A kokainozós- és korrupciós gyanúba keveredett szocialista képviselő azt állítja, felfüggesztette párttagságát az MSZP-ben.

A kispesti önkormányzati képviselő a Hír TV birtokába került hangfelvételen arról beszélt, hogy

aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az szerinte hülye.

A vasárnapi választáson Lacknert újraválasztották önkormányzati képviselőnek, a hangfelvételek alapján a rendőrség gazdasági vesztegetés miatt nyomozást rendelt el – írja a 24.hu.

Felfüggeszti párttagságát Lackner Csaba kispesti szocialista önkormányzati képviselő, aki titokban felvett hang- és videofelvételeken a kerületet érintő korrupciógyanús ügyekről beszélt. A vasárnap újraválasztott politikus közleményét pénteken tették közzé az MSZP kispesti szervezetének Facebook-oldalán.

Lackner Csaba döntését azzal indokolta, nem akarja, hogy a kormánypárti sajtóban róla megjelent rágalmak, valótlanságok terheljék azt a politikai közösséget, amelyhez eddig tartozott.

Úgy fogalmazott, "bár a kispestiek bizalmát a múlt vasárnap ismét elnyertem – ami jól bizonyítja, hogy a koncepciós eljárásként felépített rágalomhadjárat nem érte el a célját – nem szeretném továbbra is hazug állítások céltáblájának kitenni azt a közösséget, amiért eddig is hittel és eltökéltséggel dolgoztam".

A Magyar Nemzet és a HírTV október elején ismertette azoknak a felvételeknek a tartalmát, amelyen állításuk szerint Lackner Csaba beszélget korrupciógyanús helyi ügyekről, gazdasági összefonódásokról.

A HírTV szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdasági vesztegetés bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Lackner Csabát vasárnap a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd jelöltjeként 46 százalékos többséggel választották újra egyéni képviselőnek a főváros XIX. kerületének hetes választókörzetében.

Az Index azt írja: Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere csütörtökön azt mondta, hogy "ha egyértelműen bebizonyosodik Lackner Csabáról, hogy kokaint fogyasztott, és emiatt ostobaságokat beszélt, akkor távoznia kell a közéletből". Gajda arról is beszélt, hogy képviselőtársában abban maradtak, hogy még a héten tisztázzák a helyzetet, ha pedig Lackner távozik a képviselő-testületből, akkor időközi választást írnak ki a körzetben. Lackner egyelőre csak a párttagságáról mondott le.

Forrás: Index, MTI, 24.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Most jelent meg egy rádióhír, hogy az egyik kispesti pernahajder spanyolországban vásárolt egy újépítésű ingatlant, angliában élő olasz tulajdonostól...

Ügyes volt az az oknyomozó riporter, aki erre rátalált...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.