Nyilvánosságra került Borkai Zsolt vagyonnyilatkozata.

A Fideszből kilépett győri polgármester korábban azt állította, hogy nem közpénzből fizette a jachtos orgiát, hanem az magánút volt, így a Hvg.hu kikérte a vagyonnyilatkozatait az elmúlt öt évre. 

A HVG öt évre visszamenőleg kért betekintést, de csak az idén leadott dokumentumot kapta meg péntek reggel megtekintésre. A győri alpolgármester és a városháza sajtósa ugyanis azt mondta a lapnak, hogy náluk – az önkormányzati törvény értelmében – az új vagyonnyilatkozat benyújtása után a korábbit visszaadják a polgármesternek. Ezért korábbit nem tudnak megmutatni.

Így csak a 2018-as vagyonnyilatkozatba kaptak betekintést. Ebből kiderül:

Borkai polgármesteri fizetése havonta kicsit több, mint egymillió forint, emellett még havi 297 ezer forint olimpiai járadékot kap. Tavaly volt még 15 millió forint készpénze, amelyet 2017-ben örökölt, és 10 millió forint banki tartozása. A polgármesternek hét ingatlana is van.

A vagyonnyilatkozatban – amit 2019 januárjában adott le – tételesen ezek szerepelnek:

- Borkai Zsolt a házastárshoz, illetve a vele közös háztartásban élőhöz nem írt be senkit. (A városvezetőnek felesége és két gyermeke is van.)

- Hét ingatlan van a nevén: négy győri és három sokorópátkai:

- Ezek közül Győrött található egy 640 négyzetméteres építési telke, melynek fele részben tulajdonosa 1989 óta, egy 639 négyzetméteres telke, rajta egy 108 négyzetméteres családi ház, mely fele részben az övé 1993 óta, egy 65 négyzetméteres lakóháza, négyhatod tulajdoni arányban, 2010 és 2017-es örökléssel került hozzá, és egy 17 négyzetméteres garázsa, melyet szintén 2017-ben örökölt.

- Sokorópátkán pedig három szántója van, melyből kettőt 2016-ban, egyet 2018-ban vett, az összterület 23 771 négyzetméter, vagyis 2,37 hektár.

- Rendszeres jövedelemként olimpiai járadékot (297 ezer) és polgármesteri fizetést (kicsit több mint 1 milliót) kapott 2018-ban

- Nagy értékű ingóság nincs a nevén.

- Az illetményalap hathavi összegét meghaladó készpénzhez beírt 15 millió forintot, amelyet 2017-ben örökölt.

- Saját bevallása alapján banknak 10,5 millióval tartozik.

Borkainak tulajdona gazdasági társaságban nincs.

Forrás: HVG, Index, Blikk

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Eriksson: 13:31
Ja, ja, ja és arról, hogy Borkai nem iszik, még felvételek is vannak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Eriksson: na ugye! te a maffiát szeretnéd lebuktatni? túl sokat tudsz és sokat kérdezel,szerintem esténként kettöre zárd az ajtót..
Eriksson
@nemfideszes: Látom, itt szépen, sorban le van írva sok minden. Akkor tudsz is mindent.
F_Viktor
@csak úgy...: Hagyd @Eriksson: -t, fél a világosságtól!
csak úgy....
@F_Viktor: gondolod ? fényérzékeny lehet...
Yoda69
Ha valaki olvasta a HVG cikkét borkai Audi telek ugyleteirol az tudhatja, hogy kb. 7 milliardot tett zsebre. Persze ezt a zsetont nem itthon tartja hanem Maldivian offshore számláin. Szoval van mibol a yachtra, a kurvakra és a kokainra. Ha lenne normális ügyészség akkor borkai már rég sitten lenne. De mit it várhatunk attól a fougyesztol aki borkai szomszédságában lakik abban luxus lakoparkban ahol mindkettojuknak van egy egy luxuslakasa.
De ami késik nem múlik. Eljön még az idő amikor polt és borkai cellatarsak lesznek
nemfideszes
@Eriksson: Mi az hogy "mindent"? Mindent IS! Ahogy a nemzet gázszerelője...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.