszerzése.”

Erdogan alapítványa nyit iskolát Budapesten

Orbán Viktor kormányfő és Recep Tayyip Erdogan török elnök találkozója Bakuban 2019. október 14-én

Fotó, címlapi kép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Viviven Cher

"A Maarif Általános Iskola és Gimnázium az Oktatási Hivatal honlapján elérhető adatok szerint az idén szeptember óta aktív státuszú oktatási intézménynek minősül, bár egyelőre nem kezdődött meg a tanítás a IX. kerületbe tervezett intézményben. (...) 

Az iskola alapítói okirata szerint idén szeptemberben 80 általános iskolai diák tanítását kezdték volna meg, ám ismeretlen okok miatt mégsem kezdődött el az oktatás, mindenesetre nemrég még álláshirdetésben kerestek tanárokat az idei tanévre. Jövőre viszont már 240 tanulóval számolnak. A dokumentum szerint a 2020/2021-es tanévben: általános iskolai nevelésben 160, gimnáziumi oktatásban 80 diákot kívánnak tanítani"

- olvasható a cikkben.

A lap megkereste az intézmény megbízott vezetőjét, aki csupán annyit árult el, hogy még épül az intézmény, és hogy török eredetű magániskoláról van szó. Az ugyanakkor nem derült ki egyelőre, hogy a vallási oktatás mennyire lesz erős az intézményben, kell-e mecsetet építeni, illetve hogy törökön kívül milyen nációk gyermekei járhatnak majd oda.

"Az iskola fenntartója az idén nyáron alapított Maarif Hungary Nonprofit Kft. lesz, amelynek ügyvezetője egy bizonyos Yasin Parildar nevű 34 éves török férfi, aki a lakcíme szerint Isztambulban él. A cég tulajdonosa a törökországi Maarif Alapítvány. Yasin Parildar szakmai közösségi profilja szerint ennek az alapítványnak a Magyarországért felelős igazgatója 2019 júliusa óta."

A lap szerint a Maarif török alapítványt egyébként a 2016-os török puccskísérlet után hozták létre (Erdogan a 12 vezetőből hetet közvetlenül nevezhet ki, az alapítvány finanszírozását pedig az oktatási minisztérium adja), a cél pedig az, hogy világszerte megszerezzék a Fethullah Gülen reformista iszlám vallási vezető (akit Erdogan a puccskísérlet mögött sejt) által fenntartott iskolahálózatot.

A 24.hu cikkében arra is kitért, hogy bár nincs nyoma annak, hogy mennyire lesz erős a muszlim vallási nevelés a ferencvárosi intézményben, az iskolahálózat több más tagjáról elérhető hírek szerint ott komolyan veszik a vallásoktatást, kötelező órát tartanak belőle (míg a güleni iskolahálózatban a Korán oktatása választható tantárgy volt).

Orbán Viktor és Erdogan egyébként október 14-én kétoldalú megbeszélést folytatott Bakuban a Türk Tanács ülése alatt. Erdogan pedig november 7-én Budapestre látogat, emiatt már több tüntetés is szerveződik, hogy a szíriai kurdok elleni támadások és mészárlások ellen tüntessenek.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem az a probléma, hogy török iskolát nyitnak. Hanem az emberek szédítésével! Mesélnek a szuverenitásról, de támogatják Törökország Sziriai háborúját. Mesélnek a keresztények, a kisebbségek anyaországi védelméről, de támogatják a kurdok elleni népirtást! Természetesnek tartják Putyin mindenbe beavatkozását a bombák nyelvén! Mesélnek a demokráciáról, ami náluk egyenlő az orosz, török kazah, és a többi diktatórikus rendszerű országok "demokráciájával".
Vajh most is rendőrt hívnak a fejkendős nőkre, mint pár éve?
Felőlem építhetnek mecsetet is. De akkor ne bolondítsák az embereket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@csak úgy...Ez a csutitetűt nem zavarja !!!
csak úgy....
@papa.49: nyugodt lehetsz benne,hogy zavarja! sött! omladozik a légvára...
human
Meg is lesznek majd jelölve valahogy? Az Orbán hívőknek valahogy csak tudniuk kellene, hogy melyik külföldit szabad utálniuk. Olyan ez, mint a fideszes komcsi jó komcsi, a többi meg rossz komcsi.
teuton
@Eriksson: Ja, eddig is jartak iskolaba, hiszen kötelezö, de melyikben van KÖTELEZÖ Koran-oktatas??? Valami jobb hülyesegt is ki tudsz talalni? A CEU nem alapitvanyi? Hany fideszes vegzett ott? Erdekes modon ott nem volt kötelezö a Soros imadasa, csak az egyetemes tudas es demokracia tanulasa, nemzetközi elismeressel! Az Erdogan-alapitvanyi iskolat viszont több europai orszag betiltotta! Vajon miert? Talan olvass utana, ha mar gondolkodni nem tudsz...
nemkati
- volt olyan tanáruk, aki óráján az Iszlám Államot méltatta
- molesztáló igazgató, dzsihadistákat éltető tanár
- a Maarif iskoláiban nagyon alacsony az oktatás színvonala
- az egyik tanárt, Emine Alushit letartóztatták, mert tanórán az Iszlám Állam terrorszervezet propagandavideóit nézette diákjaival, akiknek azt magyarázta, hogy a terroristák elsődleges célja megvédeni a muszlimokat, és jó emberek.

Nem kell nekünk Erdogan, és nem kell az iskolája se!!!
olkt.hu/rendkivuli-terrorszervezetekhez-kotheto-alapitvany-nyit-torok-iskolat-budapesten/
kokopelli
@csak úgy...: ...igaz,hogy nem megnyugtató,de az összes európai keresztényt! Amennyiben már a nyu-
gaton dolgozó törököknek az x-edik generációja is "fertőzött" lett,úgy nem kell sokat gondolkodni! Legjobb
pálda a Mesut Özi,akinek az apja babkocsiban érkezett Schalke-be,az Erdogánnal fényképeztette magát,
akkor amikor a "nagy effendi" választási kőrúton volt Gelsenkirchenben!...(természetesen a "gyauroknál")
Figyelmeztetést kapott,hogy zárt sportcsarnokban senki sem tarthat gyűlést N.o.-ban!Még a németek sem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.