A fővárosi tömegközlekedés alulfinanszírozásával kivéreztetheti a kormány Budapestet. A BKV anyagi helyzete gyakorlatilag soha nem volt rendezett, de egy biztos: állami támogatás nélkül kezelhetetlen. Az egyik legnagyobb tehertétel a fővárosi költségvetésben a közösségi közlekedés működtetése. Ameddig nem sikerül megoldani a kalkulálható, normatív (azaz előre eldöntött szabályok szerinti automatikus) finanszírozást, addig Damoklész kardjaként fog lebegni a mindenkor városvezetés feje felett a tömegközlekedés csődje - derül ki a Népszava cikkéből.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ez már nem is csak baljós árnyék

„Orbán készen áll az együttműködésre”

Bár már a kampányban belengette, hogy a fővárossal kötött megállapodás az Tarlósnak szól, de most ennél is több várható. Mert valóban zsarolási és bosszú potenciál a kezében a BKV és az általa rittyentett BKK combó. S ne legyen kétségünk nem az a típus, aki ne élne vele.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@cikicakk55: Amennyiben nem változik Orbán, és, szerintem nem fog, mert nem tud, akkor nem sokára , de még '22 előtt kikiáltjuk a III. Köztársaságot. És Bródy fog énekelni, mi pedig vele, és meg leszünk hatódva.
Afra
@reagens Mondom,forditva ülsz a lovon,bocskoros...,Mennyé haza, a mezőn várnak a birkák és a tehenyek...
Fantomasz
@CsipkeRózsa: 80 -100 mili .az sok ! :-((((((((((((((
simmering73
Nyüszítenek az illiberális patkányok.
cikicakk55
@Nyírfa: október 21 18:30

Igen,két tüntetés is volt,mind a kettőt néztem itthon valamelyik internetes oldalon. Tudod az volt a szemétség Orbánéktól,hogy hoztak egy olyan törvényt,hogy nem lehet hangosan tüntetni,mert akkor zavarják a környéken lakók nyugalmát.Nos én úgy láttam,hogy végig amerre vonultatok,nem a lakókkal volt a gond. Rengetegen lengették ki az ablakon a zászlókat. Sokan kiabáltak le a tömegnek,hogy hajrá,ne hagyjátok magatokat. Ezt a törvényt Orbánék a saját érdekükben hozták. Így a tömeg kénytelen volt aránylag csendben és békésen tüntetni. Amennyiben azt csináltátok volna amit 2006-ban a Fidesz szponzorálásában azok az izomagyak csináltak,akkor Orbán egész biztos,hogy nem gumilövedékkel közétek lövet. Még 2016-ban hozták meg azt a törvényt,hogy ha úgy látja a kormány,akkor kihírdetheti a rendkívüli állapotot. Nos azt egy tüntetés is kiválthatja,ha olyan drasztikus lenne mint ami akkoriban volt.Képzeld el,ha 100.000 ember kezd el autókat gyújtogatni,kirakatokat betörni, kukákat borogatni és szintén felgyújtani,mennyire féltek volna már. Amilyen gané egy ember megtenné,hogy egy-két embert kilőnek,aztán letagadják,hogy ők voltak,majd jön a rendkívüli állapot. Ezt a mocskot saját fegyverével lehet csak legyőzni. Remélem nem kell 2022-ig várni
Borsodi
Csak mi van ha visszafelé sül el.Volt már rá példa Romániában is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.